Demokrat Zafer

EYT’liler Seslerini Bursa’dan Yükseltti! “Er Yada Geç Haklarımızı Geri Alacağız!”

Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), Staj Sigortası Mağdurları(SSM) , Aylık Bağlama Oranı (ABO) ve Bağkur Tescil Mağdurlarının sorununa çözüm için yapılan çalıştayların ikincisi Bursa’da düzenlendi. Emekleri Yasalara Takılanlar Derneği (EYTADER) tarafından organize edilen Nilüfer Karaman Dernekler Yerleşkesinde yapılacak EYT, Staj Sigortası, ABO, Bağkur Tescil Mağdurları Çalıştayı 12 Haziran Pazar günü Saat 13.00’te akademisyenlerin ve uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi. Çalıştayda Türkiye’de yürürlükte olan sosyal güvenlik ve emeklilik sistemi, emeklilikte yaşa takılma sorunu, staj sigortası sorunu, ABO, Bağkur pirim borçları konusu, emekli aylıkları ve emeklilerin sorunları detaylarıyla tartışıldı.  EYTADER Dernek Başkanı Nalan Esmeray’ın açılış konuşmasıyla başlayan çalıştayda Sosyal Güvenlik Uzmanı Çetin Ateş, Avukat Mehmet Fatih Önsöz konuşmacı olacak. Çalıştayda ayrıca Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, ABODER Dernek Başkanı Mustafa Ergün Baş, EYT İzmir Derneği Başkanı Doğan Türker, EYT Bolu-Düzce-Sakarya Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik, Eskişehir EYT Dernek Başkanı Kadir Arıkoglu, EYT Ordu Derneği Başkanı Çetin Yılmaz konuşma yaptı.

EYTADER Dernek Başkanı Nalan Esmeray konuşmasında; ” BU GÜN BURADA SAKARYADA BAŞLATTIĞIMIZ ÇALIŞTAYIN 2.SİNİ YAPMAK TOPLANDIK. ÇALIŞTAYLARIN AMACI YILLARDIR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDA ELİMİZDE BULUNAN DONELERDE EKSİK KALAN VEYA ATLANAN BİR DURUM KALMAMASI,SİZLERİNDE BU MÜCADELEDE DİREKT OLARAK FİKİR,ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİNİZİ SUNMANIZDIR.

EMEKLERİ YASALARA TAKILANLAR DERNEĞİ OLARAK 3 YILI DOLDURDUĞUMUZ MÜCADELEMİZDE SİYASET ÜSTÜ KALMAYI VE ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMAYI AMAÇ EDİNDİK.

BUGÜNDE OLDUĞU GİBİ SADECE HAK DİYOR, TÜM MAĞDURİYETLER İÇİN ACİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ.

23 YIL SÜREN EYT MAĞDURİYETİ , STAJ SİGORTASI MAĞDURİYETİ, ABO MAĞDURİYETİ,BAĞKUR TESCİL MAĞDURİYETİ GİBİ ÇÖZÜM BEKLEYEN VE ÇÖZÜME KAYNAK OLMAK İSTEYEN MAĞDURLARIZ.

YILLARDIR BİR VARMIŞ. BİR YOKMUŞ DENİLEN , HER HABERDE UMUTLANAN,HER DUYUMDA YIKILAN VE HALA UMUDUNU KAYBETMEYENLERİZ.

BAĞKUR TESCİL MAĞDURLARININ YAKLAŞIK 1.5 -2 MİLYON KİŞİYİ KAPSADIĞI VEBORÇLANMA HAKKI VERİLDİĞİNDE DEVLET KASASINA ÇOK CİDDİ BİR GİRDİ SAĞLAYACAKTIR.

BU ÇALIŞTAYIMIZDA ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİDE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ. BİZLERİN MAĞDURİYETİNİ BİLMEYENDE DUYMAYANDA KALMADI. ŞİMDİ VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASI, MÜJDELERİN VERİLMESİ ZAMANI GELDİ.

ÇÖZÜM AŞAMASINDA YENİ MAĞDURİYETLERİN YARATILMAMMASI VE MAĞDURİYETLERİN TOP YEKÜN ÇÖZÜLEBİLECEK ŞEKİLDE ÖNERİLERİMİZİ TÜM YETKİLİLERE SUNDUK.

EYT KONUSU HEP MAĞDURİYET OLARAK GÖRÜLDÜ. OYSAKİ EYT MALİYET DEĞİL MAĞDURİYETTİR. BİR BÜTÇE GEREKTİRDİĞİ İSE DOĞRUDUR.BU BÜTÇE SGK YA ÖDEDİĞİMİZ PRİMLER VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZDE MEVCUTTUR.

STAJ MAĞDURLARI BÜTÇE BİZİ DİYOR, BAĞKUR TESCİL MAĞDURLARI BÜTÇE BİZİ DİYOR  ,KADINLARDA DOĞUM BORÇLANMASI ,PRİM GÜN EKSİĞİ OLANLARDA BÜTÇE BİZİ DİYOR .EYT ÇÖZÜM İÇİN BÜTÇESİYLE GELİYOR .

ÇIKARIN YASALARI MAĞDURİYETLER BİTSİN. ÇIKARIN YASALARI ADALET YERİNİ BULSUN DİYORUZ.

HEPİNİZİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.” dedi.

EYT PLATFORMU BURSA ÇALIŞTAYI BİLDİRGESİ

Bilindiği gibi devam etmekte olan ve çözüm gerektiren mağduriyetler yaşanmaktadır.

Yasalardan kaynaklı bu mağduriyetlerin yeni mağduriyetler yaratmadan çözüme kavuşturulması amacıyla bu çalıştaylarda problemlerimizin derinden ele alınması EYT, staj sigortası mağduriyeti, bağkur tescil mağduriyeti, kadınlarda doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi karşımıza çıkan ve mücadelesini verdiğimiz tüm mağduriyetleri yaşayan paydaşların görüşlerini almak için 12.06.2022 tarihinde Bursa çalıştayını düzenledik. Bu çerçevede mağdurlar açısından yaşanan kronik sorunlar düzenlemiş olduğumuz çalıştayda 8 dernek başkanı, SGK uzmanı tarafından ele alındı. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen katılımcılar, siyasi parti mensupları, akademisyenler ve muhataplarla her konu tartışıldı. Çözüm önerileri sunuldu, bu yıl içinde bu mağduriyetlerin çözüleceği Sn. Çalışma Bakanımızın selamı ile birlikte Ak Parti MKYK üyesi Metin KÜLÜNK tarafından tüm mağdurlara duyuruldu.

Bu çalıştayda asıl amaçlanan mağduriyetlerin topyekün çözülebilmesi için ortaya konacak çözüm önerilerinin saptanması, mağdurların kendi yaşadıklarını birebir dile getirme imkanı sunmaktadır. Diğer taraftan bir bütün olduğumuzu, tek tek çözüm değil, bir anda birbirine kaynakta yaratacak şekilde topyekün bir çözüm istediğimizinde resmini herkese göstermemiz oldu.

Çalıştay katılımcıları:

1- EYTADER Genel başkanı Nalan ESMERAY

2- İzmir EYTSYDD DoğanTÜRKER

3- BDS EYTSYDD Mehmet Ali ÇELİK

4- Eskişehir EYTSYDD Hakan ÖZBURUN

5- EYT Ordulular Derneği Çetin YILMAZ

6- Staj Sigortası Mağdurları Derneği Ferhat SALMAN

7- SGK Uzmanı Çetin ATEŞ konuşmalarıyla katıldılar.

Çalıştayda konuşulan konular:

1- EYT mağduriyeti ve çözüm önerileri

2- Staj sigortası mağduriyeti ve çözüm önerileri

3- Bağkur tescil mağduriyeti ve çözüm önerileri

4- Kadınlarda doğum borçlanması

5- Askerlik borçlanması

6- Genel sağlık sigortası mağduriyeti

7- Aylık bağlanma oranları mağduriyeti ve İntibak yasası beklentisi

8- Mağdurlardan gelen soru-cevap şeklinde SGK uzmanı Çetin ATEŞ‘in bilgilendirmeleri

Tüm konular enine boyuna katılımcılar tarafından tartışıldı. Toplantı içeriğinde çözümün muhataplarına sorular ve çözüm önerileri iletildi. Yetkili mercilere iletilmek üzere notlar dosyalara eklendi.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ