Demokrat Zafer

Özel’den Bursa’da zehir zemberek açıklama

Gazeteabc.com’un muhabiri Özgür Can; “Ben şimdi ne okuyacağım ?

  • Mersin’de PKK saldırısından CHP nasıl haberdar oldu?
  • RTÜK nasıl vekil transfer etti?
  • Madem bir üyeliği boştu muhalefet neden uyudu?
  • Gündem dezenformasyonla mücadele yasası iken başörtüsü sorunu nerden çıktı?
  • İktidarı eleştirdin ama ismi neden gizledin?
  • Dezenformasyona bilinçli mi müsaade edildi?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Bursa İl Başkanlığı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Özel, İl Başkanı İsmet Karaca ve Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın da yer aldığı basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

CHP Grup Başkanvekili  Özgür Özel’in dezenformasyon açıklaması;

“CHP Genel Başkanını Amerika ziyaretine FETÖ’cüler karşıladı. Kılıçdaroğlu ABD’ye icazet almaya gitti.” Haberlerini değerlendiren Özgür Özel, “Bir tek siyasi görüşme yokken ‘icazet almaya gitti’ diyorlar. İstanbul’daki patlamanın sorumlusu valilik tarafından İBB olarak lanse edildi. Daha sonra yapılan incelemelerde binada doğalgazın dahi bulunmadığı soruşturmayı terörle mücadelenin devraldığını görüyoruz. Mersin’de ki saldırıda dediler ki; ‘saldırgan budur’ Bugün onun da yalan olduğu ortaya çıktı. Ama herkes günlerce yandaş basının CHP’nin gazetecisi polisimizin şehit etti yalanını okudu” ifadelerine yer verdi.

BAŞÖRTÜSÜ GÜNDEMİ

Gündem sansür yasası olması gerekirken ana muhalefet neden başörtüsünü gündeme taşıdı?

Bilinçli mi yalan habere göz yumuluyor yoksa dezenformasyon yasasının meclisten geçmesi için zemin mi oluşturuluyor? Herkesin gözü halk ağzında sosyal medya yasası (sansür yasası) olarak geçen dezenformasyon yasası gündemde görüşülecekken başörtüsü teklifi yapılmasının zamanlaması ne kadar doğruydu? Gündem dezenformasyonla mücadele yasası iken başörtüsü sorunu nerden çıktı?

Mersin’de PKK saldırısından CHP nasıl haberdar oldu?

“Mersin’de PKK saldırısından büyük bir kumpas çıktı. Yirmi gün önce aktif bir kamu görevlisi Veli Ağbaba’ya geldi. Bir bilgi verdi. Biz de onu Veli Ağababa’dan duyduk. Birkaç haftaya kadar bir olay olacak ve sizi PKK’yla ilişkilendirecekler. O kamu görevlisini açılacak bir tahkikatta şahit dinleyeceğiz. 10 gün sonra olay gerçekleşince AK Parti’nin trolleri Veli Ağbaba’ya saldırdı. Saldırı olduktan sonra Veli Ağbaba’nın başkanlığını yaptığı 11 yıl önce yazılmış. Seksen gazeteciyle konuşulmuş bir raporun bir sayfasının bir satırını iki saat içinde buldular” dedi.

Şu açıklamadan anladığım kadarıyla elde somut bir bilgi yok ama istihbarat var. Bu istihbarat ilgili birimlerle neden paylaşılmadı. Bu bilgi alındıktan 10 gün sonra olayın meydana geldiğini aktardı!

Özel açıklamalarına şöyle devam etti:

Ne diyordu Süleyman Soylu? “Bir siyasi Sedat Peker’den on bin dolar rüşvet alıyor.”

“Siyasi deme, net söyle” dedik, “milletvekili” dedi.

Hepimiz başvurduk. “Bu dönem değil” dedi.

“Çıka çıka bir önceki dönem milletvekilleri, şimdiki mevcut MKYK üyesi çıktı” dedi.

/p>

Biz de şimdi soruyoruz Sayın Özel kamu görevlisi deme net söyle!

Soruşturmayı beklemeden hemen açıklama yapılsın. Bir ihmal söz konusu mu? Bu bilgi istihbaratla paylaşıldı mı? Parti içerisinde mi tutuldu? Olayların önüne geçebilecek somut bir bilgi var mıydı? Bu konuda iktidarı eleştirdin ama ismi neden gizledin?

RTÜK nasıl vekil transfer etti?

Herkes üzülüyor ama yapılan işe üç aydır RTÜK’te bir üyelik boş. Milletvekili sayısına göre dağıtılıyor. Düne kadar olan sayılara göre o üye İYİ Parti’ye düşüyor. Üç aydır RTÜK başkanı olacak saray zebanisi meclise yazı yazıp yeni RTÜK üyesini seçin demiyor. Dese İYİ Parti’ye gitsin. O sırada birileri mezata çıkmış birileri çıkmış arıyor acaba diyor şöyle etine dolgun bir şey bulup da partiye kazandırabilir miyim? O hesabın pazarlığının adı bugün Mehmet Ali Çelebi olmuştur arkadaşlar. Yarın yazıyı yazarlar RTÜK üyeliği gider dedi.

Açıklamasını buradan itibaren kestim. İlgili kısımdan sonrası Mehmet Ali Çelebi’nın AK Parti’ye geçişine yönelik eleştiri ve söylemlerine yer verdi.

Madem bir üyeliği boştu muhalefet neden 90 gün bekledi ?

Kesme gerekçesini belirteyim çok daha büyük bir pot kırıldı. RTÜK’te 3 aydır koltuk boş ve muhalefet bunun için bir hamle yapmadı mı? Muhalefet partileri kendi hakkını neden savunmadı. Neden bugün gündeme geldi.

Mehmet Ali Çelebi karşısında birlikte mücadele ettiği, görev yaptığı kumpaslarla hapis yattığı bazıları hayatını kaybeden silah arkadaşlarını bu süreçte satmıştır. Mehmet Ali Çelebi’ye başarılar diliyorum. Atatürk’e idam ve armağanı çıkaran Vahdettin’in savunucularıyla Vahdettin’in savunucu. Partisinde kendisine başarılar dilerim. Mehmet Ali Cani’ye yerel seçimleri kaybedeceğini görünce Abdullah Öcalan’a mektup yazdıranların partisinde başarılar dilerim. Mehmet Ali. Belediye yerel seçimlerde üç beş kişinin kafasını karıştırır mı acaba diye Osman Öcalan’ın ayağına TRT kameramanı muhabiri yollayanların partisinde başarılar. Dilerim

Belki helalleşme çağrısı sadece Cumhuriyet Halk Parti’sinde değil diğer partilerde de etki göstermeye başlamış olamaz mı?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ