Demokrat Zafer

İYİ OSMANGAZİ MECLİS; İlçenin pek çok yerinde Suriyeli gettolar oluştu! Uyuyormusunuz!

Osmangazi Meclisi’nde bu soruyla yankılandı sema! “Osmangazi Meydanı’nda Neler Oluyor!” soruyu İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin; eylül oturumunda Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sorarak ilave etti, “neyi bilmiyoruz!”

Sözcü Büşra Şahin; “Geçtiğimiz aylarda Kemerçeşme Mahallemizde Suriyeli gençlerin saldırısına uğrayan vatandaşlarımızın yaşadığı talihsiz olayı hepimiz üzülerek izledik. Son dönemde artan bu olayların ilçemizde çok daha fazla yaşanmasının sebebi Osmangazi’nin pek çok yerinde Suriyeli gettolarının oluşturulmuş olmasıdır. Yıllardır bu vatanda yaşayıp son dönemlerinde uyum problemleri giderek artan, kültürel farklılıkların daha da belirgin olduğu sığınmacılarla ilgili Osmangazi Belediye’si olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Göç İdaresinin ve Bakanlığın mahalleler için yerleşim sınırı getirmesi çok yerinde ama yetersiz. Bizlerde belediye olarak hemen yanı başımızda bulunan Çarşamba, Darmstad ve çevresinde Zabıta Müdürlüğümüz ile denetimler yapmalı, huzur ve güven ortamının sağlanması için çalışmalıyız.

24 Ağustos tarihinde mustafadündar.com.tr hesabınızdan biz açıklama paylaştınız ve Mustafa Özdal’a cevap niteliğinde sert bir yazıydı Başkanım. Gerçi gazete yazısı 15dk içerisinde kaldırılmış bizler ancak sonrasında araştırarak ulaştık. Hisar Projesiyle ilgili Saltanat Kapı, Fetih Kapı, Surlar gibi tarihi değerlere sahip çıkmanız. Bu değerlere dokunmanız ve Osmangazi’ye kazandırmak için verdiğiniz çabayı görüyor ve tebrik ediyoruz. Kültürel mirasa sahip çıkma çabanız çok güzel. Bu zamana kadar yapılan kısımda eleştirilecek bir şey göremiyoruz.

Osmangazi Meydanı ile ilgili de çok ağır sözlerle eleştirmiştiniz yazınızda o konuyla ilgili sizlere sorularımız olacak Başkanım;

Osmangazi Meydan Projenizle ilgili ilk karar alındığında meclisi bilgilendirdiğinizi, guruplarla görüşüp fikir alışverişi yaptığınızı biliyoruz. Bu çalışmaların sonucunda proje ile ilgili paylaştığınız görseller gerçekten çok güzel, tam bir meydan havası uyandırıyor ve Osmangazi’lilerin ihtiyacına yönelik hazırlanmış özenli bir çalışma. Ancak bu paylaşılan görsellerle bir hayli farklı olan ve belediyemiz girişinde bulunan maket haline baktığımız da biraz daha fazla yapıya şahit oluyoruz ve meydan özelliğinden uzaklaşıldığını düşünüyoruz. Ve son olarak yapımı son sürat devam eden ve artık baya baya gün yüzüne çıkan meydanın yukardan çekilmiş haline baktığımızda da ne ilk paylaştığınız haline, ne de Osmangazi Belediyesinin girişindeki maketteki haline benzemediğini gördük.

Örneğin makette ve ilk görsellerde yolun alta alındığı, bu şekliyle trafiğin rahatlatılması, meydanın daha da gün yüzüne çıkartılmasının amaçlandığını görüyoruz. Fakat meydanın bitme aşamasına geldiği bu günlerde yol ile ilgili en ufak bir çalışma olmadığını görüyor ve biliyoruz. Bu konuyla ilgili Büyükşehir uhtesinde olan yolla ilgili Alinur Aktaş’tan yapımını istediniz mi?

İstediyeseniz ne cevap aldınız?

Veya Büyükşehirin uhdesinde olan bir cadde ile ilgili büyükşehir ile hiç görüşülmedi ve bununla ilgili karşılıklı bir mutabakat sağlanmadı ise o zaman maketteki Osmangazi Meydanı görselini nasıl açıklıyorsunuz sayın başkanım.

Yoksa meydanla ilgili yeni bir değişikliğe mi gidildi başkanım?

Son döneminizde istişare kültüründen bir hayli uzaklaşıldığını üzülerek görmekteyiz. Bizleri bu konu ile ilgili bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

Bizim söylediğimiz, sizin kabul etmediğiniz ancak söylemlerimizden 2 ay sonra Sayıştay raporlarında belgelenen Osmangazililerin 7 milyon Türk lirasıyla İlim Yayma Cemiyetine yurt yaptınız Başkanım. Yetmedi 15 gün boyunca 300 kişilik kahvaltı ve öğlen yemeği bedeli olarak 21.870 Türk Lirası verdiniz. Vatandaşın parasıyla bir cemiyete bunca yardımı yapmanızı eleştirdik ve çözüm önerimizi 6 EKİM 2021 tarihli meclis konuşmamızda da dile getirdik. Zabıt tutanağından aynen okumak istiyorum; ‘’ O zaman sormak istiyorum artık bu bina Osmangazi Belediyesi uhdesinde mi Başkanım? Şayet öyleyse biz sözlü olarak önerge vermek istiyoruz. Bu bina Osmangazi Belediyesi Öğrenci Yurdu olsun, öğrencilerimiz buradan faydalansın, cemiyetten tamamen uzaklaşılsın.’’

Bu önerimize sizin cevabınız; ‘’ Güzel bir öneri zaten öyle olacak.’’ şeklindeydi.

Sözlü önergemizi yazılı halde bir de 3 KASIM 2021 tarihinde Başkanlık makamına vererek pekiştirmiştik. Gelinen noktada zaten öyle olacak söyleminizi unutmuş, önergelerimizi görmezden gelmiş olacaksınız ki yurdun tabelasında ‘’ÖZEL İLİM YAYMA CEMİYETİ TEVFİK ÇUKA YURDU’’ yazmakta.

Belli bir zümreye hitap eden bu cemiyete Osmangazililerin bütçesinden bu kadar para aktarmanız bizce kul hakkı Başkanım. Yurdun belediye bünyesince işletilmesini, ihtiyaçlı gençlerimize uygun olanaklı barınma imkanı sunulmasını talep ediyoruz. Zira gönlümüz sizlerin tekrar kandırılmasına razı değil Başkanım.

Kükürtlü’de yıkılan spor salonu ile ilgili tasarrufunuz nedir Başkanım? Meclisi bilgilendirebilir misiniz?

Macera Park bölgesine değer katan güzel bir yer oldu Başkanım. Tebrik ederiz.

Başkanım 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajınızın, mesajınız diyorum çünkü adınızla paylaşılmış afişlerdeki halini gördünüz mü? Görmediyseniz görsel burda… Belli belirsiz bir Türk Bayrağı ki seçmek için incelemeniz gerekiyor, Atatürk zaten yok… Bu tasarımlarınızı kim hazırlıyor. Sizlerin Evladı Fatihan olduğunuzu, Atatürk ve değerlerine sahip çıktığını ve kıymet bildiğinizi bu kürsüden çok kez dinlemişken bu tasarımları yapanlarla bir an önce görüşmeli 29 EKİM için size, bize, Osmangazililere yakışır bir tasarım yapılması ve sizin onayınız olmadan paylaşılmaması talimatını vermelisiniz Başkanım Basın müdürlüğüne. Türk Bayraksız, Atatürk’süz milli bir bayram düşünülemez.

Osmangazi Kaymakamlığı’nın arkasında bulunan kaldırımlardan otopark ücreti alındığını biliyor muydunuz Başkanım? Aynı yerin 10 metre ilerisinde kaldırıma araç koysanız anında çekilirken oradaki kaldırımları kiraya mı verdik sormak istiyoruz?

Osmangazi’deki coğrafi işaretli tarım ürünlerinin varlığından sıklıkla bahsediyoruz. Sizlerde bunların festivallerine gidiyor ürünlerin güzelliğinden bahsediyorsunuz. Bunca ürünün yetiştiği ilçemizde Tarım Komisyonu’nun kurulmasını tekraren talep ediyoruz. Araştırma komisyonu olarak kuruldu diyerek kapattığınız komisyonun araştırması gereken bir şey olmadığını, sorunların zaten ortada olduğunu, çiftçinin ve ürünlerin çözüm beklediğini mahalleleri gezerseniz anlayacaksınız. Sorun belli, çözümü de Tarım Komisyonu olacaktır.

3/10   Bizler eleştirilerimizi yaptığımızda sizler tam tersini savundunuz ancak Başkanlık sisteminin ülkemizi getirdiği noktaya maalesef şahitlik ediyoruz. Enflasyon rakamlarının Türkiye gerçeğini yansıtmadığını, tam bir ekonomik dar boğazda olduğumuz, yokluğu, yoksulluğu, kuyrukları gördüğümüz bu yönetimde ışıltılı bakan Nebati’nin dediği gibi Türk Lirası en dipte kaybedecek başka değeri kalmadı. Hal böyleyken 2022 tahmini bütçesinin 1 yıllık hazırlanması ancak ilk 6 ayda neredeyse tahmini bütçe kadar ek bütçe istemeniz bizleri haklı çıkartıyor.

Türk lirasının dolar ve euro karşısında gün gün eridiği ekonomimizde kur farkından kaynaklı bütçe yetersizliğini anlıyoruz. İşleyişin aksamaması, Osmangazililere sunulacak hizmetlerin sekteye uğramaması için kabul oyu veriyor.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ