Demokrat Zafer

CHP’li Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; Su Akar Yolunu Bulur!

6’lı Masa’nın Akşener çıkışı ile dağılmasına CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz2dan sert tepki! Korkmaz;

“Yıllardır bu sayfalarda entellektüel birikimim ve vicdanımla öngörülerde bulunup, özgürce yazıyorum.
Bu bağlamda partimin yanlış siyasi söylem, siyasi manevra ve tercihlerine de karşı eleştirilerimi en sert şekilde yapıyorum.
Hay o masanın ayakları kırılsın emi, siyasette sürpriz ve sancılı süreçlere hazır olun, olacaklara şaşırmayın derken bugün olanları yadırgamıyorum.
Söylediğim çok güzel bir söz var; ülkede siyaset yapma şekli ve siyasetçi tipolojisi değişmeli. Aynı zamanda siyaset dili ve etiği de değişmeli.
Sayın Akşener’in ülkemizin en çok birlikteliğe ihtiyacı olduğu bir anda anketleri ileri sürerek yaptığı çağrı, sert söylemler, belediye başkanlarımıza yapılan çağrı,derin yaralar açmıştır.
İki yıldır yapılan toplantılar ve en önemlisi kamuoyuna açıklanan Ortak Politikalar Mutabakat Metni altına atılan imza doğrultusunda , bu protokole bağlı kalacağına yönelik bir açıklama daha güzel olmaz mıydı?
Ortak Politikalar Mutabakat Metnini hazırlayan ve imzalayan bir masa nasıl kumar ya da noter masası, siyasi ikbal peşinde olarak nitelendirilebilir.
Kaldı ki %1 ‘lerin bile çok önemli olduğu bir yol ayrımı niteliği taşıyan seçimlerde söylemlerin buna uygun olması gerekmez miydi?
Yerelde kazanılan zaferler, uyumlu çalışma süreçlerine sekte vuracak bir dil kabul edilebilir mi?
Seçimlere katılımı ve meclise girişi dün gibi ortadayken nasıl tarih yazacaklar gerçekten merak konusu. Şimdi CHP tabanı ve iktidara tepki duyan tüm yurttaşlar konsolide olacaktır.
Masadan kalktınız , Mevlana’nın dediği gibi dün dünde kaldı , artık yeni şeyler söylemek lazım, ona da tamam!
Unutmayın Mevlana şöyle de diyor;
“O dağa bir kuş kondu, sonra da uçup gitti. Bak da gör, o dağda ne bir fazlalık var ne bir eksilme.” dedi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ