Demokrat Zafer

Güler Buğday yazdı; TAKDİRİ, ÖVGÜYÜ HAK EDEN, TANIMAMIZ GEREKEN BAŞARILI MİLLETVEKİLİMİZ ZİRAAT MÜHENDİSİ AYHAN BARUT.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan okunması gereken bir yazı.

CHP’nin bu dönemde en şanslı ve başarılı olduğu meslek dalı Ziraat Mühendisleri veya tarımın, üretimin, önemini çiftçinin, köylünün çilesini anlatan topraklarımızın kıymetini bilen milletvekilleridir.
Birçok kez yazarak paylaşarak tanıttığım; ülkemizdeki en önemli sorunu anlatan, sahip çıkan yoksul bırakılan, hatta açlığa mahkûm edilen halKarımıza derman olmak için gece gündüz uğraşan vekillerimiz var.
En başta devamlı yazarak mücadelesine ve verdiği emeğe saygı duyduğum, “Yüreğimde Büyüttüğüm Evlat” olarak nitelediğim Toprak Adam Orhan Sarıbal var.
Toprak Adam sayesinde adeta ziraat fakültesinde okumuş kadar bilgi sahibi oldum.
Ülkemin ne kadar zengin ve değerli topraklara ve yer altı, yer üstü zenginliklere sahip olduğunu kendisinden öğrendim.
Ülkemin ve halklarımızın yaşamsal garantisi olan her türlü gıdaya ulaşmamızı sağlayan, eken, biçen, yetiştirdiği ve besledikleriyle bağımsızlığımızın garantisi olan çiftçileri ve tarımın, hayvancılığın, üretimin önemini kavradım.
Kendisi Bursa’mızın gururu ve ülkemizdeki mağdurların sesi soluğu olan Toprak Adam bu nedenle çok değerlidir kıymeti bilinmeli ve hak ettiği değer her yerde verilmelidir.
Tıpkı Toprak Adam gibi CHP’de çok bilgili, çok çalışkan, Toprağı ve üretimi kutsayan, fedakâr çitçisine, köylüsüne sahip çıkan ve ülkeyi yabancılara pazarlayan talancı iktidara hesap soran yürekli ve mesleklerine âşık ziraat mühendisleri çok etkililer.
Bunlardan biriside çok kıymetli, değerli, çalışkan ama aynı zamanda oldukça mütevazı olan Adana Milletvekilimiz Ziraat mühendisi Ayhan Barut’tur.
Kendileriyle bir kez tanışmış bir çaylarını içmiştik.
Evimin küçük oğlu bu gün yaş günü olan sevgili milletvekilimiz Erkan Aydın’la ve bazı dostlarla birlikte yaptığımız bir haftalık bir inceleme programında Adana İl Başkanlığına da uğramıştık.
Ziraat Mühendisi Ayhan Barut o zaman CHP Adana İl Başkanıydı.
Kendileri vekil olduktan sonra daha yakın takip ettim ve gerçekten mücadelesi ve çalışkanlığı ile örnek vekillerimizin arasında yer aldı.
Bu nedenle bugün kendisini ilk kez yazarak yakın tanımayanlara anlatmaya ve tanıtmaya çalışacağım.
Ayhan Barut 1964 yılında Adana’nın Karataş ilçesi Helvacı köyünde doğdu.
İlk, orta ve lise öğrenimimi Adana’da tamamladı.
1987 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümünden mezun oldu.
TMMOB Adana Şube Başkanlığı da yapan Ayhan Barut partisinde de önemli görevlerde bulunmuştur.
CHP Karataş İlçe Sekreterliği, CHP Çukurova İlçe Başkanlığı ve Adana İl Başkanlığı ile üç dönem kurultay delegeliği görevlerinde bulunmuş, evli ve iki çocuk babasıdır.
Adana’nın Yüreğir İlçesinde zirai ilaç, tohum bayiliği ve tarımsal danışmanlık alanında kurduğu kendi işyerinde mesleğini devam ettiriyor.
Karataş ilçesi Helvacı köyünde kendisine ait tarımsal işletmesinde pamuk, mısır, soya, karpuz vb. çiftçiliğini bir ata mesleği olarak ta çiftçiliğini sürdürüyor.
Ayhan Barut, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi Yönetiminde, 1994-1996 yıllarında 2. başkan, 2000-2008 yılları arası 4 dönem 8 yıl şube başkanlığı ve 2008-2010 yılları arası onur kurulu üyesi olmak üzere toplam 12 yıl görev yaptı.
Sayın Ayhan Barutu kısaca tanımayan dostlara tanıştırmaya çalıştım. Kendisi hem alaylı hem eğitimli bir vekilimiz.
Çok çalışan ama ön kesmeyen, hırsı aklından evvel gitmeyen ve ülkemizin en ihtiyacı olan konuda tarıma ve kalkınmaya, üretime önem veren, velhasıl Toprağın Adamlarından değerli bir vekilimiz.
Sayın Ayhan Barut’un bu çalışmalarını ve katkılarını takdir eden 2022 Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Özel Ödülünü kendisine verdiler:
Ayhan Barut’a büyük ödül:
ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, kendisine verilen “2022 Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Özel Ödülü” ile büyük bir gurur ve onur yaşadığını söyledi.
Tarım Öğretiminin 177’nci Yıldönümü ve Ziraat Mühendisleri Günü etkinlikleri çerçevesinde Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Merkezi, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Tarımı Sempozyumu” düzenledi.
Ankara’da Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik büyük ilgi topladı.
Tarım sektörü ve paydaşları ile demokratik kitle örgütlerinden önemli isimleri buluşturan sempozyumda, yaşanan sorunlar ele alınıp çözüm için yapılması gerekenlere dair görüş alışverişinde bulunuldu.
GURURLANDIRAN GEREKÇE
Büyük ilgi gören etkinlikte CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köy işleri Komisyonu Üyesi olan Ayhan Barut, 2022 Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Özel Ödülü’nü ZMO Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez’in elinden aldı.
Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Ayhan Barut’a verilen ödülün gerekçesi:
Odanın iş ve işlemlerini kolaylaştırılması ve etkinleştirilmesine katkı sağlaması.
Mühendislerin istihdamını arttırıcı çalışmalar yürütmesi.
Tarım sektöründe üretici ve tüketici hak ve yararlarının gelişmesi için anlamlı katkılar üretmesi.
Olumlu bir kamuoyu oluşturulması çalışmalarına destek sağlaması.
“Yaşamı ve uygulamalarıyla örnek oluşturması nedeniyle, tarım sektörü ve ziraat mühendisliği mesleğine yapmış olduğu katkılar için ZMO 2022 Yılı Özel Ödülüne değer bulunmuştur” olarak açıklandı.
Bizlerde kendisini ve verdiği mücadeleyi kutluyor ve CHP’nin iktidarında daha etkin çalışmalar yapacağına inanarak teşekkür ediyoruz.
CHP, ülkeyi yönetmeye hazır kadroları ile ama en çokta halkı açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden Tek Adam Saray Rejiminin yarattığı yokluk, yoksulluk ve açlığa çare üretecek kadroları ile geleceğin güvencesi olmuştur.
Bu konuda ister mühendis, ister çiftçinin, üretenin, bu ülkenin topraklarının ve halklarının hakkını arayan vekilleri olsun çok değerli hizmetler verdikleri için kendileri ile gurur duyuyoruz.
Ayaklarına taş, gözlerine yaş, yüreklerine acı ve telaş düşmesin.
Sevgiyle, saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile özgür bir yaşam ve hakça paylaşılan bir düzende yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ