Demokrat Zafer

İsveçli kozmetik markası, endemik bitkileri cilt serumuna dönüştürdü

Sentetik madde içeren kozmetik ve bakım ürünlerinin hem insana hem de doğaya verdiği zarar, başta vegan olmak üzere temiz içerikli ürünlere talebi artırıyor. Tüketiciler hayvanlar üstünde deney yapmayan ve bitkisel ürünler üreten markaları tercih ederken, İsveç menşeli kozmetik markası bölgenin endemik bitkilerini cilt bakım ürünlerine dönüştürüyor. Marka, vegan ve bitkisel tamamen temiz içeriklerden oluşan tüm ürün gamıyla, insana ve doğaya zarar veren ürünler hakkında çift taraflı toplumsal bilinç oluşturulmayı hedefliyor. 
Sentetik madde içeren kozmetik ve bakım ürünlerinin ciltte bıraktığı hasarlar, tüketicileri bitkisel ürünler satın almaya yönlendiriyor. Çevreye duyarlı birçok kişi üretim aşamasında hayvanlar üstünde deney yapmayan markaları tercih ederken, vegan ürünlerin dünya çapında popülerleşmesi pazarın büyümesini tetikliyor. Vantage Market Research’ün yayımladığı rapor 2021’i 15,1 milyar dolarla kapatan vegan kozmetik pazarının 2028’e kadar 21,5 milyar dolara ulaşacağına işaret ediyor. Sektörün büyümesinden hareketle konuya dair yapılan son araştırmalar ise temiz içerikli kozmetik ürün talebinin yakın zamanda globalde sosyal bir trende dönüşme potansiyelinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Vegan kozmetik ve bakım ürünlerinin trend haline dönüşmesinin başlıca sebebinin tüketici bilincinin artması olarak değerlendiren İsveç menşeli kozmetik şirketi Celenes By Sweden’ın Marka Müdürü Zeynep Alkan, şu açıklamada bulundu: “Gün içinde farkında olmadan birçok kimyasala maruz kalıyoruz ve maalesef bu maddelerden üretilmiş ürünleri de bakım yaparken her gün cildimizde kullanıyoruz. Oysa kozmetik ürünlerde bulunan kimyasallar yalnızca insan sağlığına zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda sulara ve toprağa karışarak doğada da geri dönülemez hasarlara çok açılıyor.”

41 ülke kozmetik ürünlerde hayvan deneylerini yasakladı

Çevreye duyarlı kozmetik ürünlere yönelik farkındalığın artmasının markaları yönlendirdiğini belirten Zeynep Alkan, “Kimyasal maddeler kullanılarak üretilen ürünler yalnızca insana dönük zararlarıyla bilinmiyor, üretim aşamasında denek olarak kullanılan doğadaki birçok canlıyı da olumsuz etkileniyor. Dünya çapında 41 ülke, kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test yapılmasını yasaklarken, halen birçok marka bu uygulamaya devam ediyor. Bu yüzden  bitkisel ve vegan temiz içerikli tüm ürün serilerimiz de odağımıza yalnızca tüketicileri almakla kalmıyor, markaları da çevreye duyarlı üretime teşvik ederek insana ve doğaya zarar veren ürünler hakkında çift taraflı toplumsal bilincin oluşturulmasında önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

İsveç’in endemik bitkileri cilt bakım serumuna dönüşüyor

İsveç’in endemik bitkilerini ve saf termal suyunu kullanarak temiz içerikli kozmetik ve bakım ürünleri ürettiklerini söyleyen Celenes By Sweden Marka Müdürü Zeynep Alkan, “İsveç’in sonuç odaklı cilt bakım prensibiyle ürettiğimiz ürünlerimizde, İskandinav doğasından ilham alıyoruz. Bunlardan en yenisi olan cilt bakım serumu serimizde olduğu gibi, sürdürülebilirliğe dair benimsediğimiz tüm ilkelerimizi faydalı ürünlere dönüştürmeye devam ediyoruz. Spesifik cilt problemlerinin giderilmesi için 4 ayrı üründen oluşan serum serimizde, İsveç’in endemik bitkilerini kullanıyoruz. Bu sayede cildin ihtiyaç duyduğu besinlerden çok daha fazlasını sunuyoruz. Kullanıcılara cildi onarıcı sonuçlar vaat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Temiz içerikli kozmetik trendini destekliyor

Yakın zamanda gerçekleştirdikleri lansmanla yeni serilerini de piyasaya sürdüklerini söyleyen Zeynep Alkan, “Koyu halka görünümünden gözeneklere, ince çizgilerden sivilce izlerine kadar birçok cilt problemini çözüyoruz. İnsan sağlığının ve doğanın korunmasını odağımıza aldığımız yoğun Ar-Ge çalışmalarımızın ardından ürettiğimiz temiz içerikli ve vegan sertifikalı ürünlerimizle sürdürülebilirliği yaygınlaştırıyoruz. Temiz içerik, temiz cilt mottosuyla tüketiciler için ürün yelpazemizi gelecek dönemde büyümeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ