Demokrat Zafer

2023 İçin Açıklanan Bu Asgari Ücret İşçileri Açlığa Mahkum Eder..!

TÜRKİYE İŞÇİ SINIFI AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ..!

Ülkemizde her türlü zorluklara rağmen, başka ülkelerin markalarını üretiyoruz. Ürettiğimiz marka ürünleri ülkelerinden, başka ülkelere satan, giyen ve kullanan işçiler; Lüksemburg 2.313, Belçika 1.842, İrlanda 1.775, Hollanda 1.756, Almanya 1.744, Fransa 1.646, ABD 1.210, İspanya 1.167 ve Slovenya 1.074 EURO asgari ücret alırken, bizim ülkemizde markaları üreten işçilere, neden açlık sınırının altında 280 EURO olan asgari ücret şimdilik 425 EURO yapıldı..?

Sokağa inmediğimizden dolayı asgari açlık sınırında bırakıldı. Birkaç ay içinde açlık sınırının altına düşecek. Yukarıda açıkladığımız ülkelerde işçilik maliyeti %15’i bulurken, bizim ülkemizde sendikalı bir otomobil fabrikasında %5’i dahi geçmemektedir. Bu durum sermaye sınıfının doymak bilmeyen, aç gözlülüğünden başka bir şey değildir. 2023’ün Asgari Ücreti: Net: 8 bin 506,80 TL olarak belirlenmiştir. Brüt: 10 bin 8 TL olarak belirlenmiştir.

2023 yılı için açlık sınırı seviyesinde belirlenen asgari ücret, işçilerinin emeklerinin ve bu ülke şartlarında yaşamanın karşılığı değildir. Açıklanan asgari ücret kısa sürede açlık sınırının altına düşecektir. Yaratılan İşsizlikten, Yoksulluktan ve Pahalılıktan yararlanıp, Yoksulluk sınırı altında belirlenen 2023 asgari ücretiyle, işçilere ve tüm yoksullara en ağır Yoksulluk Şiddeti uygulanmıştır. Uygulanan bu ağır şiddetin altından kalkamayacaksınız.

2023 İşçilerin ayağa kalktı, Yoksulların açlıktan isyan ettiği yıl olacaktır. Açlık sınırı seviyesinde açıklanan asgari zulüm ücretinizi kabul etmiyoruz. Üreterek yarattığımız zenginliğin karşılığında en az yoksulluk sınırı seviyesinde asgari ücret alana kadar, bütçenin işçi sınıfı kontrolünde, ihtiyacı olan insanlara ve ülke yararına kullanılması için, işyerlerinde ve yaşam alanlarında, cesareti ve özgüveni olan işçi yoldaşlarımızla birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz..!

BADİS; Bağımsız Direnişçi İşçiler Sendikası 4.Vardiya İşçi Dayanışması

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ