Demokrat Zafer

TÜRK DİYANET VAKIF SEN; Bu millet şüheda evladıdır

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi ŞANLI;  ‘Depremin yaralarını sarmak için devletimizin öncülüğünde aziz milletimizle birlikte verilen büyük mücadeleye bende bir aylık maaşımı bağışlayarak destek oluyorum.’ dedi. Şanlı sözlerine şöyle devam etti:

Bir milleti millet yapan en temel özelliklerden biri dayanışmadır. Bir sıkıntıda, bir mutlulukta milletin tamamının aynı duyguları paylaştığı ölçüde millet güçlüdür. Kendi içinde bölünen insanlarının birbirine düştüğü her millet yok olmaya mahkûmdur.’ dedi.  Şanlı, sözlerine meşhur Türk Kahramanı Dede Korkut’tan bir örnek vererek devam etti;

 ‘Dede Korkut musibet geldiğinde kahramanına şöyle emreder:  “Kalk alaca çadırı yeryüzüne diktir, attan aygır, deveden erkek, koyundan koç kes. İç Oğuz’u Dış Oğuz’u topla. Aç görsen doyur, çıplak görsen donat. Borçluyu borcundan kurtar. Ağzı dualı biri için Allah yardım indirir.

Bugün hiçbirimiz Dede Korkut olmasak da ülkece zor günlerden geçiyoruz. Şimdi dayanışma zamanı, şimdi birbirimizin yarasını sarma zamanı. Şimdi maaşımızı paylaşıp kardeşimizle yakınlaşma zamanıdır.’ Şanlı;

‘Allah’a sonsuz hamdolsun ki bu topraklar asırlardır Müslüman Türk yurdudur. Bu millet şüheda evladıdır. Bu ezanlar, bu cumalar İslam’ın şiarıdır. Bu dinin, tek bir harfi bile değişmeyen bir kitabı vardır. Bu dinin, en güzel örnek olma vasfına sahip bir Peygamberi vardır. Allah’ın bize verdiği bir akıl, bir kalp vardır. Bizim değişmez değerlerimiz, 14 asırlık engin bir tecrübemiz vardır. Hiçbirimiz Müslüman olarak bütün bunları bir tarafa bırakamayız.  Türkiye’miz büyük bir felakete maruz kalmıştır. Üzüntümüz tarifsizdir. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu şiddetli depremler vahim bir yıkıma neden olmakla birlikte yüreğimizi dağlamış milletimizi derinden sarsmıştır. Şahsım olarak depremle mücadele kapsamında 1 aylık maaşımı bağışlayarak destek olacağım. Bu kapsamda devlet büyüklerimizin başlattığı bu kampanyanın dalga dalga artarak devam edeceğine olan inancım tamdır.’ temennisi ile sözlerini tamamladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ