Demokrat Zafer

GELECEK BURSA; “Gündemimizde seçim öncesinde ekonomi var!”

Bursa İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Parti İçi Eğitim Başkanı Mehmet Ali Pulcu, İçişleri Politika İzleme Kurulu Başkanı İzzettin Küçük, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Ahmed Akçay, Sanayi ve Teknoloji Politikaları Başkanı İhsan Cafer Elhan, Etik Kurulu Başkanı Ahmet Oğuz Karaoğlu, Kurucular Kurulu Üyeleri ve Başkan Yardımcıları Ayşe Övündür ve Mustafa Çakmak, Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, İlçe Balkanları, İl-İlçe Yönetimleri ve partililer katıldı.

Toplantıda açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

“Türkiye’nin dört bir yanında genel merkezden planlı olarak illerimiz geziyoruz. Bu ziyaretimiz de üçüncüsü. İlk yılda Van, Kars, Ardahan’da vatandaşlara işler yolunda gitmiyor, çalma çırpma işlerine birilerinin dur demesi lazım dediğimizde, vatandaşlar sessizce, fısıltıyla doğru diyorsunuz diyordu. İkinci senemizde artık vatandaşlar daha kızgındı. Bu sene ise şunu görüyoruz, vatandaş bir karar vermiş, bu gidişata asla sessiz kalmıyor, eskiden sessiz ve fısıltıyla konuşan vatandaşlar artık seslerini yükseltiyor.

Parlementer sisteme dönelim diyen vatandaşların oranı yüzde 70’i bulmuş durumda. Bir sistem değişikliğine gidildi ve Türkiye uçacak diye beklendi. Fakat uçmak şöyle dursun gittikçe geriye gidiyoruz. Dolayısıyla uygun adımlar atılırsa bu sistemden kurtulmanın imkanı ve şartları oluşmuş durumda. Biz Gelecek Partisi olarak, bu konuda kararlı adımlar atma niyetindeyiz. Ben 2015-2018 yılları arasında iktidar partisi milletvekiliydim. O süreç içinde böyle bir sistem değişikliğine gidilirse durumun böyle bir sürece evrileceği konusunda parti içinde sessiz kalmamış, sesimizi yükseltmiştik.

Genel başkanımız Ahmet Davutoğlu başbakan olunca önüne gelen dosyalara baktı ve ‘Arkadaşlar burada apaçık, aşikare, uygun olmayan durumlar olan durumlar var, saklamaya bile gerek duymuyorsunuz, Ak Parti’nin ismi aktır, böyle sürdüremeyiz, ben bu duruma el koyarım’ dedi. Şeffaflık yasası, imar yasası, temiz siyasetle ilgili adımları o zaman attı başbakanımız. Attı da ne oldu? Şeffaflık yasası ve imar yasası gelince buna bugünkü cumhurbaşkanının yanıtı ‘il ve ilçe başkanı bulamayız’ diye yanıt verdi. Bu, yapılanların ne olduğunu biliyoruz ama göz yumuyoruz demektir. Gelişmiş bir demokraside bu cümle, ertesi gün hükümetin düşmesi için yeterli bir sebeptir. Fakat özgür basının olduğu yerde yaprak kımıldamadı. O söz orada duruyor fakat iktidar partisinin yetkilileri televizyona çıkınca yalan söyleyip bu sözün söylemediğini de iddia ediyorlar. Dolayısıyla Gelecek Partisi kadrolarımız, bu açık çalıp çırpmalara, yolsuzluklara karşı olan kimselerin seslerini yükseltmesi sayesinde kurulmuş bir partidir.

Dün Ankara’da 26. İl Başkanları Toplantımızı yaptık. Toplantımızın konusu organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen bir şahsın açıklamalarıyla gündeme gelen yolsuzluk ve usulsüzlükler oldu. Orada Genel Başkanımızın bir açıklaması oldu. ‘Biz, Sedat Peker’in açıklamaları üzerine bu yolsuzlukları yeni dile getiriyor değiliz. 2015’ten beri dikkat çektik ama kamuoyunu bunu algılamaya zorlanmıştı. Ne kadar doğru söylediğimiz, ortaya saçılan usulsüzlüklerle çıkmaya başladı.’ Dolayısıyla biz şeffaflık ve imar yasasını bunun için getirdik. Temiz siyaseti bunun için yasalaştırmaya çalıştık.

Genel Başkanımız şunu da söyledi, kadar açık yolsuzluk ve usulsüzlük, bu kadar pervasızlık asla yukarının izni olmadan yapılamaz. Biz Gelecek Partisi olarak, içerisinde bulunduğumuz sistemi otoriter yolsuzluk düzeni olarak adlandırıyoruz. Tek adamın her şeye karar verdiği, yargıyı da yönlendirdiği bir sistem var. Sistem tarafından uzun zamandır Peker’in bu açıklamaları derin bir sessizlikle karşılanmaktadır. Fakat kamuoyu şunu biliyor. Bu anlatılanlar doğru olmasaydı sağlık sebepleriyle cumhurbaşkanlığı danışmanlarından iki kişi görevden affını istemezdi.

Dün biz grup olarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, bizim daha önce dile getirdiğimiz usulsüzlüklerin soruşturulması konusunda suç duyurusunda bulunduk. Şöyle bir incelik var. Yeni bir yasa değişikliğiyle savcıların bir konuda dava açabilmesi, cumhuriyet başsavcılarının iznine tabi durumda. Dolayısıyla başsavcılardan talebimiz, savcıların önünü açmalarıdır. Ben şu talepte de bulunuyorum. Sağlık sebebiyle istifa eden sorumluların doktorlar tarafından değil, savcılar tarafından soruşturulmasını istiyorum. İstifa bir aklanma mekanizması değildir. Kimse istifa ederek üstlendiği sorumluluktan kurtulamaz.”

GELECEK PARTİSİ İNEGÖL İLÇE BAŞKANI VE İL GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI BELİRLENDİ 

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Pulcu’nun açıklamalarının ardından konuşan Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ise Parti teşkilatlanmasının İl genelinde devam ettiğini belirterek, son yapılan iki görevlendirmeyi bildirdi.

Yıldız, “Son olarak iki atama yaptık Bursa İl Teşkilatı olarak. 14 ilçede teşkilatlandık. En son İnegöl ilçe başkanlığı için Sedat Yavuz arkadaşımız atandı. İl gençlik kollarımızla ilgili daha önce bir atama yapmıştık ama arkadaşımızın askerlik problemi oldu, yedek subay olarak yapıyor askerliğini. Bir süre bekledik ancak olmayınca seçime gittiğimiz bu süreçte İl Gençlik Kolları Başkanımız olarak 24 yaşındaki Emir Aslan İnan’ı görevlendirdik” dedi.

Alpaslan Yıldız’ı konuşmasının ardından Gelecek Partisi İnegöl İlçe Başkanı Sedat Yavuz ve Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Emir Aslan İnan toplantıda kendilerini tanıttı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ