Demokrat Zafer

Sığınmacıları gönderecek tek parti Zafer Partisi’dir

Zafer Partisi İl Başkanı Adem Şimşek, Normal Sorular programında Furkan Kahraman’ın sorularını yanıtladı.

Zafer Partisi İl Başkanı Adem Şimşek Norm’a konuştu! Sığınmacıları gönderecek tek parti Zafer Partisi’dir

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek’in açıklamaları şu şekilde;

‘HERKESİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMA VAKTİ’

“Mevcut siyaset anlayışı benim benimsediğim bir siyaset anlayışı değil. Siyasete girme sürecim ise, vatanın şu anki durumunun ortada olduğu bir kriz içerisindeyiz bu krizlerin çözülmesi gerekiyor vatansever insanların bir araya gelmesi gerekiyor herkesin elini taşın altına koyma vakti diye düşünüyorum. Bu siyasete girme anlamında değil de bir görev gibi sorumluluk gibi düşünerek başladık, bu muhabbetle de devam ederiz inşallah.

Kongre süreci öncesinde planladığımız bazı konular vardı bunları kongre süresinde netleştirdikten sonra hızlıca toplantılarımızı yaptık, görevlendirme bölümlerimizi karara bağladık. İl başkan yardımcılarımız kendi alt komisyonlarını oluşturuyorlar şuanda. Zaten sahalardaydık biraz daha yoğun bir tempoyla planlarımızı yaptık önümüzdeki hafta itibariyle biraz daha hızlandıracağız sahayı daha etkin bir şekilde kullanacağız.”

‘ULUSAL KANALLARDA PROJELERİMİZİ PAYLAŞAMIYORUZ’

“Bursa ekibi olarak 30 Ağustos tarihinde geçmiş dönemdeki kurucu başkanımız Halil İbrahim Aydın görevi aldığında başladı, 15 Ekim’de kurucu üyeleri bir araya getirdi ve Bursa’daki teşkilatlanmayı yaptılar buradan onlara da teşekkür ediyorum bu oluşumu başlatarak bu hale getirdikleri için. Zaten sahalarda o teveccühü görüyorduk, ortak paydada herkes aynı düşüncede memleketin sorunları belli biz bu sorunları çözebilme adına neler yapabileceğimizi o zamanlarda konuştuk bugün bunun daha da genişleyerek büyümesi demek ki doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İçeriden büyüyen bir partimiz. Belki bize uygulanan ambargodan dolayı ekranlarda bunu gösteremiyor olabiliriz. Ulusal anlamdaki bir çok kanalda projelerimizi anlatacak vakit bulamıyoruz. Norm haber her zaman yanımızdaydı bizi destekledi ancak ulusal basında çok fazla yansıtamıyoruz. Bireysel anlamda yaptığımız etkinliklerle sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Basın daha fazla kitlelere ulaşabilmek adına önemli ancak bu engellemeler olunca sosyal medyada yakaladığımız ivmeyi iyi kullanmaya çalışıyoruz, yayın hayatına başlayacağımız kendi kanalımızdan da büyük kitlelere ulaşabiliriz.”

2SIĞINMACILARI GÖNDERECEK TEK PARTİ ZAFER PARTİSİ’

“Kavram kargaşasının oluşturulduğu her yerde bunlar var. Mülteci değil bir kere, bizim göndereceğimiz kişiler sığınmacılar. Onlar zaten buraya geçici sığınmacı olarak gelerek çünkü geri dönecekler, anlaşma bu şekilde. Orada artık savaş yok, burada kalmanın anlamı yok. Buraya geliş amaçlarının bu olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine sürekli konuşma amacımız ve sonunda ulaştığımız olumlu cevap bizi mutlu etti. Herkes hemfikir ki geçici sığınmacılar bizim ülkemiz için en büyük tehditlerin başında geliyor. Sahada farklı görüşteki insanlarda eskisi kadar kalsınlar diyen kimseyi görmüyorum,bu çalışmalardan sonra anlaşıldı bizde bunun için mutluyuz. En büyük krizlerden bir tanesi sığınmacı krizi. İnsanlar bunu anladı ve bunun sonucunda çözümü yapacak tek parti Zafer Partisi.”

‘ZAFER PARTİSİ’NE DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR’

“Sığınmacıların ülkemize getirilme amacı tamamen farklıdır. Genel Başkanımız Ümit Özdağ’ın bu konuyla ilgili net bir söylemi var, ‘Bombalandıkları için gelmediler, gelmeleri için bombalandılar’ bu gelen insanların konumlandığı noktalara bakın özellikle güney bölgeleri ve büyükşehirlerimizde çok yoğunlar. Olası bir karışıklık durumunda bu insanlar kullanılacaklar, bu kesin bir şey. Burada bir mühendislik var, göç mühendisliği özellikle yapılmış bir durum. Öngörerek insanlara bunu doğru bir şekilde anlattığımızı düşünüyoruz halkımızda bunu anladı ve bize olan destek artarak devam ediyor.”

‘DİŞE DOKUNUR PROJELERİMİZ HAZIR’

“Ülkemizde hiç olmadığı kadar büyük 4 krizle aynı anda yaşıyoruz. Hiçbir dönemde bu olmamıştı en başında devlet krizi geliyor yönetimin olmaması diğer krizleri beraberinde getiriyor. Sığınmacı krizi, ekonomik kriz ve milli birlik krizi. Hiçbir özel günümüzde ne milli ne dini bir araya gelemiyoruz o birlikteliğimiz o ruhumuz kalmadı. Dişe dokunur projelerimiz hazırlandı, sığınmacıları nasıl göndereceğimizi nasıl anlattıysak, diğer projelerimizi de detaylı bir şekilde anlatacağız, ekonomi üzerine çalışmaya başlayacağız. Tarım politikalarımız var, köy okullarını tekrar açacağız. Bir öğrenci bile olsa o okulda öğretmenimiz olacak andımız okunacak bayrağımız göklere çekilecek. Var olan düzende toprak büyüklüğüne göre bir para yardımı çalışması yapılıyor biz bunu tamamen değiştireceğiz. Ürün alım garantili ihtiyaca göre yakıt gübre ilaç planlaması yapılarak kademe kademe çiftçiye verilecek. Bütün köylerde nasıl birer öğreten varsa köy büyüklüğüne göre veteriner ve ziraat mühendisimiz de muhakkak olacak, planlı ve bilim ışığında yapılacak bu çalışmalar. Ekonomik olarak ise kısa ve uzun vadeli planlamalar var zamanı geldiğinde gerekli yetkililerimiz açıklayacaklar. Biz bilim ışığında ve planlı hareket eden bir partiyiz büyün büyük projelerin hepsi uzun yıllardır çalışmaları yapmış ve hazır halde bekliyorlardı şimdi sahaya uygulama ve insanlara anlatma zamanı.”

’10 GÜN İÇERİSİNDE BURSA’DA GÖRECEK’

“Hali hazırda var olan 9 ilçemiz var Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Gemlik, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan diğer ilçelerimizle alakalı çalışmalarımız bitmek üzere bir aksilik olmazsa bu ayın sonuna doğru açıklamalarını yapmış oluruz. İnanılmaz bir teveccüh var, sahaya indiğimizde aldığımız tepkiler bizi çok mutlu ediyor. Kuruluş aşamasında gerçekten özverili bir ekip vardı, biz bu ekibin üzerine biraz daha ek yaparak daha keyifli bir hale geldik. İl başkanlığımızda liyakatli insanlar var. Kurdukları komisyonlarda liyakatli komisyonlar olacak. Çalışmalarımız bitmek üzere, önümüzdeki 10 gün içerisinde bütün Bursa görmüş olacak bunu.”

‘NE CUMHUR İTTİFAKI NE MİLLET İTTİFAKI, BİZ TÜRK MİLLETİYLE İTTİFAK YAPTIK’

“Var olan siyasi duruşların hiçbiri Türk milliyetçilerini vatanseverleri yansıtmıyor. Bugün Millet İttifakına bakarsanız İYİ parti özelinde, yapı tamamen milliyetçilerden uzaklaşmış bir yapı oldu, masaya baktığınızda bu memleketi bu hale getiren insanların olduğu bir masa. Cumhuriyet Halk Partisi’ne baktığınız zaman içerisindeki başkan yardımcıları belediye başkanları milli birliğe karşı cümleler kuran insanlar. Biz böyle bir oluşum içinde zaten olmayız, diğer yanda memleketi bu hale getiren insanlar onlar biz hepsine uzağız. Halkımızın onların haricinde oluşumu desteklediği için ortaya çıktık karşılığını alıyoruz. Ne Cumhur İttifakı ne de Millet İttifakı’na yakın değiliz biz Türk Milletiyle ittifak yaptık çok mutluyuz çok keyifli gidiyor.

Atatürk çizgisindeki bütün vatanseverlerle bir araya gelme derdindeyiz. 1923 fabrika ayarlarına dönmek isteyen herkesle bir aradayız aynı yolda yürümeye razıyız.”

‘BURSA’DAKİ YENİ PROJELER SONRADAN KÖTÜYE GİDİYOR’

“Bursa’daki yapılan her bir çalışmadan sonra yeni yapılan yatırım ya da yeni proje daha da kötüye gidiyor, keşke yapmasalar daha güzel olacak. Hem para harcıyorlar yeni bir şey yaptık diyorlar daha da kötü hale gidiyor. Kentsel dönüşüm adı altında beton yığını haline geldik. Her tarafta imar yükseklikleri, olmaması gereken kat yüksekliklerinden dolayı silüetimiz bozuldu. Nefes almayan çarpıklaşmış keşmekeş bir hal aldı, haliyle trafik sorununu daha da büyük hale getirdi.”

‘YEŞİL BURSA BETON ŞEHİR OLDU’

“Bursa bu konuda çarpık kentleşme ve dengesiz göç ile yaşanmaz hale gidiyor. Yeşil Bursa beton Bursa oldu. Hiçbir yerde liyakat yok. İçme suyunda bile Türkiye’nin kaynak olarak en büyük iliyiz buna rağmen birçok bölgede hala içme suyunda sıkıntı var çamurlu ve mikroplu sular var.

Bursaspor stadının yapıldığı yere bakın Ben Bursaspor sevdalısı biriyim, Bursaspor iki lig aşağıda yeni yapılan hastane stadın karşısında orada bir kentsel çalışma var yeni yapılar var. Bursaspor’un iki sene sonra 1. lige yükseldiğini düşünün, hastanenin aktif olduğunu düşünün oradaki yapılaşmanın hareketlendiğini düşünün orasının trafiğini kafanızda canlandırın uzman olmaya gerek yok rant ve çıkar amaçlı yapılmış projeler. Hepsinin hesabı sorulacaktır bunu da bilin.

ÜMİT ÖZDAĞ BURSA’YA GELİYOR

“Ümit bey Bursa’ya çok önem veriyor, birkaç programımız var önümüzdeki ay içerisinde sizinle de paylaşacağız. Esnaf ziyaretleri ve iş adamları gruplarıyla görüşmeler olacak 2 günlük bir programımız var.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ