Demokrat Zafer

UHKİB BAŞKANI NÜVİT GÜNDEMİR: “YENİ PAZARLARA AÇILARAK İHRACATIMIZI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB) T.C. Ticaret Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirdiği Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri 4.0 Entegrasyonu Ur-Ge projesinin son faaliyeti kapsamındaki alım heyeti programı Bursa’da başladı. URGE projesi kapsamında gerçekleştirilen alım heyeti faaliyetine UHKİB’den kümede yer alan 14 firma katılırken, program BUTEKOM ve firma ziyaretleri ile devam etti.

HABER OSMAN ÇETİN

UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Endüstri 4.0 Ur-Ge projesine Mart 2018 tarihinde başladıklarını belirterek, “Aralık 2022’de bitecek projemizin son etkinliği olan alım heyeti programını düzenlemekten mutluyuz. Proje kapsamında birçok ülkeden alıcılar Bursa’ya gelecek. Alım heyeti faaliyetimizle ihracatımızın artırılması, yeni pazarlar bulunması, ülkemizin ekonomik ve ticari açıdan tanıtılması ve yurt dışındaki alıcı firmaların Türkiye’den alım yapmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Yeni iş birliği olanakları yakaladık
Alım heyeti faaliyetini yeni ihracat bağlantılarının kurulması ve mevcut olanların geliştirilmesi için en önemli araçlardan biri olarak gördüklerini ifade eden Gündemir, alım heyeti faaliyeti kapsamında proje katılımcısı firmaların yeni iş birliği olanakları, ürünlerini ithalatçı firmalara tanıtma ve yeni pazar bilgilerine erişim fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Gündemir, Ur-Ge projesine ihtiyaç analizi ile başladıklarını kaydederek, “İhtiyaç analizinin ardından, istihdam ve eğitim faaliyetlerimizi yaptık. ITMA2019 İspanya Fuarı’na katıldık. Endüstri 4.0 danışmanlık faaliyetini gerçekleştirdik. www.turkishfsn.com sitesi üzerinden tanıtım faaliyetlerimizi yaparken, son olarak da sanal Almanya yurt dışı pazarlama faaliyetimizi hayata geçirdik, şimdi de alım heyeti faaliyetimizi tamamlıyoruz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ