Demokrat Zafer

BURSA GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR PLATFORMU 330. TOPLANTISINI YAPTI

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu’nun (BGKP) 330. toplantısı İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bursa Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

HABER OSMAN ÇETİN

BGKP’nin 330’üncü toplantısına BGKP Başkanı İbrahim Güney, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bursa İl Göç İdaresi Müdürü Recep Batu, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, BTÜ Rektör Sekreteri Selim Uzun, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ve çok sayıda üye kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BGKP Başkanı İbrahim Güney, 330. kez hayırseverlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi; “Pandemi sürecinde yaptığımız zoom toplantıları haricinde şimdiye kadar birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmadı. 330. kez bir araya geliyoruz. Neredeyse 30 yıldır aktif şekilde yardıma ihtiyacı olan, afet ya da savaş mağduru insanlara el uzatıyor, onların yardımına koşuyoruz. Bu süreklilik ve beraberlik herkese nasip olabilecek bir şey değil. Dilerim ki daha uzun yıllar hep birlikte mümin kardeşlerimize yardım eli uzatmaya devam ederiz. Az ya da çok elinden geldiğince mümin kardeşlerimizin yardımına koşan, elinden tutan herkesten Allah razı olsun.”

İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır da, “İnsan insanın yurdudur. Müminler önce insanları düşünürler. Müminler kendini feda edenlerdir. Bosna’da, Afganistan’da Allah dostu büyüklerimizi gördük. Ecdadımızın bize verdiği terbiyeyle hareket ediyoruz. Bizim başkası için yaşayan insanların oluşturduğu kurumlara ihtiyacımız var. BGKP gibi kuruluşların varlığı çok önemlidir. Mazlumun, garibin yanında olmak, gönüle gül dikmek, cennetten bir mutluluktur. Hayır yapmak bire bir ibadettir. Allah sevdiği kuluna hizmet ettirir” şeklinde konuştu.

Topğlantının ev sahipliğin, yapan ve sözlerine birlik beraberli vurgusuyla başlayan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan da, “Daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. 30 yıllık bir birikime sahibiz. Bizde bu birikimi ülkelerde gösteriyoruz bir sel veya afette ilk gidenler arasındayız. İyilikler kelebek etkisiyle herkese bulaşıyor. Her kesin bir yetimi olsun. Yetimleri sevindirelim” dedi.

Toplantı gündemdeki konuların müzakere edilip değerlendirilmesiyle sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ