Demokrat Zafer

Eğitimsiz estetik uzmanları, estetik koçlarına talebi artırıyor

Son dönemde estetik operasyonların trende dönüşmesiyle birlikte, alanında yetkin olmayan kişilerin yanlış yöntem ve yüzeysel uygulamalarıyla sıklıkla karşılaşanlar çözümü estetik koçlarında buluyor. Estetik operasyonlar sonucunda adeta herkesin birbirine benzediğine dikkat çeken Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı Didem Özkan, patenti kendisine ait 4D yaklaşımıyla kişiye özgü estetik operasyonların önünü açıyor.
Sosyal medyanın da etkisiyle güzellik algısının sürekli olarak değişmesi, estetik operasyonları hem kadınlar hem de erkekler için trende dönüştürüyor. Yoğun talep karşısında alanında yetkin olmayan kişilerin yanlış yöntem ve yüzeysel uygulamalarıyla sıklıkla karşılaşan insanlar ise çözümü estetik koçlarında buluyor. Estetik operasyonlar sonucunda herkesin birbirine benzediği uygulamaların artık geride kaldığını söyleyen Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı Didem Özkan, konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Birçok konuda olduğu gibi, dış görünüşe dair trendler de sürekli değişiyor. İnsanlar artık tek düze güzellik algısının yerine herkese birbirinden farklı reçetelerin uygulandığı bir anlayışı benimsiyor. Bu yüzden kişilerin anatomik yapısına ve görüntüsüne uygun çözümler gün geçtikçe popülerleşiyor.”

Estetikte uluslararası akreditasyona sahip ilk uzmanlardan biri oldu

Fizik alanında aldığı lisans eğitiminin ardından birikimini estetik ve kişisel bakım alanlarına taşıdığını belirten Estetik Koçu ve Medikal Pigmentasyon Uzmanı Didem Özkan, “Eğitim almanın hayatın her alanında önemli bir kriter olduğunu düşünüyorum. Özellikle insanların hem ruhsal hem de fiziksel olarak etkilenebileceği estetik gibi alanlarda bu durum ayrı bir değer taşıyor. Estetik alanında uluslararası akreditasyona sahip ilk uzmanlardan biri olmanın yanı sıra, 20 yıldır birçok konuda çalışmalarımı sürdürüyor ve bir danışana ihtiyacı olan herkese koçluk yapıyorum. Estetik ve güzellikte patenti ve telif hakları bana ait 4D yaklaşımını fizikteki zaman kavramıyla eşleştirerek sektörün dinamiklerinin değişmesini sağlıyorum. Bu yöntemle kişiye özgü estetik operasyonlar tasarlayarak, arzu ettikleri görünüme kavuşmalarının mümkün olduğunu kanıtlıyorum” dedi.

Erkeklere özel bakım hizmeti veren ilk merkez

Başta Avrupa, Balkanlar ve Arap Yarımadası olmak üzere birçok coğrafyada uygulamalar gerçekleştirdiğini ve sektöründeki istihdamın artması için eğitimler verdiğinin altını çizen Didem Özkan, “Yaşam boyu eğitim anlayışımın devamlılığını sağlamak için, dünyanın farklı bölgelerindeki eğitimleri de yakından takip ediyorum. 9 yıldır faaliyet gösterdiğim özel kliniğimde estetik koçluğunun yanı sıra mikroblading, medikal pigmentasyon, saç simülasyonu, bölgesel incelme, epilasyon, cilt uygulamaları, meme başı estetiği, vitiligo ve çatlak izleri, 4D erkek ve kadın kaş tasarımı gibi birçok medikal işlemlerin uygulamasına da devam ediyorum. Yalnız kadınların değil, erkeklerin de arzu ettiği görünüme kavuşmaları için erkeklere özel cilt bakımları ve bölgesel incelme işlemleriyle de trendleri yakalıyorum. Güzel ve bakımlı görünmenin herkes için mümkün olduğuna inanıyor ve bu kapsamda yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ