Demokrat Zafer

Esnaf Mağdur! Bitmeyen Metro’da Çile Esnafın Sırtında!

Bursa Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak için yapılan metro hattının zamanında bitirilememesi nedeniyle mağdur olan Geçit Mahallesi esnafını CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ziyaret etti.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa merkezden Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlamak amacıyla yapılan Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Projesi nedeniyle mağdur olan Geçit Mahallesi esnafını ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Kaynak; BURSA MUHALİF….

Mudanya’yla Bursa’yı bağlayan en önemli caddede Çevre ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bir projesi var diyen Sarıbal, “Bu proje, yaklaşık 45 günde bitecekti ama şimdi tarih verilemiyor. Esnafımız ciddi mağduriyet içerisinde. Bu konuda yetkililerin acilen bir çaba göstermesini, bu sorunu çözmelerini talep ediyor esnafımız” dedi.

“Zor durumdaki esnafın yanında olun”

Ana caddede 60, ara sokaklarda 150-200 civarında esnafın olduğunu vurgulayan Sarıbal, “Çok perişan bir durumdalar. İnsanlara bilgi verin ve bu zor durumda esnafın yanında olun. Yakıt, elektrik, kira, su, personel gideri var bu insanların ve esnaf tamamen durmuş durumda. Bu konuda sizi yardıma davet ediyorlar ama en önemlisi bilgiye ihtiyaçları var. Önlerini göremiyorlar. Ne zaman bitecek, nasıl bitecek bununla ilgili bir diyalog kurulmasını istiyorlar” dedi.

“Dükkanımı açamıyorum”

Proje nedeniyle dükkanlarının önünün tamamen kapandığını söyleyen geçit esnafı, “Müşteri gelmiyor. Hiçbir faaliyet gösteremiyorum. Yolun ne zaman açılacağı da belli değil. Biz çok mağduruz. Vergilerimizi ve kiramızı ödemekte sıkıntı çekiyoruz. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bunun için yardım istiyoruz” dedi.

Bir başka geçit esnafı ise şunları söyledi, “2 aydır masraflarım çok bu nedenle dükkanımı açamıyorum. En son 5 bin lira elektrik faturası ödedim yarım ay çalıştığım için. Şu anda da açamıyorum, komple kapalı” dedi.

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ