Demokrat Zafer

BSMMMO’dan Cumhuriyetin 99. yılına özel coşkulu kutlama

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Cumhuriyetin 99. yıldönümü nedeniyle Kültürpark’ta Altın Ceylan’da Cumhuriyet yemeği düzenlendi. Programa katılım yoğun olurken Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi ise geceye damgasını vurdu.

BSMMMO Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Cumhuriyet yemeği; TÜRMOB ve SMMM Odaları yöneticilerinin yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik odaların başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin temsilcilerinin de katılımlarıyla gerçekleşti. Meslek mensuplarının da aileleriyle birlikte katılım gösterdiği gecenin açılış konuşmasını ise Oda Başkanı Hüseyin Halil yaptı.
Halil konuşmasında yeni yönetim olarak ilk resepsiyonlarının olduğunu bundan dolayı da ayrı bir heyecan duyduklarını ifade ederken, “ 99.yaşına giren Cumhuriyetimizin coşkusunu hep birlikte yaşamak ve yaşatmak için bu akşam bir aradayız. Bu akşam, Cumhuriyet coşkumuzu bizlerle paylaşacak olan siz değerli konuklarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğumuz Cumhuriyetimizin 99. yaşını; gururla, kıvançla ve mutlulukla kutluyoruz. Türk milleti için en kıymetli miras, şüphesiz ki Cumhuriyettir. Cumhuriyetimizin ilanıyla nihai zafere ulaşan kurtuluş mücadelesi, milletimizin en zor şartlarda dahi esareti asla kabul etmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Büyük bir medeniyet mirası üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti her zaman bağımsızlık mücadelelerinde de yol gösterici olmuştur. Şüphesiz ki; Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet ise milletin kendisidir. Bizler de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz milletimizin tarihte eşi benzeri olmayan, büyük fedakârlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizin 99’uncu yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Herkesi kucaklayan, yurttaşların tümünü eşit haklara sahip kılan Cumhuriyetimizi; ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımız olarak kabul ediyor; sonsuza dek yaşatmaya and içiyoruz. Bizlere bundan 99 yıl önce; çağdaş, demokratik ve laik bir devlet armağan eden ATA’mıza da sonsuz minnet duyuyoruz. Atatürk’ün izinden yürüyerek, ilke ve devrimlerini yaşatarak, çağdaş yaşamı gönülden benimseyerek, hayatımıza sağladığı kazanımların bilincinde olarak, aydınlık ve mutlu yarınlara ulaşmamızın en büyük güvencesi olan Cumhuriyetimizi, ilelebet yaşatmak, boynumuzun borcudur.” dedi.

TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Nazım Tekelioğlu ve Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Ali Ekber Kartum da gecede söz alırken, programı düzenleyen Bursa SMMMO’ya teşekkürlerini ifade ederek herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.
Konuşmaların ardından program Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları Gençlik Spor Derneği’nin zeybek gösterisi ile devam ederken misafirlerden büyük beğeni topladı. Zeybek gösterisi sonrasında ise Cumhuriyetin 99. yıldönümüne özel hazırlanan pasta coşkuyla kesildi.
Geceye, sanatçı Özge Öztimur ve orkestrasının sahnesi ise ayrıca damgasını vururken misafirler unutulmaz bir akşam yaşadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ