Demokrat Zafer

İYİ YENİŞEHİR; ORMAN KÖYLERİMİZDE YAŞANAN SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUZ!

İYİ Parti Yenişehir ilçe Başkanı Ercan Özel; zeytincilerin sorunları sosyal medyasına taşıdı. Başkan Özel; “Yenişehir Orman İşletme Şefi Zafer Yılmaz’ı ilçe Başkan yardımcımız Ahmet Gün ile birlikte ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldık. Halkımızın sorunları hakkında fikir alış verişinde bulunduk.

Eğerce, Kızılköy, Terziler, Hayriye, İncirli, Köprühisar, Avdan gibi mahallelerimizde birkaç gündür yaşanan sorun dolayısıyla kalabalık bir heyet partimize ziyaret ederek bizlerden destek istediler.
50 – 60 yıl öncesi ücretini ödeyerek aldıkları tarlalarına Zeytin, Ceviz ve Badem ağaçları ektiklerini bizlere ileten mahalle sakinlerimiz; “90’lı yıllarda kadastro geçerken büyüklerimizin ve yetkililerin ihmali dolayısıyla sahibi olduğumuz tarlalar paralarını ödedigimiz halde ailelerimiz adına tescil yapılmadı. 2007 yılında tapular çıktığında da orman arazisi olarak gözüken kendi arazilerimiz için o dönemde ki orman işletme yöneticileri ile yaptığımız görüşmelerde sözlü olarak bizlere; “siz devam edin, Devlet ağaçlarınızı elinizden almaz” dediler. Şimdi öğrendik ki birkaç kişi arazilerini bu şekilde kullanmak zorunda kalan bizleri şikayet etmişler.
Bizleri şikayet edenler yıllardır çocuğumuz gibi baktığımız 30 – 40 yaşlarında ki zeytin, ceviz ve badem ağaçlarımızın kesilmesini istiyorlarmış. Çaresiz kaldık, bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz. Bizlere lütfen yardımcı olun” diyen köylülerimizle detaylı olarak görüşerek yapmaları gerekenleri ve bu konuda ki yol haritasını belirledik.
İYİ Parti olarak çiftçilerimizin yaşadığı bu sorunun Yenişehir Orman İşletme Şefliğimiz tarafından çözüleceğine olan inancımız tamdır.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ