Demokrat Zafer

SERHAT İLLERİ DERNEĞİNDEN MUHTEŞEM BİR GECE

İznik Serhat İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin geleneksel Kaz gecesi büyük bir katılım ile İznik DSİ tesislerinde gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının adından Avukat Gamze Olgun açılış konuşmasında; “Bizler İznik serhat illeri derneği olarak geçmişten gelen bağlarımızı İznik’te bir kültür köprüsü olarak yaşatmak, kendi geleneklerimizi harmanlayarak İznik’te bu güzellikleri paylaşmak için bir araya gelip dernek çatısı altında buluştuk. Sizler de gecemize katılarak bizlere güç verdiniz, onurlandırdınız teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Başkan Fazıl Olgun Konuşmasında”  Birlik beraberlik vurgusu yaparak geleneksel hale getirdiğimiz kaz gecemize hepiniz hoş geldiniz “dedi. İlçe kaymakamı Recai Karal ve Federasyon Başkanı’nın konuşmalarının ardından Yöresel müzikleri  AH LE LE Gurubu ile Âşıklık geleneğini sürdüren Ozan ve şair Fevzi Olgun, bağlaması ile torunu Göktuğ Olgun ile birlikte konukların eğlenceleri sahneyi renklendirdi. Geceye misafir olarak katılan ünlü müzisyen Kıraç ve ailesine kaz eti ikram edildi. Kars kazını çok beğenen Kıraç, gecede bir şarkı söyledi beni açken yakalayacaktınız tok iken bu kadar olur diye ’de espri yaptı

Yaklaşık 450 kişilik geceye, İznik Kaymakamı Sayın Recai Karal, İznik Emniyet Müdürü Mithat Öztaş, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, İznik jandarma komutanı Çağlar Önder ışık, İlçe müftüsü Üzeyir Yavaş, İlçe milli eğitimi Müdürü Muhammet Asil, Bursa Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Murat Kalaycı, Kars Ardahan Iğdır Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Yener Bulut, Federasyona bağlı derneklerin başkanları ve temsilcileri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, dernek üyeler ve davetlilerin eşliğinde yöresel müzikler ve yemeklerle coşkulu bir gece oldu.

Gecede Kars ilinin gastronomi ürünlerinden, Bulgur Pilavlı Kaz eti, kuzu derisine basılmış göyermiş peynir, turşu ve un helvası servis edildi.

İznik Serhat İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin DSİ tesislerinde günler öncesinden özenle hazırlanan yemek ve organizasyonlar için, başta başkan Fazıl Olgun, Yönetim kurulu üyeleri Özer Uzun çayır, Faruk Karasal,  Gamze Olgun, Mevlut Yıldırım, Hüsnü Kemal Yılmaz, Ayşe Kılıç Derneğin kadın kolları ve derneğin birden çok gönüllülerinin büyük emeği, gecenin sorunsuz ve başarılı geçmesinin en büyük emekçileri idi. Davetliler gece geç saatlere kadar gönüllerince eğlendiler..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ