Demokrat Zafer

“MEME KANSERİ GÖRÜLME YAŞI 20’YE KADAR DÜŞTÜ”

Özel Medicabil Hastanesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamındaki etkinliklerine devam ediyor.
Gerçekleştirdiği kurum içi bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerinin yanı sıra çeşitli firma ile kurum çalışanlarıyla bir araya gelerek sunumlar gerçekleştiren Özel Medicabil Hastanesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında dikkat çeken çalışmalara imza atıyor.

HABER OSMAN ÇETİN


Özel Medicabil Hastanesi yönetimi, meme kanseri hakkında farkındalık oluşturmak ve kadınları kendi kendine muayene alışkanlığı kazandırmak için Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Coşkun Özer’i, İpeker Tekstil’in kadın yöneticileriyle buluşturdu.
Meme kanseri hakkında sunum yaparak, bilgilendirmede bulunan Op. Dr. Coşkun Özer, meme kanserinin tedavi edilebildiğini ve her kanser türünde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin hayat kurtardığının altını çizerek, “Şu anda erken tanı ve taramalarla 100 hastadan 98’ini kurtarabilmekteyiz” dedi.
Her kadının kendi kendine meme muayenesi yapmayı öğrenmesi gerektiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özer, “Meme kanseri, 50 yaşından sonra daha sık görülen bir hastalıktı. Günümüzde ise 30’lu 40’lı yaşlarda bu hastalık ciddi bir şekilde artmaya başladı. 40 yaş altı erken yaşta meme kanseri görülme sıklığı sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında ilk sıradayız. Dünya genelinde meme kanseri görülme sıklığı artarken, bilinçlenme ve düzenli kontroller ile ölüm oranları azalmaktadır. 20 yaşından sonra ayda bir kez her kadının kendi kendini muayene etmesi, yılda bir kez doktor muayenesi gerekmektedir. O yüzden erken tanının önemini anlatıp, bu hastalığın önüne geçmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Eski tedavi yöntemlerinde kullanılan memenin tamamen alınması operasyonunun, kadınların sosyal yaşamda kendilerini kötü hissetmelerine ve zamanla psikolojilerinin bozulmasına neden olduğunu belirten Op. Dr. Özer şöyle konuştu:
”Kemoterapi, radyoterapi, immünoterapinin artık kanser tedavisinde ileri derecede ön plana çıkmasıyla birlikte gerçekleştirdiğimiz cerrahinin boyutu değişti. Eskiden kadınlarımızın memelerini alırken, şimdi çok küçük cerrahi işlemler uyguluyoruz. Tüm memenin alınması yerine küçük bir cerrahi işlemle memeyi alıyoruz ve kanserli yapıyı çıkardıktan sonra kişiye özel uygulama ile tekrar estetik bir şekilde dikiyoruz. Bunu eskiden yapamıyorduk ve sosyal yaşamda kadınlığın bir göstergesi olan memelerden birini kaybeden kadınlar, psikolojik anlamda zorluklar yaşıyordu. Artık, bunu ortadan kaldıran bir yöntemle tedavilerini oluyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ