Demokrat Zafer

Bayramı Kurban Etmeyelim!

“18 Haziranda açacağınızı bildirdiğiniz Güzelyalı havuzda 7 – 13 yaş arası ÜCRETSİZ YÜZME KURSU güzel olur.” sözler Mudanya’nın keskin muhalifi meclis üyesine ait. MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a çağrı yaparak; “Mudanya’mızın yıllardır süregelen öncelikli eksikliklerinden birisi Kurban Satış Yeri ve Kesim tesisidir.

Her yıl Kurban Bayramında dini vecibelerini yerine getiren vatandaşlarımız tarafından dolgu alanındaki Belediye Kademe biriminde uygun olmayan şartlarda hijyenik olmayan kurban kesimi hepimizin malumudur.
Geçtiğimiz yıl bu konuyu ilçe gündemine taşımıştım. Fakat geçen sene içinde bir arpa boyu yol alınmadığını üzüntüyle görüyorum.
Mudanya Belediyemiz hijyenik, ilçemize yakışır, vatandaşımıza kolaylık sağlayacak bir tesisi kısa sürede hayata geçirebilecek imkana fazlasıyla sahiptir. Yeter ki bu konuda popülist politikalardan uzak irade ortaya konulsun.
Ama nedense öncelikli sorunların çözümü yerine popülist harcama ve projelerle Mudanya’mız 8 yılı aşkın bir zamanı boşa harcamıştır. Yerel yönetimimiz halkımızın derdine geçen 8 yılı aşkın zamanda derman olamamıştır.
Saygıdeğer hemşehrilerim,
Her yıl artan bir nüfusla Mudanya Türkiye’mizin bazı illerini bile geride bırakmıştır.
Artık Mudanya’mızın öncelikli sorunları yerel yönetimin tüm siyasi unsurları ve STK’ların yapıcı katılımıyla tespit edilerek halkımızın sıkıntı ve ihtiyaçlarının giderilmesi için acilen gerçekçi bir eylem planı yapılmalıdır. Üniversite ve akademik odalardan bilimsel destek mutlaka alınmalıdır.
Mudanya Belediye Başkanı ve tüm meclis üyelerinin ilçe halkının öncelikli ihtiyaç ve sıkıntılarını gidermek adına yapıcı eylem ve diyaloglarla siyaset üstü bir çalışma içine girerek sözde değil, sıkıntılara çare olan dinamik icraatlarla aziz halkımıza olan samimiyet, sevgi ve vefasını gösterme zamanı çoktan gelmiştir.
Tarifsiz güzelliklerine rağmen Mudanya’da yaşayan vatandaşlarımız kolaylıkla çözülebilecek meseleler nedeniyle büyük sıkıntılar çekmektedir. Bir an evvel yersiz, gereksiz önceliği olmayan satın almalar, kaynakların yanlış kullanımına son verilmelidir.
Dört mevsime uygun özellikleri taşıyan Kurban Pazar Yeri ile kesim tesisi hijyenik, modern, İslâmi usule uygun olarak Mudanya kırsalında yan yana olmalı, halkımızın istifade edeceği sosyal tesiste unutulmamalıdır.
Ulaşım ve nakliye için uygun çözümler halkımıza sunulmalıdır. Mudanya Belediyemiz bayramlarda burada toplanan halkımızı rahat ettirmek adına kültürümüze yakışır ikram ve hizmetlerde bulunmalıdır. Bunlar büyük işler değildir.
Çirkin görüntü ve zorlukların geçmişte kalacağı insanımıza yakışan tertemiz bir Kurban Pazarı ve kesim yerinde halkımız Mudanya Belediyemizin sosyal projeleri için kurban derilerini dilerse bağışlayarak iyilik zincirine de katkı sağlayabilir.
İyi niyet, samimi gayret ve dürüst yönetim anlayışıyla şu an halkımızın hayatını zorlaştıran Mudanya’mızın tüm problemlerinin kısa ve orta vadeli dengeli, akılcı projeler sayesinde çözülebileceği inancıyla tüm halkımıza saygılarımı sunarım.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ