Demokrat Zafer

Kadın Dostu Markalar Platformu 2 yaşında!

Kurulduğu günden bu yana odağına kadın, eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık konularını alan ve kısa sürede pek çok önemli projeye imza atarak büyük bir sosyal platforma dönüşen Kadın Dostu Markalar Platformu 2 yaşında.

Kadın Dostu Markalar Platformu Kurucusu ve Genel Müdürü Nazlı Demirel, “İki yılda farkındalık adına önemli bir yol kat ettik. Kuruluşumuzdan bu güne gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yüzlerce dost marka ve birbirinden güzel projelerin buluştuğu bir platform haline geldik. 2021 yılının Mart ayında ilkini düzenlediğimiz Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri programımızın 2023 yılında 3.’sünü gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Ayrıca bu yıl platformumuz öncülüğünde Türkiye’de ilk kez düzenlenen 19 Kasım Eşitliğe İnanan ve Eşitliği Güçlendiren Erkekler Günü programımız içinde “Eşitliğin Liderleri”ni çok özel paylaşımlarıyla ağırlamış olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde birbirinden değerli markalarımızın sürdürülebilirlik adımlarına katkı sunuyor, bu programlarda da odağında eşitlik olan, kadın dostu markalarımızın farkındalık projelerini planlıyor ve sürdürülebilirlik adımlarında yanlarında oluyoruz. Gerek kadın girişimci ekosistemini destekleyen, gerekse dezavantajları ortadan kaldıran projeler ile farkındalık adına atılabilecek adımlarda toplumun kadın ve eşitliğe dair dönüşümüne katkı sağlayan projelere imza atıyoruz. Yanı sıra farkındalık kitaplığımızla da başarılı kadın rol modelleri, eşitlikçi liderleri özel paylaşımlarıyla ağırlıyor ve erişim engeli olmadan gençlerin yolunu aydınlatması amacıyla faydaya sunuyoruz” dedi.

Toplumun en büyük sorunlarından biri olan kadının toplumdaki yerinin güçlenmesi ve maruz kaldığı eşitsizliklerin iyileştirilmesi için markaların ve kurumların gerçekleştirdiği projeleri, toplumun tüm kesimlerine duyurup etkileşimini arttırmak üzere yayın hayatına başlayan, kısa sürede birçok önemli projeye imza atan ve bu şekilde yüzlerce kadın dostu marka ve binlerce kadına ulaşan Kadın Dostu Markalar Platformu ikinci yaşını kutluyor.

İş dünyasına da daha çok kadın dostu proje üretimi için ilham vermeyi, ortaya çıkan projelerin iyilik etkilerini ve ortak bilinci genişletmeyi amaçlayan Platformun Kurucusu ve Genel Müdürü Nazlı Demirel, bir sosyal girişim hikayesi olarak başlayan yolculuğun kısa sürede kadın dostu bir harekete dönüştüğünü belirtti. Sürdürülebilir bir ekonomik kalkınmanın ancak ve ancak kadınların iş dünyasında güçlü ve eşit temsili ile gerçekleşeceğinin altını çizen Demirel, “Çalışmalarımız, markaların, hem kadının iş dünyasında gücünü ortaya koyan hem de toplumun yarısı kadınlarımız ve gençlerimizin hak ettiği eşit hakları sağlayabilmek için hayata geçirdikleri farkındalık projelerini içine alıyor” şeklinde konuştu. Demirel, markalar ve kadınlar arasında özel bir bağ olduğu üzerinde yoğunlaşıp bu konuda markaların duyarlılık hareketlerini mercek altına aldıklarını ve arzulanan eşitlik için, kadına dair yapılan güzelliklerin sayısının artmasına destek olmak, yaşamlara dokunmak üzere yola çıktıklarını da sözlerine ekledi.

Demirel açıklamasına, “Biz, Kadın Dostu Markalar Platformu olarak önemli bir boşluğu dolduruyor, markalarımıza haber sitemiz ve proje ortaklıklarımız ile farkındalık yolculuklarına eşlik ediyoruz. “Ben ne yapabilirim?” diyerek elini taşın altına koyan markalarla geliştirdiğimiz işbirlikleri sayesinde, hem onlara sürdürülebilirlik yolculuklarında eşlik ediyor, hem de henüz bu alanda adım atmamış ve nereden başlayacağını bilemeyen markalara ilham veriyoruz” diye konuştu.

Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri için son başvuru 31 Aralık 2022

Kadın Dostu uygulamalarıyla toplumsal ve sosyal sorumluluk projeleri üreten, topluma ve kadına değer yaratan markaların ödül aldığı Kadın Dostu Markalar Platformu Farkındalık Ödülleri’nin üçüncüsünü 2023 yılı Mart ayında düzenlenecek. Programda eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık konularını destekleyen farkındalık projelerini hayata geçirmiş 50 değerli marka bu yıl da özel bir tören ile ödüllerini almaya hak kazanacak.

Mercan Dede imzası taşıyacak özel bir performans ile kadın semazen gösterisi “DÖNÜŞÜM” izleyicilerle buluşacak

Her yıl etkisi artarak devam eden Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri Ödül Töreni bu yıl yine renkli etkinliklere de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Farkındalık adına, odağında “kadın” olan güçlü sanatsal etkinlikler ile “sanat ve kadın” bu yıl ön plana çıkan başlıklar arasında.mProgramın bu yıl ki teması “DÖNÜŞÜM” olarak belirlendi. Programdan 1 hafta önce sanatseverlerle ilk kez Metaverse evreninde buluşacak olan Kadın Dostu Markalar “SANAT VE KADIN” Sergisi kapsamında 40 eser sergilenecek. Satış ön rezervasyonları da yine metasergi kapsamında gerçekleşecek. Tüm eserler manifestoları ve sanatçıları ile fiziki olarak ödül töreni fuaye alanında ziyaretçilerle buluşacak. Bu anlamlı sergi ile başlayacak program, dünyaca ünlü Türk Neyzen Mercan Dede’nin imzasını taşıyan unutulmayacak “KADIN SEMAZEN” gösterisi “DÖNÜŞÜM” ile son bulacak. Törende bu yıl da 50 özel marka farkındalık ödüllerini alırken, birbirinden değerli projelere imza atan markalar proje ekipleriyle ödüllerini kucaklayacak. Farkındalık ödülleri proje başvuruları platformun resmi internet sitesi www.kadindostumarkalar.org üzerinden online olarak yapılmakta. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2022.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ