Demokrat Zafer

Cumhuriyet ve Atatürk’ü Anma Konseri Büyük Ses Getirdi.

Bursa Akademik Oda Üyeleri Türk Sanat Müziği (BAOB TSM) Topluluğu, Şef İnşaat Mühendisi Suat Ayan yönetimdeki Cumhuriyet Konserini, 3 Kasım Perşembe akşamı BAOB Oditoryum salonunda gerçekleştirdi.

Koronun yıllardır değişmeyen sunucusu, Kültür Bakanlığı sanatçısı Nalan Höke Turan, bu konserde de etkili sunumu ile izleyenleri bir defa daha kendisine hayran bıraktı. BAOB Dönem Sözcüsü ve Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin; sanata ve sanatçıya önemli ölçüde destek veren Akademik Meslek Odalarına teşekkür ederek sözlerine başladı.

Muhteşem bir konsere imza attılar
Ardından gecenin açılışında muhteşem bir coşku ve duygulandıran anlar yaşandı. Gecede 25 çocuktan oluşan Cumhuriyet Çocukları ilk 3 eserde koro ile birlikte eserleri icra etti.

Ünlü Oyuncu Ela Yörüklü Çocuklarla birlikte sahne aldı

Gecenin sürpriz konuğu ise Bursa’nın bağrından yetişen ünlü oyuncu ve Türkiye güzeli Ela Yörüklü oldu. Salona iki ayrı kapıdan  sahneye çıkan Cumhuriyet Çocuklarının bir bölümünü  sahneye Oyuncu Ela Yörüklü getirdi.  Diğer koldan da, Cumhuriyet Çocuklarını bu güzel konsere hazırlayan ve BAOB korosunun nadide seslerinden Yük. Mimar Aytül Küçüközdemir ‘ in kızı Dila Aydın getirdi.

Güftesi Halil Soyuer Besteci, Yıldırım Gürses’e ait İzmir Benim Van Benim,  Güftesi Mahmut Tezcan, Bestesi Müşerref Akay’ a ait Türkiyem Türkiyem Cennetim ve  Güftesi ve Bestesi Kaya Bekat’ a ait olan Atatürk Marşı  Cumhuriyet çocuklarıyla birlikte icra edildi.

Cumhuriyet Çocukları korosu çalıştırıcısı Yük. Mimar Aytül Küçüközdemir Aydın’a  teşekkür çiçeğini BAOB Dönem Sözcüsü ve Bursa Eczacı Odası Başkanı Okan Şahin ve Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri ve TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek taktim etti.

İnşaat Mühendisi Suat Ayan yönetimindeki BAOB Türk Sanat Müziği Topluluğu Korosu, iki bölümden oluşan konserde Cumhuriyet ve Atatürk’ü anma eserlerinin yorumları ile konuklardan büyük alkış aldı.

Gecenin  bitiminde çiçek taktimi için Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Melike Baysal, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı ve TMMOB IKK Sekreteri Şirin Rodoplu Şimşek sahne aldı.


Koro elemanlarının şefleri Suat Ayan’a ve programın sunumunu yapan Nalan Höke Turan ile emeği geçenlere çiçekleri sunmaları ile gece sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ