Demokrat Zafer

Ahıskalılarda Ferman Muzaffer Güven Tazeledi!

Bursa’da Ahıska Türkleri Federasyonu tarafından olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Ferman Muzaffer güven tazeledi.

Ahıska Türkleri Federasyonu'nda Ferman Muzaffer güven tazeledi

FADİME NİSA SAYAR – MEMET CAN YEŞİLBAŞ / BURSADA BUGÜN

Yıldırım Barış Manço Kültür Merkezi‘nde düzenlenen Ahıska Türkleri Federasyonu’nun olağan genel kurul toplantısında mevcut Başkan Ferman Muzaffer güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Genel kurul toplantısına Ahıska Türkleri Federasyonu Başkanı Ferman Muzaffer, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 24. Dönem Ak Parti Milletvekili İsmet Su, TÜRSAB Güney Marmara BTK Başkanı Murat Saraçoğlu, Türkiye Güreş Federasyonu önceki dönem başkanı Musa Aydın ve Vatan Cemiyeti Başkanı Cavit Aliyev’in yanı sıra delegeler ve Ahıskalı vatandaşlar katıldı.

Olağan Genel Kurul Toplantısında konuşan Ahıska Türkleri Federasyonu Başkanı Ferman Muzaffer, “Federasyonumuz 5 ay önce kuruldu, gösterdiğiniz desteklerden dolayı tüm delegelerimize, dernek başkanlarımıza, halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır ve biz bir yıla çıktık. Amacımız Ahıskalı hemşehrilerimize hizmet etmek, onların sorunlarına çare bulmak. Bu konuda tüm hemşehrilerimizin desteklerini bekliyorum. Bundan sonraki süreçte çok daha güzel işler yaparak halkımıza daha iyi hizmetler sağlayacağız. Birlik olursak güç doğar, bundan sonra daha güçlü olacağız ve inşallah daha kalabalık şekilde büyük kongreler yapacağız” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmadan satır başları ise şöyle;

“Ahıska Türklerimizin dernek ve federasyon faaliyetlerinde bizler İYİ Parti olarak sizlerin her zaman hizmetkarıyız. Dünyanın hiçbir yerinde soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın ayağına tal değmesin. Bu da sadece dua ve temenniyle olmuyor. Güçlü olmak, mücadele etmek gerekiyor.

Bu topraklar Pakistanlısı, Afganı, Suriyelisi ile milyonlarca insanın elini kolunu sallayarak geldiği bir mülteci cennetine dönüştü. Hepimizin meselesi olan bu konu, partiler üstü bir milli güvenlik meselesidir. Nüfus artış oranlarına baktığımızda muhtemelen 8-10 yıla 25 milyon gibi bir rakamla karşılaşacağız. Önceliğimiz herkesin insancıl şartlarda, kendi vatanlarında mutlu mesut yaşamasıdır. Ama biz de bu vatanı nasıl yüz yıllardır kanla koruduysak, gelecekte de bir Türk yurdu olarak kalmasını sağlamakla mükellefiz. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızız hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

24. Dönem Ak Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

“Ben 40 yıldır Bursa’da ikamet eden biriyim. Bölgemizle ilgili acılar çok fazla yazılmıyor ama dinlediğimiz ve gördüğümüz dertlerimiz var. Bu acılar sadece anmakla bitmiyor, bir araya gelmek ve konuşmak lazım. Bu acıların tekrar yaşanmaması için el ele vermek ve gücümüzü oluşturmamız lazım. Bizi bir arada tutan bir dilimiz bir de dinimiz var. Bizi bir yapan bu değerleri diri tutmak için güç lazım. Buradaki birliğimizi ve bütünlüğümüzü nasıl muhafaza etmemiz gerekirse bunu hep birlikte konuşmamız gerekiyor. İnşallah dernek faaliyetlerinde kültürel faaliyetlere de ağırlık verilir. Bizlerin yapacağı bir şey olursa her zaman hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet Yıldız da Ferman Güven yönetiminde Ahıska Türkleri Federasyonu’nun başarılı çalışmalara imza atacağını ifade ederek, “Ferman kardeşimize güveniyoruz, 15 yıldır kendisini tanıyorum. Şimdiye kadar kendisine verilen tüm görevlerin üstesinden gelmiştir, bundan sonra da gelecektir. Bursa Büyükşehir Belediyesi adına toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Murat Saraçoğlu da toplantıda bir konuşma yaptı. TÜRSAB ve Ahıska Türkleri Federasyonu işbirliğiyle, yeni istihdam alanları açılması adına yapılan çalışmaları paylaşan Saraçoğlu, şöyle konuştu;

“Benim için Ahıska Türklerinin çok özel bir yeri var. Çünkü geçmişte yaşananları biliyoruz ama gelecekte neler yapacağız, bununla ilgili belki bir katkıda bulunabiliriz diye burada, aranızdayım. Memleketteki şu an en büyük problemlerden birisi istihdam ve işsizlik. Ben kendi firmamda Ahıskadan gelen vatandaşlarımızdan aşırı derecede memnun kaldım. Rahmetli annemin rahatsızlığı döneminde iki Ahıskalı ablamıza ben annemi teslim ettim ve kendi anneleri gibi baktılar. Bu kürsüden onlara çok teşekkür etmek ve o borcumu da sizlere ödemek istiyorum.

Bundan sonraki süreçte biz TÜRSAB olarak, turizmde istihdam amacıyla ve İŞKUR aracılığıyla bir proje başlatıyoruz. Seyahat acentelerinde uçak bileti kesme, otel rezervasyonu yapma, satış, pazarlamagibi bölümlerimiz var. Bu bölümlerde acentelerimizin istihdam ihtiyacı VAR. Biz de dedik ki, üniversitelerin turizm bölümlerinden mezun olan ve iş ihtiyacı olan vatandaşlarımızı İŞKUR ile birlikte eğitelim ve istihdam edelim. Bu doğrultuda proje içerisinde sizler de iş ihtiyacı olan karfeşlerimizi yönlendirin lütfen. Ayrıca turizmciler olarak Ahıska’ya turlar yapılması konusunda da başkanımızla mutabık kaldık. Oralar bizim ana yurdumuz. Memleketin her tarafı bizim. Eminim ki birlikte yapacağımız çalışmalarla daha iyi yerlere geleceğiz. Tekrar olağan genel kurulunuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ