Demokrat Zafer

NECATİ ŞAHİN; DEPREM SİMSARLARINA DİKKAT!

Kahramanmaraş merkezli ikiz deprem sonrası tüm dikkatlerin çevrildiği olayda teknik adamdan dikkat çeken uyarı! Geçmiş dönem İnşaat Mühendisleri Oda Başkanlığı görevinde de bulunan İnşaat Mühendisi Necati Şahin; ” Her depremde olduğu gibi halkımızı paniğe sürükleyerek bundan rant elde etmek isteyenlerin oyununa gelmeyelim.

Dikkat edilmesi gerekenleri sıralayalım;
1- Fay hatları üzerinden halkı tedirgin edip kamuoyunda bilgi kirliliği yaratanlara itibar etmeyiniz ..Fay hatları zaten biliniyor, önemli olan bunlarla ilgili almamız gereken tedbirlerdir. Yer altının haritası belli, yer üstü ile ilgilenmemiz gerekirken,
kendi reklamını yapmak, rant sağlamak ve şapka ve papyonlarla halkın zihninin de yer ederek ortalığı yanlış bilgileri de ekleyerek karıştırmak isteyen fay hattı simsarlarına itibar etmeyiniz..
2-Olur olmaz kişilere sosyal medyada Jeofizik aletlerimizle binanıza deprem testini yaparız diyenlere de asla itibar etmeyiniz.. Zaten Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Merkezide bu tip yayınlara itibar etmeyiniz diye beyanat verdiler..
3-Hiç bir mühendislik nosyonu olmadığı gibi kendisini “Deprem Mühendisi” veya “Deprem Mühendisliği Kurumu” yöneticisi gibi lanse edenlere sakın inanmayın. Bir binanın yapı güvenliğini ve depreme dayanıklı yapılmasını ;Harita, Jeofizik, Jeoloji, Geoteknik/Statiker İnşaat Mühendisleri ve Mimar arkadaşlarımızın ortak yapacağı çalışmalar ile sağlanır..
4-Her önüne gelene sakın karot numunesi aldırmayın. Karot ile beton numunesi tek başına binanın yapı güvenliğini test etmez.. Özellikle karot simsarları yanlış yerden alacakları numuneler ile binanın taşıyıcı sistemini örseleyerek daha tehlikeli hale getirirler..
5-Bir binanın yapı güvenliğini test etmek için zemin raporları ,numuneler, projeler Uzman Mühendisler tarafından incelenmeden, performans analizleri yapılmadan asla karar verilemez..
6-Özellikle Kamu kurumlarına ,Akademik odalara veya Uzman Teknik elemanlara danışmadan asla binanıza müdahale ettirmeyin. Ve deprem fırsatçılarına fırsat tanımayın.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ