Demokrat Zafer

Turizmde Neden Çağ Atlayamıyoruz da Sürekli İp Atlıyoruz!

Bursa’da turizm alanında ağırlığı olan isimden sert uyarı! TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker; Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyelerine turizm noktasında büyük görevler düştüğünü belirterek; “Bu kapsamda yapmış olduğumuz çalıştay sonra çıkartmış olduğumuz kitapta detayları da paylaştık. Tüm kurumlar üzerlerine düşen görevleri gerçekleştirirse Bursa turizmde marka olur.” dedi.

Çalıştay dan Çıkan Sonuçlar;

BURSA VALİLİĞİ

a) İlçelerin en büyük sorunları ulaşım, altyapı ve otopark sıkıntısı. Bu sıkıntıların elbirliği ile ortadan kaldırılması turizm alanında ivme kazandıracaktır. İlçeler yalnız bırakılmamalı, ilçeler merkez ile bir bütün olarak ele alınmalı ve bu konuda bürokrasi engeli süreçleri yavaşlatmamalı.
b) Yenişehir Havaalanı’nın yurt dışı uçuşları için aktif hale getirilmesi.
c) Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tabiat Parkı ilan edilen Sansarak Kanyonu’nun çevre düzenlemesi, rota çalışması, tabelalandırma ve ulaşım sorununun çözülmesi.
d) Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun mevcut turizm programına yeni bölümlerin (gastronomi ve mutfak sanatlarırekreasyon yönetimi vb.) eklenmesi.
e) Uludağ’ın daha verimli yönetilebilmesi için I. ve II. Gelişim Bölgesi’nin tamamının turizm merkezi olarak ilan edilmesi.
f) Ticaret İl Müdürlüğü tarafından fiyat etiketi denetimlerinin yapılması, turiste yönelik ayrı fiyat uygulamasının denetlenmesi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

a) Termal Kent hüvviyetimizi tekrar kazanabilmemiz için, Sıcaksu (Tabakhaneler) Bölgesinin tamamı, termal turizm alanı olarak planlanmalı, konut olarak yapılan proje iptal edilmeli.
b) Turizmin 5 ana faktöründen bir tanesi olan, altyapı yatırımlarına önem verilmeli, trekking parkurlarının yönlendirilmesi, kuş gözlem kulelerindeki dürbünler, turistik alanlardaki tuvalet, yiyecek ve içecek üniteleri, otopark gibi ihtiyaçlar ivedilikle çözülmeli.
c) Bursa’da merkezi bir bölgeye, termal otellere ve kongre merkezine yürüme mesafesinde olan, Kültürpark çevresinde bir bölgeye büyük bir müze yapılmalı. Müze’nin en alt katı otopark, giriş katı arkeoloji müzesi,

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ