Demokrat Zafer

BURSA İÇİN BİRLİK; ” Ayağa Kalkmak İstiyorsanız Vatandaşa Neden Sırtınızı Dönüyorsunuz!”

Birkaç hafta önce geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Bursa’nın etkin iki sitesine yaptığı açıklamalar gündemi sallamıştı. Yapılan açıklamalara BURSA İÇİN BİRLİK’ten değerlendirme geldi. Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Türkiye Değişim Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi, Adalet Birlik Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti, Hak ve Adalet Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “BURSA İÇİN BİRLİK” değerlendirmesinde “Vatandaşlarımızın isteklerinin sürekli ötelenmesine üzülüyoruz.” değerlendirmesi geldi.

Recep Altepe açıklamalarında, muhalefet ve iktidarın 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde kıran kıran yarışacağı, İkinci Yüzyıl için güzel bir demokrasi yarışının olmasını temenni ettiği, deprem şehrinde olunduğu için 0,50 emsal artışı kararı aldıklarını ancak bu uygulamanın daha çok Nilüfer’de odaklanmasının sebebinin oradaki binalarda istenilen şartlarının tamamının uyguluğunun sistemi etkilediği, Yıldırım ve Osmangazi’nin kat mülkiyet sorunların bu süreçte temizlenemediği, Çınarcık Barajı gibi şehre 90 kilometre uzaklıktan su gelmesinin Bursa’nın kaynaklarını oldukça zorlayacağı, Sıcaksu ve Termal Bölgesi’nden kesinlikle turizmden vazgeçilmemesi gerektiği konuları dikkati çekti.

Alinur Aktaş açıklamalarında, 56 ihaleden 34’üne giren olmamasını, Yıldırım Belediyesi’nin altyapısının neredeyse tamamını kendilerinin yaptığını, TARIM A.Ş. nin lokasyon olarak 65 milyoon lira tasarruf sağladığı, Kestel-Görükle arasındaki 30 kilometrelik yolda genişletme çalışması düşündüklerini, Güney Çevre Yolu projesi için kaynak bulunamadığını, Özlüce-Şehir Hastanesi arasındaki 6 kilometrelik yol bitirildiğini, 2035 yılı Ulaşım Master Planını yaptıklarını, 5 ay önce akaryakıt fiyatları nedeniyle aracını çıkartamayan vatandaşların bugün ulaştırmada vızır vızır araçlarını dolaştırdıklarını, Kentsel Dönüşüm’de Yiğitler ve Merinos altında devam eden projeler olduğunu, T2 Hattında modernizasyona gidildiğini, Görükle- Üniversite Metro hattı için 17 araçla 120 milyon dolarla dış kaynakla ihale yapıldığını, Bursa’da kazanan firmalar olduğu halde vergisini İstanbul’a vermelerinden dolayı ciddi bir gelir kaybına uğradıklarını, KOBİ2lerin suretle şehir dışına çıkmaları gerekliliği, TOFAŞ Spor Salonu civarındaki alanı Bakanlık imara açılmasını istemesini,  Uludağ Alan Başkanlığı konusunda tek isteyenin Büyükşehir olmadığını belirtti.

BURSA İÇİN BİRLİK; “Her iki başkanının da basın aracılığı ile eteğindekileri samimi olarak döktüğüne inanıyoruz. Yapılmış çalışmalar elbette ki; şahsi menfaatlerin önündedir. Ancak kısa vadede bizim gördüğümüz ekonomiden bunalan vatandaşımızın taleplerine sadece Büyükşehir’in değil hiç bir ilçe belediyesinin de yetişemediğidir. Bu sebeple Bursa’nın gündeminde hala tartışılan Yunuseli Havaalanı, BURULAŞ arazisi, Gaziler Derneği yanındaki kupon arazi, Ankara Asfaltı cepheli 400 dönümden fazla yeşil alanı olan şehir merkezlerinde işleri kalmayan kamu kurumlarına ait araziler, Setbaşı Köprüsü yanındaki tarihi binalar, Terminal arazisi, TEKNOSAB, Kestel’de odaklanan rant bilmecesi, Ovalar gibi gelecek nesillere kalacak olan konuların açıkçası aydınlatılmasını beklerdik. Konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ