Demokrat Zafer

BURSA İÇİN BİRLİK; SÖYLEYECEK SÖZÜ OLMAYANLAR, SİDDETE BAŞVURUR.

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yumruklu kavga yaşandı. Tartışmaların yaşandığı Meclis’te oturuma ara verildiği sırada AK Partili Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs’e yumruk attı. TBMM’de bütçe görüşmelerinin ikinci gününde AK Partili ve İYİ Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Meclis’te oturuma ara verildiği sırada AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti  Hüseyin Örs’e yumruk attı. Gelişmenin ardından Bursa’nın dinamikleri tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün başından yaralanarak, hastaneye kaldırılmasıyla sonuçlanan kavga, “Önüne baksana” tartışmasından çıktı.

Olaya sert tepki gösteren Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi,  Türkiye Değişim Partisi, Adalet Birlik Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti, Hak ve Adalet Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “BURSA İÇİN BİRLİK” yazılı bir açıklama yaparak olayı kınadı.

“BURSA İÇİN BİRLİK” ;

Türkiye Büyük Millet Meclisi , halk yararına yasalar çıkarılan, halkın refahı, mutluluğu için konuların tartışıldığı, görüşüldüğü yerdir.

Hangi nedenle olursa olsun, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde saldırı, fiziki şiddet asla ve asla kabul edilemez.

TBMM ‘de bütçenin görüşüldüğü sırada Bursa milletvekili Zafer IŞIK , İYİ PARTİ milletvekili Hüseyin Örs’e yumrukla fiziki saldırıda bulunmuştur. Saldırıya uğrayan ve şiddet gören milletvekili hastaneye kaldırılmıştır.

Kaba kuvvet ve şiddet kullanmak, söyleyecek sözü olmayanların başvurduğu bir eylemdir. Kaba kuvvet ve şiddet, tükenmişliğin göstergesidir. Kaba kuvvet ve şiddet, görüşü, önerisi olmayanların uyguladığı bir yöntemdir.

Bugüne değin adını bile duymadığımız, kürsüye bir kez bile çıkıp konuşmayan, bir önerge vermeyen Zafer IŞIK, adını yumruk atarak duyurmuştur. Belki de gelecek seçimler için yatırım yapmıştır.

Halkın meclisinde şiddet uygulayan, ölümle sonuçlanabilecek bir eylemde bulunan Zafer IŞIK, özür dileme erdemini bile göstermemiştir.

Bu saldırı ve şiddet eylemini ve bu eylemi gerçekleştiren Zafer IŞIK ‘i bu eyleminden ötürü nefretle kınıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokrasinin uygulandığı bir yer olduğuna inanmayanların, demokrasiye ve karşıt görüşlere tahammül etmeyenlerin bu kutsal Meclis’te yeri yoktur, olmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ