Demokrat Zafer

CHP’li Yüksel Özkan; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını Dolarla Satışa Çıkardılar!

CHP Bursa Milletvekili, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Prof.Dr.Yüksel Özkan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya rüşvet iddialarını sordu!

Yüksel Özkan TBMM’ye sunmuş olduğu soru önergesi ile ilgili şunları söyledi;

Suriyeli, Pakistanlı, Afganistanlı mülteciler Türk vatandaşlığı almak için 400 bin dolarlık bir gayrimenkul almak zorundadırlar.

“Resmi Gazetede geçtiğimiz Nisan ayında yayınlanan yönetmelikle, istisnai olarak Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınması gereken gayrimenkulün değeri 400 bin dolara yükseltilmiştir. Bu değişiklikle en az 400 bin Amerikan dolar tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alanlar, Cumhurbaşkanı kararı ile Türk vatandaşlığı kazanabilmektedir.”

Rüşvet İddiaları Doğru mu?

Yüksel Özkan, 400 bin dolarlık gayrimenkul alımına karşılık vatandaşlık verilmesinin bu satış sürecinde yaşanan büyük bir rüşvet çarkını da beraberinde getirdiğini, devlet dairelerine uzanan bir rüşvet ağı olduğu iddiaların medyaya yansıdığına dikkat çekerek, söz konusu iddialar ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya cevaplaması için sorular yöneltmiştir.

Gerçek değeri 2 ya da 3 milyon TL olan bir dairenin ekspertiz tarafından 400 bin dolar olarak gösterildiği ve bu sayede özellikle Suriye, Afgan ve Pakistan uyruklu kişilere vatandaşlık verilmesinin yolunun açıldığına işaret eden Özkan, iddiaların çok vahim olduğunu, konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması gerektiğini, söyledi.Ayrıca yabancıların “oturum izni” alma sürecinde de benzer birtakım olayların yaşandığının da medyada yansımasına değinen Yüksel Özkan, konunun takipçisi olacağını dile getirdi.

Yüksel Özkan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruları şunlardır;

1.Basına yansıyan iddialar doğrumu dur?

2.İddialar doğru ise söz konusu yolsuzlukları durdurmak için herhangi bir çalışmanız var mı?

3.Söz konusu gayrimenkul alımlarında herhangi bir kontrol mekanizması mevcut mudur?

4.Vatandaşlık alma bahanesi ile ülkemizde kara para aklandığı iddiaları son derece vahimdir. Bu iddialar doğrumu dur?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ