Demokrat Zafer

HALKIN VİCDANI OLAN TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL BEKLENEN ONURLU DAVRANIŞI GÖSTERDİ.

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’ın hayat şartlarındaki gelir adaletsizliği çağrısına vekilden cevap geldi.

Buğday; “Bu konuda her zaman derim, Toprak Adam Orhan Sarıbal vicdanlı, duyarlı, özverili, çok çalışkan mağdurun yanında, kötülerin ve dikta anlayışının karşısında yiğitçe duran ve mütevazı yaşamı ile kendisi örnek bir milletvekilidir.
Milletvekillerine verilen bu yüksek zam konusu kendisinin mecliste olmadığı bir sürece rastlamıştır.
Bu absürt zmalar, TBMM’de torba yasanın içinde çıkarılırken kendisi önce Sivas Katliamını anmaya, sonrada Çorum Katliamını anmaya gittiği için iktidarın tezgahını fark etmemiştir.
Durumu öğrenir öğrenmezde üzülüp, kendi fecabook sayfasından gerekli açıklamayı yaptığı görülmektedir.
Toprak Adam umarım örnek olursun ve bu tavır tüm millet ittifakı vekillerince uygulanır.
Olmazsa tüm CHP’li vekillere örnek olur ve daha resmi bir hesapta verilen zamlar oraya konarak gerekli yardımlar yapılıp onurlu davranışla halka yapılan haksızlığsa tavır konur.
Toprak Adam Orhan Sarıbal, gerek senin gerekse diğer vekillerimizin yardım ve burs verdiğinizi biliyoruz!!!!!
Konu burs ve yardımlarınız değil.
Haksızlığa eşitsizliğe ve 3.500 Tl ile emekliyi sürünmeye mecbur edip, asgari ücretliyi de açlık sınırının altına iten keyfiyetin milletvekillerine adeta sus payı gibi yüksek zammına karşı tavır almaktır.
Toprak Adam ülkenin bu kadar sorunu ve sıkıntısı varken TBMM’nin üç ay kapalı kalmasını da kınayarak yine farkını ortaya koymuştur.
Bursa’nın gururu, mağdur halkın umudu olan yiğit evlat ayağın düz bassın.
Her zamanki gibi örnek oldun.
En kısa sürede diğer vekillerinde bu duyarlılığı göstererek daha kitlesel bir tavırla bu haksızlık giderilmesine yardımcı olursunuz.
TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL’IN AÇIKLAMASI
Milletvekilli maaşı meselesi!
Tek Adam Keyfi Yönetimi 2022 yılı Merkezi Yönetim Bütçesini 6 ay dolmadan tüketti ve yeni bir bütçe çıkarmak zorunda kaldı.
Yeni bütçe ile Cumhurbaşkanlığı ödeneği arttırılırken milletvekilleri maaşının da yüzde 40 oranında arttırılması öngörüldü.
Bilindiği gibi eski Cumhurbaşkanları, eski Meclis başkanları, emekli milletvekilleri ve milletvekillerinin maaş artışları Cumhurbaşkanlığı ödeneğinin artışına bağlı olarak artıyordu.
Gelen artışa tepkiler artınca AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Maaşıma zam yapmıyorum” diyerek kendi maaşına gelecek zammı geri çekerek algı başlattı.
Erdoğan’ın talebi üzerine ilgili madde yeni bütçenin teklifinden çıkarıldı.
Meclis Genel Kurulu’nda yeni bütçeden Cumhurbaşkanlığı ödeneği çıkarılınca, milletvekilli emekli maaşlarındaki artış da geri çekilmiş oldu.
Ancak, memurlara ek gösterge verilmesini düzenleyen Torba Yasa teklifinde yapılan bir düzenleme ile milletvekillerinin emekli aylıklarının cumhurbaşkanı ödeneğine endekslenmesi uygulamasına son verilerek artışın memur maaş zamlarına paralel olması teklife kondu.
Ayrıca torba kanunu madde madde ve bütüncül olarak oylamaya sunuldu.
Bu kanunla yapılacak memur ve emekli (yaklaşık 19 milyon vatandaş) maaş zammının geçmesi ve muhalefetin itirazı durumunda iktidarın;
“bakın muhalefet sizin zam almanızı istemeyip enflasyona ezdirmek istedi” algısını oluşturmamak için meclisten geniş bir kabulle geçti.
Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, halkımızın büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırı altında yaşadığı(yaklaşık 60 milyon vatandaş) bir dönemde mevcut zamlarla birlikte milletvekili maaşları ile asgari ücret arasındaki büyük fark gelir adaletsizliği açısından derin bir uçuruma dönüşmüştür.
Bu gerekçelerle maaşımın bir kısmını bugüne kadar yaptığım gibi öğrencilere burs ve sosyal yardımları arttırarak değerlendireceğim.
Ayrıca, ülkemizin ciddi bir ekonomik buhrandan geçtiği, yurt içinde ve yurt dışında ciddi sorunların yaşandığı bir dönemde TBMM’nin 3 aylık bir tatil dönemine girmesini de doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
Ülkemizin temel sorunlarının çözülmesi için acil erken seçime ihtiyaç vardır.
Saygılarımla…
Orhan SARIBAL
CHP PM Üyesi
CHP Bursa Milletvekili
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ