Demokrat Zafer

ZAFER NİLÜFER; Kadınlarımızı her konuda yükselmelerini sağlayacağız!

Zafer Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Işıl Esgin yaptığı yazılı açıklamada;

“Ey Yüce Türk Kadını..

“Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl Zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle , gerçek fazilet ile donanmasıdır.

Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden birisi de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır.”

Bugün sözlerime Mustafa Kemal Atatürk’ün cümleleri ile başlamak istedim..

5 Aralık yüce Türk Kadınının en kutlu günü..Dünyada bir çok ülkenin kadınlarının çok uzun yıllar sonra kazandığı seçme ve seçilme hakkı Türk Kadınına 5 Aralık 1934 yılında ulu önderimiz Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından verildi.

Türk kadınları bugünün değerini, siyasal haklarını ne kadar biliyor ve kullanıyor?

Türk Kadınının kutlaması gereken bir gün varsa, 5 Aralıktır. Türk Kadını için Kadınlar Günü 5 Aralık olmalıdır. Yıllardır kutlanan 8 mart ise, ancak bir anma günü olabilir. Biz kadınlar bugünü her yıl kutlayarak, mücadele etmeden kazandığımız siyasal haklarımızın değerini vermeliyiz.

1935 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisine 17 vekil ile giren kadınlarımız, 88 yılda sayısal eşitlik sağlayamamış, mecliste layıkıyla temsil edilememiştir.

Mustafa Kemal Atatürk ‘ten sonra hiç bir siyasi, kadınların siyasette önünü açmadı. Aksine, kadınlarımızın siyasette yükselişini önlemek için “kadın kolları” adı altında ötekileştirip, pasifize ettiler.

Geçen yıllara baktığımda, üzülmemem mümkün değil..Tomris Katun’un, Kara Fatma’nın, Nene Hatun’un, Zübeyde Anne’nin, Sabiha Gökçen’in torunları olan kadınlarımız, artık tarihte Türk Kadını ile övünmeyi bırakmalı, sayısal gücüyle TBMM’de ses vermelidir!

1 yıldır Nilüfer İlçe Başkanlığını üstlendiğim Zafer Partisi ile Türk Kadını olarak gurur duyuyorum. Erkek egemen olmayan teşkilâtlarımızda çok sayıda kadın il ve ilçe başkanımız var. Genel Merkezimizde de kadın Genel Başkan Yardımcılarımızın, GIK üyelerimizin sayıları hemen dikkat çekmektedir.

Biz kadınlar için kutlu olan bugünde, Atamızı saygı ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun..

Öncelikle ulu önderimiz Atatürk’e şükranlarımı sunarken, Zafer Partisinde kadınları en kilit yerlerde görevlendiren Genel Başkanımız Prof. Dr Ümit Özdağ’a da teşekkür ederim.

Ulu önderimizin dediği gibi, ” Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseri.”

Türk Kadınının her alanda olduğu gibi, siyasete de ışık saçtığı aydınlık günlerin özlemiyle..

5 Aralık Kadın Hakları Günü Türk Kadınına kutlu olsun!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ