Demokrat Zafer

Gelecek Partisi İnegöl; “Hep Birlikte Kazanacağız!”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi ve İnegöl OSB esnaf ziyaretlerinin ardından partisinin İnegöl İlçe Binası açılışını gerçekleştirdi. Gelecek Partisi İnegöl İlçe Binası Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.  Açılışta Davutoğlu’nun eşi Sare DavutoğluGelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alparslan YıldızGelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eski Bursa Valisi İzzettin KüçükBerat Albayrak tarafından dava edilen ve bugün mahkemeye çıktıktan sonra programa gelen 15 Temmuz darbe gününde AK Parti İstanbul İl Başkanı olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, il, ilçe yöneticileri ile partililer hazır bulundu.

HABER OSMAN ÇETİN

İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi ve İnegöl OSB esnaf ziyaretlerinin ardından partisinin ilçe binası açılışını gerçekleştiren Davutoğlu burada yaptığı konuşmasında; İnegöl birçok şehirden daha büyük bir ilçe. Ülke ekonomisine 1 milyar dolar artı bırakıyor. İnegöl’de gençler uyuşturucu batağına düşmüş. İçişleri bakanına soruyorum? bacaklarını kırma talimatı verdin ama baronlar nerede? İnegöl’de gençler umutsuz. Bataklığa düşmüş. Rahmetli Özal’ın tahsis ettiği uçak Brezilya’da uyuşturucu taşırken yakalanmış. Kimlere satılmış. Darbe gününde 15 Temmuz’da FETÖ’cülere direnen Cumhurbaşkanının İstanbul’a geldiğinde bir tarafında oturan o dönemin il başkanı Selim Temurci, diğer tarafında oturan damat tarafından mahkemeye verildi. Ve mahkemeden çıkınca direkt buraya geldi. Vatandaşın içine çıkıp yüzüne bakabiliyor. Peki Maliye Bakanlığı yapan damat nerede? Vatandaşın yüzüne bakabiliyor mu? Şimdi ki maliye bakanı gözlerinin ışık saçtığını söylüyor. Bize ne gözlerinde ki ışıktan? O gözde dolar ışığı var. Çataltepe sorununu yakından takip ediyoruz. EYT sorununu yakından takip ediyoruz. Tankın üzerine çıkarak ele geçiren İnegöllü Abdülkadir Bey. Partimizin kurucusu. Yiğit İnegöllü. O bunu millet için yaptı. Selim Bey de Allah için yaptı, fakat bugün mahkemeye çağırıldı. O ne derse altına imzamızı atıyoruz. Biz hesap veririz ama siz yolsuzluk ve yoksulluğun hesabını veremezsiniz. O damat Selim Beyi mahkemeye vermiş. Binali Yıldırım geceyi tünelde geçirmiş. Kimler bu devlete çeteleri musallat ederse, ister feto ister pelikan olsun, bizleri yıldıramazsınız. Sansür yasası çıkardılar. Bizi susturacaklar. 15 Temmuz’da, 28 Şubat’ta susmadık, şimdi mi susacağız? Sansür yasasını tanımıyoruz. Direneceğiz. 2 hafta önce genel başkan yardımcımızı da mahkemeye çağırdılar. Merkez Bankası başkanı görevini yapacak işleve sahip değil. Bu işten anlamaz. Hadi beni de mahkemeye versinler.”

İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifinde nakliyecilerle görüşen Davutoğlu, “Nakliyatın sorunlarını çözmek için de elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.” dedi. Davutoğlu, İnegöl Organize Sanayi Camii’de cuma namazının ardından İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi ve daha sonra İnegöl OSB Metal Sanayi Sokakta esnaf ziyareti, ilçe binası açılışı ile birlikte halk buluşması gerçekleştirdi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnaf ziyaretinin ardından ilçe binası toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifinde esnafla görüşen Davutoğlu, “TÜİK rakamlarına göre enflasyon yüzde 83 üretici enflasyonu yüzde 151 ve bütün bu şartlarda her gün artan mazot fiyatları ve düzenlemelerde olan aksamalarla helal rızık götürmeye çalışıyorsunuz. O kadar kıymetlisiniz ki,  geçen hafta maden kazası yaşadık. Maden şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Madencilerin o yer altında kazandıkları her bir kuruş yer üstünden kazanılan milyarlara değer.” dedi.

‘SİZLERLE DERTLEŞMEK İÇİN BURADAYIZ’

Taşımacılık sektörünün içerisinde bulunduğu duruma değinen Ahmet Davutoğlu, “Aynı şekilde gözü yolda aklı geride bıraktığı evinde olan ve o riski götürmek için hayatını bazen riske edecek şekilde çalışmakla karşı karşıya kalan şoför esnafımızın, nakliyatçılarımızın da rızkı en helal rızıklardandır. Üzüntümüz odur ki bir taraftan siz bu zor şartlarda rızkı kazanmaya çalışırken diğer tarafta bakınız hiçbir şey üretmeden direksiyonun başına geçmeden yol boyu nerede polis bana ceza kesecek korkusu duymadan evinde oturup tabiri caizse yan gelip yatıp parasını, kur korumalı mevduata yatırıp faiz geçiren bir rantiye sınıfı var Türkiye’de. Toplamda 200 milyar dolar lira aktarıldı. Yıl sonuna kadar bu 290 milyar lirayı bulacak. Yani her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının cebinden 3 bin 500 lira bu sadece parası olup bankaya yatırıp emek vermeyen insanlara aktarıldı. Şimdi bu adalet değil. Bu reva değil, sizin gibi çalışan, gece gündüz çalışan geçim sıkıntısı yaşarken birilerinin lüks hayat içinde hiçbir şey üretmeden yaşıyor olmalarına karşı işte biz sizlerle birlikte dertleşmek, konuşmak üzere buradayız.” ifadesini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Sorunlarınızın bir kısmını Recep Bey aktardı, sizin canınız her şeyden kıymetlidir. Yola çıkıp menzile ulaşamadığımız bir yerde nakliyatçılık yapamazsınız. Yolda dinleme tesisleri yeterli değilse bu kuralları bir ceza mahkemesi anne devlete esnafın, şoförün devlete nakliye için devlete ödediği bir ek vergi haline dönüştürürsünüz. Onun için sizlerden bu konuları bizzat dinlemek üzere huzurunuzdayım. Bu halkla birlikte onların sıkıntılarını dinleyerek siyaset yapmayı ilke olarak benimsedik. Ve devlet görevlerindeyken de Türkiye’de 2016’da ayrıldığımda enflasyon yüzde 3.2’ydi. Dolar 2 lira 80 kuruştu. Şimdi işte ülkedeki bu kötüleşme, yoksullaşma karşısında tekrar sizlerin huzurunuzdayız. Çok teşekkür ediyorum Recep Bey’e. Son Başbakanımız dedi doğru, seçilmiş son başbakan olarak sizlere bir borcumuz var. Ekibimizle, il başkanımız Alparslan ve İlçe Başkanımız Sedat Bey bütün ekibimiz  burada  valimiz hepinizin çok iyi tanıdığı valimiz İzzettin Bey  bizim teşkilatımızın değerleriyle hepinizin huzurunuzdayız.  Sizleri dinleyeceğiz, not alacağız ve bilin ki bu konuları iki şeyde değerlendireceğiz sizin verdiğiniz bilgiler bir muhalefet olarak sizin sesiniz oldu. Eksikleri yanlışları gidermek için iktidara yapıcı bir şekilde çağrıda bulunacağız. Buraya boşuna gelmedik, dinleyeceğiz, bunu gündeme geçeceğiz. İnşallah iktidar nasip olursa sizin desteğinizle, bütün bu konuları hayata geçireceğiz. Lojistik en önemli sektördür. Pandemide bunu ortaya koydu. Nakliyatın sorunlarını çözmek için de elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Tekrar değerli başkanımıza, Recep Başkanımıza ve sizlere misafirperverliğiniz için şükranlarımı sunuyorum. ”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ