Demokrat Zafer

Ferit Gürsoy; YILDIRIM’DA MUHTAR OLMAK…

İYİ Parti Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ferit Gürsoy; muhtar olmanın zorlukları için; ”

Muhtar halkın oylarıyla seçilmiş Kamu Görevlisidir.

Partisi yoktur ancak ilgili Büyükşehir ve İlçe Belediyesine yakındır.

Amacı seçildiği mahalle sakinlerine hizmet etmektir. Mahallenin sorunlarını bağlı olduğu Belediye ve ilgili birimleriyle, Valilik, kaymakamlık, Emniyet, Temizlik işleri, Zabıta, Buski, Burulaş vs. kurumlara iletmektir.  Çözüm Muhtarların değil bağlı oldukları kurumların sorumluluğundadır.

Muhtarların bütçesi yoktur, Hizmetleri karşılığında Devletten cüzi bir maaş alırlar.

Muhtarların sorumluluk ve gelirleri hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra ana başlığa geri dönelim. Yıldırım da Muhtar olmak…

Yıldırım ilçemiz hem siyaset hem idare hem de yaşam anlamında zor bir ilçedir. Bunu sadece ben değil Yıldırımda yaşayan herkes söylüyor. Önce bu gerçekle yüzleşmek lazım ve sonrası…

Hep göz ardı edilmiştir Yıldırım iktidar partilerince de oy deposu olarak görülmüş hizmet ayağı ise hep eksik kalmıştır. Kozmopolit yapısından mı yoksa Eğitim düzeyinin düşük olması nedeniyle verdikleri oyları  “ SORGULAYAMIYOR “ olmaktan mıdır? Maalesef yorumlayamıyorum.

Bu yazıyı yazmadan önce Yıldırımda birçok Muhtarla görüştüm;

Can güvenliğimiz yok diyenden tutun da hizmet almak için atmadığımız takla kalmıyor diyene kadar. 

“ İktidar yanlısı mahalle başkanlarının yetkisi bizden daha fazla ağrıma gidiyor “ diyenden tutunda  “ Muhalefetle resim verdik diye yemediğimiz zılgıt kalmıyor “ diyene kadar.

“ Mahalleye gelen hizmeti beğenmeyenlerle cebelleşmemizden tutunda, Muhtarlık seçiminde yarıştığımız arkadaşların hala kaybetmeyi kabullenememesinden kaynaklı kin ve öfkeye dayalı hasımlıklarına kadar” 

Duyduklarım karşısında korktum, ürperdim… Hangi birini yazayım. Mahalle esnafının dükkân önüne koyduğu tezgâhtan şikâyet edilmesinden tutunda komşusu ile kavga edenin soluğu Muhtarlıkta almasına, sokaklarda yapılan düğünlerden, nişanlardan, taziyelerden rahatsız olanlara kadar…

Bir de Madde bağımlılık sorunu var ki nerdeyse 69 mahalle muhtarının canına kast edecek hale gelmesidir. ACİL TEDBİR ALINMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ HUSUSTUR AMAN DİKKAT. Her Muhtarlığı çok acil Kamera sistemi mutlak suretle takılmalı ve emniyetçe de takip edilmelidir. ACİLEN… Buna park bahçelerde mutlaka eklenmelidir.

Birde özel talep; Nilüfer Muhtarlarına Nilüfer Belediyesince personel desteği verilmekte hatta birçok Muhtarlık giderleri karşılanmaktadır. Yıldırım Belediyesi personel desteğinden ziyade “ AĞIRLAMA GİDERİ “ altında Yıldırımlı Muhtarlarımıza bir destek veremez mi? Nerdeyse her siyasi parti, Belediye ve devletin kurumları muhtarlarımızı ziyaret ettiklerinde harcadıkları cay, kahve, pasta vs. ikramları kendi ceplerinden yapıyorlar bunu gördüm şahit oldum, destek olmak istedim ısrarla kabul etmediler Sayın Oktay başkanın bu konuya duyarsız kalmayacağını umut ediyorum…” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ