Demokrat Zafer

Özdağ’dan Bursada Bugün’e özel açıklamalar: Bursa’ya sesleniyorum, buna izin vermeyin

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Genel Merkez’de Aysın Komitgan’ın sorularını Bursada Bugün Özel programında yanıtladı. Özdağ, “Bu ülkeye manevi bağı olmayan insanlara bizimle aynı hakları tanıyarak oy kullanma hakkı vermek bizim seçme ve seçilme özgürlüğümüzün kısıtlanmasıdır. Seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasına karşı en sert mücadeleyi vereceğiz Zafer Partisi olarak” dedi.

Ümit Özdağ'dan Bursada Bugün'e özel açıklamalar: Bursa'ya sesleniyorum, buna izin vermeyin

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan‘ın sunduğu Bursada Bugün Özel programının konuğu oldu.

Ankara Genel Merkez’de gerçekleştirilen programda Özdağ, Komitgan’ın sorularını yanıtladı.

“İthal seçmene hayır” diyen Özdağ konuşmasına, “Demokrasi tarihinde ilk kez böyle bir şeyle karşı karşıya kalıyoruz. Demografik yapı değiştiriliyor. Yüz binlerce insana vatandaşlık verilerek Türk milletinin kaderini belirleme imkânı veriliyor. Vergi vermemiş, askerlik yapmamış, haritada Türkiye’nin yerini gösteremeyecek insanlar; sizin, benim gibi oy kullanarak bu ülkenin gelecekteki siyasetinin belirleyicisi olacak. Biz bunun açık, kaba ve alçakça bir müdahale olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullanarak başladı.

“BİZE BİR TANE BİLE LAZIM DEĞİL”

Özdağ, “CHP Genel Başkanı, 2 seçmen bile önemli demesi lazımken, ‘Öyle abartılacak rakamlar yok’ dedi. Hangi rakam abartılı soruyoruz. Size kaç lazım? Bize bir tane bile lazım değil. Suriyeli, Afgan, Libyalı ve Mısırlılardan 166 bin seçmen var denildi. Oysa ‘Polimetre’ye göre 5 Haziran 2022 tarihli seçmen listeleri üzerinden yapılan araştırmada 2 gün öncesi itibarıyla İstanbul’da 180 bin, Türkiye’de 745 bin seçmen tespit edildi.

En son 2019’da genel seçimlerde 59 milyon kişi oy kullanmıştı. Şimdi bunun 3,5 milyon daha artması lazım normalde. 745 bin çok yüksek bir sayı. Burada da kalmayacak. Bu Türk milletinin kaderine müdahale etmektir. Bursa’da AK Parti belediyeyi 30 bin civarı oy ile kazandı. 745 bin çok önemli ve bu daha bitmedi. Yasa değişikliği önerisi verdik ve dedik ki bunlar 10 sene oy kullanmasın. Sebep; Türkçe bilmiyor, bu ülkeye bağlı değil. Kendi ülkesi için mücadele etmemiş ama benim ülkemin kaderini belirleyecek. Ben Bursa’ya da sesleniyorum. Buna izin vermeyin. Bu demokratik hakkımızın elimizden alınması demek. Bizler bu ülke için kan döken insanların çocukları, torunlarıyız. Şimdi bu ülkeye manevi bağı olmayan insanlara bizimle aynı hakları tanıyarak oy kullanma hakkı vermek bizim seçme ve seçilme özgürlüğümüzün kısıtlanmasıdır. Seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasına karşı en sert mücadeleyi vereceğiz Zafer Partisi olarak” dedi.

“NİYE SOYULUYORUZ?”

Komitgan‘ın, “Bir algı oluşturuldu artık. Deniliyor ki Zafer Partisi’nin tek argümanı sığınmacılar. Hükümet bu konuda geri adım atarsa Zafer Partisi ne politikalar üretecek?” sorusu üzerine, “AK Parti dese ki, ‘Zafer Partisi haklı, destek veriyoruz 10 sene oy kullanmasınlar’ Biz sadece bununla mı mutlu olacağız? Biz diyoruz ki 13 milyon sığınmacı ve kaçak vatanlarına dönmeli” diyen Özdağ, “Bunlar dönünce ne olacak onu anlatayım, başka politikamız şöyle ortaya çıksın. Vatanlarına dönünce kiralar düşecek mi, gayrimenkul satış fiyatları düşecek mi? 13 milyon kişi daha az ekmek, et, domates yediği zaman gıda fiyatları düşecek mi? Düşecek. Siz hastaneye gidiyorsunuz, tedavi oluyorsunuz, paranızı veriyorsunuz. Onlar vermiyor. İlaca paranız yetmezse eczacı size vermiyor ama onlara veriyor. Bu sabah bir açıklama yaptım. Bebeklerin beslenmesinde kullanılan bir solüsyon var. Pahalı bir şey bu. Gaziantep’te 2 milyon 200 bin Türk yaşıyor, bunlara harcanan solüsyon miktarı için ayda 8 milyon ödüyor hükümet. 500 bin resmi kayıtlı Suriyeli var, bunlara 9 milyon ödüyor. Bunlar bebeği için aldığı solüsyonu kocasına içiriyor, büyük çocuğuna içiriyor. Yetmiyor at çiftliklerine satılıyorlar. Niye soyuluyoruz? Yılda 9-10 milyon para harcıyoruz Suriyeliler için. Bu para Türk halkının cebinden çıkıyor. Bakın bu para da cebimizde kalacak” açıklamasında bulundu.

 

 

SURİYELİLER NEDEN UCUZ İŞÇİ?

Özdağ, “Ucuz işçi değiller, bu büyük bir yalan” diyerek Suriyelilerin çalışma koşullarını değerlendirdi. Özdağ, “Siz onun hastane, ilaç, çocuğunun okul masraflarını karşılıyorsunuz. Türkiye’de bunları karşılıyoruz deyin Türk’e de sigorta yapmanıza gerek kalır mı? İş dünyası kendim ödemiyorum diye, hazineden ödeniyor diye, bütün bir Türk halkının sırtında bu ekonomik yük olmalı mı? Bu kabul edilir mi?

Üstelik bakın bir Suriyeli kadın ortalama 5.3 çocuk doğuruyor. Türk kadınlarda bu 1.9-2. Bunun Türkiye’nin geleceğe nasıl yansıyacağını anlamıyor muyuz? Daha fazla insana iş bulmak, eğitim vermek zorundayız. Sokaklarda çeteler oluşacak. Belirli kentlerde nüfus üstünlüğü oluşacak. Bursa’da bile şimdi Türklerin giremediği semtler var. Bir de Gaziantep’i, Adana’yı düşünün. Türkiye’de 1250 mahallede oranları en az yüzde 20’yi geçti.

‘Başka politika yok mu?’ diyene biz Türkiye’nin bacaklarına 10’ar kilo demir bağlanmış bu bizi aşağı çekiyor diyoruz. Önce bunu çözmezsek diğerlerini gerçekleştirmek mümkün değil” dedi.

“20 YILDIR YAPILAN İYİ ŞEYLERİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Özdağ, Zafer Partisi’nin politikalarını şöyle açıkladı;

6’lı masa gibi hemen parlamenter sisteme dönmeyeceğiz. 4 sene başkanlık sistemine devam edeceğiz. 4. sene sonunda parlamenter sisteme dönüş için anayasa önerisi yapacağız.

Kamu özel işbirliği adı altında halkın geçmediği köprüye, kullanmadığı havaalanına para aktarılması sistemini çözeceğiz.

Yurt dışına kaçırılan 500 milyar doları geri getireceğiz.

Devlet planlama teşkilatını kuracağız.

AVM, rezidans değil laboratuvar, fabrika inşa edeceğiz.

Türkiye’de ağır sanayinin merkezini Zonguldak limanı olmak üzere Bursa-Ankara hattına yayacağız.

Tarımı stratejik bir alan olarak görüp Balkanlar ve Ortadoğu’ya yeterli bir tarım ülkesi haline getireceğiz. Ekilmedik alan bırakmayacağız.

Türkiye’yi sadece yaz turizmi değil kış turizmi merkezi haline de getireceğiz. Biz kar, kış, kıyamet demeyeceğiz. Kar, kış, döviz diyeceğiz.

Sığınmacılar gitmeden ekonomik kriz bitmez. İthal seçmene hayır.

Bu 20 yılda yapılan iyi şeyler var. Onları devam ettireceğiz. Mesela İHA ve SİHA, uçak gemisi projesi… Geliştirerek devam ettireceğiz.

“TSK’NIN İNSAN YAPISI 20 YILDA TAHRİP EDİLDİ”

Ümit Özdağ Türk Silahlı Kuvvetleri‘nin insan yapısının tahrip edildiğini ifade ederek, “Asgari yargı ve sağlık sistemini yeniden kuracağız. TSK’da cemaat yapılanmasın izin vermeyeceğiz. Eskiden FETÖ hâkimdi şimdi menzil hâkim. Benim için arasında fark yoktur. Hiçbir cemaat TSK’da örgütlenemez. Eğer bir ülkede rütbeliler ben menzilciyim diyorsa FETÖ’nün oluşturduğu tehdidi menzil oluşturuyor. Buradan Sayın Akar’a sesleniyorum. En yakın çevrenizdekilerin FETÖ’cü olduğunu bilemeyecek kadar gaflet içindeydiniz. Ve o ekip sizi esir aldı Genelkurmay başkanlığında. Eğer bir Japon Genelkurmay başkanlığında esir alınsaydı yapacağı intihar etmek olurdu. Siz etmediniz. Bence etmeliydiniz büyük bir utançla. Ve şimdi FETÖ gitti menzil geldi yine izliyorsunuz. Biz TSK’daki bütün yapıları tasfiye edeceğiz” dedi.

Aysın Komitgan’ın, “4 yıldan bahsettiniz parlamenter sistemle ilgili. Sürekli her gün bir şeylerle boğuşuyoruz. Umutsuzluk da var. 4 yıl dediniz, biz 4 yıl sonra refaha mı çıkacağız?” sorusunu Özdağ, “2023 genel seçim. İşi gücü bıraktılar bütün bu sorunlar varken, ‘Parlamenter sisteme dönüyoruz’ dediler. Öncelikli sorun milli güvenlik, üretim ekonomisine geçmek. Sığınmacı politikasını çözmek. Peynir sıkıntısı başladı diyorlar. Ben bunu 4 ay önce söyledim. Bursa için üretilen peynirlerin Bulgarlar tarafından satın alındığını biliyorum. Tabii başlayacak.

Milli güvenliği sağlayacak deneyimli bir kadro olmalı. Kimse mürit olduğu için devlet memuru olmamalı. Bunların tamamı kul hakkı yiyor. Din baronu olmuşlar, şimdi siyaset baronu olmaya soyunuyorlar” diyerek yanıtladı.

“HİÇ KORKMUYOR MUSUNUZ?”

Komitgan’ın, “Bütün bunları söylerken, Sayın Soylu ile büyük tartışmalara tutuşurken, tarikatlara kafa tutarken hiç korkmuyor musunuz?” sorusuna Özdağ, “Hayır. En son öldürürler. Dağlarda bu ülkenin birliği için 21 yaşında çocuklar şehit oluyorlar. Şimdi ben bunlardan korkarsam yuh olsun bana” diyerek cevap verdi.

ÜMİT ÖZDAĞ’IN ADAYI KİM?

Özdağ, “6’lı masa yamalı bohça. Bir aday bile çıkaramadılar. Akşener’in bile Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceği belli değilken bana neden soruyorsunuz? Akşener, Kılıçdaroğlu’nu desteklememek için elinden geleni yapıyor. CHP’li dostlara sesleniyorum. Biz oy bölmüyoruz Erdoğan karşısında. İYİ Parti dağlarına kar yağarsa ne yapacaksınız? Çıkartın Mansur’u, oy bölünmesin. Biz başından beri diyoruz. Zafer Partisi’nin adayı olsun, Cumhurbaşkanlığına taşırız. İttifakın adayı olursa da destekleriz. 1. turda kazanacak tek kişi Mansur Yavaş.

Erdoğan sana da sesleniyorum. Atatürk’ü hiçbir zaman yenemeyeceksin. Atatürk seni her seferinde yendi. 20 sene sonra seni kimse hatırlamayacak ama Atatürk’ü 2000 sene sonra bile hatırlayacak Türk milleti.

BURSA’DA ZAFER PARTİSİ

“Bursa’da Zafer Partisi çok özverili çalışıyor” diyen Özdağ, “Türkiye ortalamasının üzerinde bir sonuç alacağımızı düşünüyorum Bursa’da. Vatandaş orada sığınmacıların bir an önce vatanına dönmesini istiyor” ifadelerinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ