Demokrat Zafer

Nasıl huzur olacaksa bu hayat pahalılığı da?

Yıldırım Belediye Meclisi’nde sosyal demokrat direniş! CHP Yıldırım Belediye Meclis Gurubu’ndan ser çıkış! Belediye Meclis Nisan Olağan Oturumu’nda CHP Gurup Sözcüsü Nimet Yıldız; “İçinde olduğumuz Ramazan ayının başta Yıldırımlı hemşehrilerimiz olmak üzere Bursamıza hayat getirmesini diliyorum.

Bir adet yumurtanın 2- 2,5 TL yufkanın kilosu 25 TL sütun kilosu 8-9 TL bir pidenin fiyatı 6-7 TL olduğu soğanın kilosu 7 patates 10 TL  diğer gıda ürünleri saymayayım. aşırı bir fiyat pahalılığının olduğu ülkemde asgari ücretli, 2500tl ve üzeri olan emekli yoksul halkım nasıl bir ramazan geçirecek düşünemiyorum. Allah kolaylık versin.

Ülkemin Cumhurbaşkanı da vatandaşa “manda yoğurdu Medine hurması kestane balı yulaf ezmesi karışımını tükettiğini”  söylüyor ve öneriyor. Ekmek kuyruklarında ki vatandaşı görmüyor.

Rahmetli Aşık Mahsuni Şerifin türküsü vardı. Yoksulun sırtından doyan doyana

Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana bilmem söylesem mi söylemesem mi bunu gören yürek nasıl dayana der Mahsuni Şerif ’ide  rahmet ile anıyorum… Bunlara yürek dayanmıyor. Ancak

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunları görmüyor halktan uzak ki  bu önerileri  ile vatandaşın bizim aklımızla ile dalga geçiyor.

Mart ayında önemli günlerimiz vardı yine şehitlerimiz oldu şehitlerimizi rahmet ile anıyorum. Ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

18 Mart Çanakkale zaferinin 107. Yıl dönümünü kutladık.

Çanakkale zaferi Kuvayı Maliye’nin İstiklal mücadelemizin temel harcıdır.

Çanakkale Mustafa Kemal Atatürk koca Seyit 57. Alay Nusret Mayın gemisi ile yazılan kahramanlık destanımızdır.

Çanakkale geçilmez destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmet ile anıyorum.

12 Mart  İstiklal Marşının Kabulünün 101. Yıldönüydü. Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımızın  Kabulünün 101. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutanımız  Gazi Mustafa Kemal Atatürk mücadele arkadaşlarını ve İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u saygı minnet ve şükranla anıyorum.

Bu topraklarda bir daha istiklal marşı yazılmaması için Cumhuriyetimizin ve istiklalimizin değerini bilmeliyiz ve  ona daha çok sahip çıkarak  korumalıyız.

14 Mart tıp bayramıydı.14 Mart 1919 da İstanbul’un işgaline karşı tıp öğrencilerinin direnişinin yıldönümüdür.14 Mart sağlık hakkı ve iyi hekimlik savunusudur aynı zamanda.

Hekimlerimiz sağlıkçılarımız  Pandemide nasıl koşullar da çalıştıklarını hepimiz gördük. Sağlıkçılarımızın hakları ödenemez .Daha iyi koşullarda çalışmak ve haklarını savunmak için mücadele eden hekimlerimizin sağlıkçılarımızın da  yanındayız.  Daha iyi koşullarda ve haklarının verildiği günlerin temennisi ile bir kaz daha 14 Mart tıp bayramını kutluyor Pandemide  yitirdiğimiz sağlıkçılarımızı da saygı rahmet ve minnet ile anıyorum.

16 Mart insanlık Tarihinin utanç günü olan Halepçe katliamının yıldönümüydü tarihe ve vicdanlara kara bir keke olarak kaydedildi. Saddam’ın Halepçe’de Kürt halkına attığı zehirli gaz ile 5000 den fazla  sivil halkın ölümüne neden olmuştur. Bu katliamı soy kırımı ve tüm katliamları kınıyor ölenlere bir kez daha  Allah’tan rahmet diliyorum.

Malum şu an Rusya ve Ukrayna savaşı devam ediyor ve çok sayıda sivil halk da ölüyor. Savaşlara hayır diyorum her zaman her koşulda barış barış…..

21 Mart Newroz bahar bayramıydı. Bahar Bayramı olarak kutlansa da  Toplumsal, birlik, beraberlik, dayanışma, barış ve kardeşlik duygularını da pekiştiriyor. Bu dugularla bir kez daha Nevrozu bir kez daha kutluyorum.

21 Mart Dünya Dawun sendromu farkındalık günüydü. Bu günde toplumsal bir farkindalik yaratarak Dawun sendromlu bireylerin ayrımcılık ve ön yargılara maruz kalmasını önlemek erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek içindir. Bu  yurttaşlarımıza unutmadık. Sevgiyle selamlıyorum

Başkanım Faaliyet raporunu incelediğimde  Engelsiz yaşam okulu eğitim ve etkinlik hizmeti ve engelsiz mutfakta  otizmli  çocuklar ve engelli vatandaşlarımız ile güzel etkinlikler yapılmış bu tür çalışmalar anlamlı bu çalışmayı yapan birim müdürleri ve  ekibine teşekkür ederim.. Bu tür etkinliklerin çalışmaları daha çok yapmalıyız.

Dawun sendromlu çocuklarımızda var mı?  Yıldırım ilçemiz de kaç Dawun sendromlu çocuk var eğitim alıyorlar mı böyle bir çalışma bilgisi varımı elimizde.

21 -26 Mart Dünya ormancılık günü ormancılık haftasıydı dünyanın en önemli yenilebilir doğal varlıklarından biri olan ormanlara gerekli önemin verilmesi amacı ile  Dünya ormancılık haftası olarak  kutlanmaktadır. Maalesef ormanlarımıza gerekli önemi vermiyoruz.

Son dönemde siyasal AK Parti iktidarı, torba yasayla yaz-boz talatasına dönüştürdüğü hukuksal düzenlemeler de ki her değişiklik ormanlarımız, orman köylülerimizi, orman topraklarımızı, koruma adına değil, aksine madencilik turizm adına yapılan devasa otellere  ve yasadışı kentleşme süreçlerine  dayanarak  oluşturuluyor. Ormanlarımız rant uğruna talan edilerek yok ediliyor .

Dünyanın akciğeri ormanlarımızı sınıfsal veya bireysel çıkar uğruna vahşice yok edilmediği halk yararına kamucu ormancılık politikası uygulandığı bir gelecek umuduyla 21 Mart Dünya ormancılık haftasını tekrar kutluyorum.

Gelecek nesillerimize temiz bir çevre yaşanılabilir bir dünya bırakmanın yolu su kaynaklarımızı korumanın yolu ormanlarımızı korumak orman alanlarımızı genişletmek ten geçer çıkar uğruna ormanlarımızı yok etmeyelim.

21 Mart Ozan Aşık Veysel’in ölüm yıldönümüydü Rahmet ile anıyorum.

22 Mart Dünya Su günüydü.  Gerek ülkemizde gerekse se diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasını amaçlamaktadır.  Su çok önemli bir varlıktır. Bu doğal varlıktan bütün canlılar için temel bir ihtiyaçtır su.  Suyun üzerindeki en büyük tehdit hızla büyüyen kentlerden gelmektedir kentlerden akıp geçen sular kirletilmiş olarak akışlarına da kirli olarak maalesef devam edebiliyor. Kapitalizmin sanayileşme ve kentleşme aşamasında hızla büyüyen kentleşme ile artan nüfus su varlıklarını ve kaynaklarını büyük ölçüde etkiliyor.. Su kaynaklarının doğru kullanmasını   bunun için de yerel ve merkezi yönetimlere büyük iş düşüyor iklim değişikliği ve hızla büyüyen kentleşme nüfusunda su kaynaklarımızın doğru kullanmasını ve temel sorunlarının çözümler bulunup planlaması sağlanmalıdır. Hayat kaynağımız olan suyun doğru kullanımı kadar doğru depolanması da çok önemli.

Doğal varlıkların korunması; doğal varlıkları kullanmak için yaptığımız tesislerin özellikle  doğru planlanması ve işletilmesinden geçmektedir. Depolama tesisleri, iletim tesisleri, arıtma ve atık tesisleri doğru planlanmalı ve yönetilmelidir. Hayat kaynağımız olan suyun doğru kullanımı kadar doğru depolanması da çok önemli.   Yağmur suyu depolanmanda Belediye olarak  mecliste  bunu geçirdik.. Bunun uygulanabilirliği de kontrol yapılmalı.

  1. 30 Mart Kütüphane haftasıydı.. Bu hafta da çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak okullarda kitap okuma ve  kütüphaneyi kullanma  alışkanlıklarını kazandırmaktır. Ülkemiz de son zamanlarda sosyal  medyaya TV ayrılan zaman maalesef az olan okuma alışkanlığını iyice azaltmıştır. Kitap okuma alışkanlığının azaldığı bir dönemde kazandırmak için yerelde belediye yönetimlerine büyük iş düşüyor.  Kütüphane açtınız emeğinize sağlık ancak yeterlimi değil kültür merkezleri açılıp çocuklarımız teşvik edilmeli.

3 Nisan 1930 Kadınlara Belediye Seçimlerinde Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 92. Yılıydı

Türkiye’de kadınların seçme ve seçilme hakkını kazanmasının ilk adımının 3 Nisan 1930 tarihinde  “92 yıl önce bugün, Belediye Kanunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmiş ve kadınlar yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir.

CHP  Belediye Meclis üyesi olarak  büyük onur ve gururla seçilip taşıdığım bu görevin  minnettarlığı için

Bir kez daha ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve eşitlik mücadelesine omuz  verenleri saygıyla ve minnetle anıyorum……

5NisanAvukatlarGünüydü dün

Hukuku üstün Kılmak için  savaşan, hak ve adaletten yana olan hukukçularımızın  ve meclis üyesi  Avukatlarımızın  Gününü kutlarım.

Başkanım 3 yılınızı  doldurdunuz Yıldırım ilçemizde en iyi verilen hizmet alt yapı hizmeti bu da zaten belediyenin zorunlu görevleri arasında daha detaylı olarak   Faaliyet raporunda karnenizi  değerlendireceğiz.

Faaliyet Raporunun değerlendirilmesine gelince; Faaliyet Raporu belediyeler 5018 sayılı kamu mali yönetimi ve kontrol kanununun 41 inci maddesinin 4. Fıkrasında belirtilen stratejik plan performans programına göre yürütülen birim faaliyetlerini belirlenmiş, performans ölçütlerine göre hedef ve gerçekleşme durumu, meydana gelen sapmaları, nedenleri, belediye borçlarının durumunu açıklayan, faaliyet raporu hazırlanır  Bu rapor yönetmelikte gösterilen sorumluluk,  tarafsızlık, açıklık ve tam açıklama, tutarlılık ve yıllık olma ilkesi aşamaları, raporlama ilkelerine uygunluğu, öncelikli olmalıdır.

Bu raporu incelediğimizde bu ilkelere uygun olmadığı, bol resimler ile göz aldatıcı, hedeflenip uygulanmayan projelerin resimlenerek görüntülenmesi yıllık ilkelerine uymadığı, birimlerin hedeflediği stratejik planlarının performans programına göre yürüttükleri faaliyetlerin maliyet bütçesinde tam açıklayıcı olarak görülmüyor.

Bütçe yi  kesinleşmiş bütçe de konuşuruz Faaliyet raporunda baktığımızda  475.000.000.tl ( milyon) olarak öngörülmüştü.  50.000.000tl (milyon) da ek bütçe ilave 525 Milyon olmuştur.. 522. 109.177 TL ile bütçe gideri gerçekleşmesi % 99,45 ile yani %100 yakalamış

Taşıt aracı ve iş makinaları tablosuna batığımda resmi araçlarda alınan araçlarda var ancak bazı araçlarda eksilme var örneğin Geçen yıl Arazöz 2 iken 1 düşmüş BİNEK OTO  13 ten 5 e düşmüş 8 otomobil eksilmiş MİNÜBÜS 11den 10 olmuş Özel amaçlı kamyon (sepetli platformlu)  2 iken 1 eksilmiş azalan bu resmi araçlarımız ekonomik önemini mi yitirdi? Hurdaya mı ayrıldı, satıldı mı öğrenmek istiyoruz

Bilişim envanteri listesine bakınca geçen yıla göre fotokopi Makinesi geçen yıl 19 imiş şimdi 17 -2 eksilmiş Kamera takımı 7  tane  1 eksilmiş (6) projeksiyon cihazı  geçen yıl 52 şimdi 47 – 5 tane eksilmiş Bura dada en dikkat çekici Dizüstü bilgisayar 156 dan 118 e inmiş 38 tane eksilmiş bu rakam fazla değil mi masaüstü bilgisayar geçen yıl 898 iken şimdi 892  6 tane de bundan eksik bunlar bozuldu mu dizüstü bilgisayarın  38 eksilmesi fazla bir rakam bunlar  bozuldu mu yoksa bir yerlere  bağışmı yaptık.

Faaliyet raporunda bazı projelerin henüz yapım aşamasında değilken proje resimlerinin olmuş gibi yer alması doğru değil.

Faaliyet raporu yıllıktır bir yıl içinde yapılanlar bütçeleri  hedeflenenler gerçekleşenler gerçekleşmemesinin amacı belirtilerek hazırlanır

Örnek Gökdere Pazar alanı projesi bayrak meydanı ve katli otopark projesi, Bağlaraltı Pazar alanı projeleri 2022 projeleri, katalog fotoğrafında  Değirmenönü mesire alanı harabe şekilde duran görüntü kirliliği ile dikkat çeken Kaplıkaya kent parkı fotoğraflara bakınca faaliyet raporunda insanın içi açılıyor yeşil parklar oyun alanları Gökdere millet bahçesi güzel resimlenmiş yerinde yeller esiyor yada yaptınız da haberimiz mi olmadı??? Hayeller hayaller ….

Faaliyet raporunda yapılan güzel hizmetlerde var onlara da teşekkür ederiz. Bunlardan biri de Engelsiz Yaşam Okulu Eğitim/Etkinlik hizmetleri Faaliyet raporunun en kıymetli etkinlikleri diyebilirim.. Ancak bu tür etkinlik ve faaliyetlerin daha arttırılmasının devamını diliyorum emek ve katkı koyanlara teşekkür ederim Dezavantajlı gruplara daha fazla bu faaliyetlere dahil edilmeli.

Yine robotik kodlama eğitimleri kadın girişimcilere verilen eğitimler değerli çalışmalar.. Bu tür sosyal ve kültürel çalışmalar daha çok sağlanmalı kültür merkezlerini arttırmalıyız..

Faaliyetlerin performans göstergelerini incelediğimde 2017 hedeflenip başlamayan bitmeyen projelerimiz var.

PG 2.1.2.1;Geri dönüşüm malzemelerini kaynağında ayrıştırma: Hedeflenen%55 Gerçekleşen %20  gerçekleşme oranı %36 Hedefinden sapma nedeni kaynağından ayrıştırılarak olan atıklar için vatandaşın yeterli bilinç ve eğitim seviyesine Ulaş mamasının yanı sıra personel ekipman ve araç sayımızın yeterli seviyede olmaması.  Vatandaşı bilinçlendirmek için gerekli çalışmalar yapılır ekipman ve elemana ihtiyaçları giderilebilir.

Yine PG 2.1.2.4 toplanan karışık atık ambalaj miktarı hedeflenen 26600 ton gerçekleşen 3413 tonda kalmış %8 i gerçekleşmiş Bu da çok düşük bir rakam .

Fen işleri müdürlüğü biriminin stratejik amacı Amaç 1.1 de tarihsel dokuya uygun planlı ve yaşam kalitesi yüksek bir kent oluşturmak deniliyor.   Uludağ’ı ,teleferik Kızıklar ipek yolu Medresesi Türbeleri camileri ile tarih kokan bir ilçe konumunda olmasına rağmen tarihimizi  tanıtamıyoruz..

 performans hedefi 1.1.1.1 kentteki yaşam kalitesi düşük alanları planlı yapılaşma ile estetik mekanlar haline getirmek. Söyle kulağa çok güzel geliyor ancak 20 yıldır Yıldırım ilçesini  AK Parti belediyesi olarak yönetiyorsunuz. Ovayı katlettiniz plansız Kaçak yapılaşmaya göz yumduğunuz tüm bunların sorumlusu olarak Yıldırım halkının yaşam kalitesini, kalitesi düşük alanlarda yaşamaya mahkum ettiniz. Çarpık kentleşme ile büyüyen Yıldırım ilçemizde maalesef estetik mekanlar haline getirmek zorlaşıyor bu da sözde kalıyor.

Performans Göstergesi:  2.1.1.1 Cumalıkızık Mesire alanı Hedef %50  gerçekleşen %5

PG 2.1.1.3  de 75. Yıl kentsel parkı tamamlama Hedef %80 Gerçekleşen yok bu hedefler geçen donemde vardı. Projeleriyle hedeflendi 4-5 yıl geçti bir türlü tamamlanmadı. Bu dönemin bitmesine 2 yıl kaldı bitecek gibi değil inşallah  bize nasip olacak .

Stratejik amac A3.1 performans hedefi 3.1.1.1 dezavantajlı gruplara ve Yıldırım halkına yönelik sosyo kültürel açıdan destekleyici proje ve çalışmalar yapmak.

PG3.1.1 Hanımeli çarşısı yapılması hedeflenen %50 gerçekleşme yok bayrak meydanı projesi kapsamında hanımeli çarşısı oluşturulmuştur deniliyor.

PG 3.2.1. Anne çocuk kültür merkezi’nin yapılması buna açıklama kısmında anne çocuk kültür merkezi ile ilgili proje henüz gelmediği için yapım aşamasına geçirmemiştir deniliyor Bu da gösteriyor ki dezavantajlı grupların sosyo-kültürel projeleri ve kültür merkezlerini  ikinci plana atıyorsunuz.

  1. 3.2.1.4 molla yegan Medresesi tamamlama oranı hedef %80 gerçekleşen % 96 bu ve bunun gibi projelerin zamanında hedefinden önce tamamlanmasına teşekkür ederiz.

P.G. 3.2.1..2 sivil mimarlık örneği restorasyon yapım işi %100 ancak gerçekleşen %2

P.G 1.1.2.14.. vatan Mahallesi kapalı Pazar alanı projesi hedef yüzde yirmi gerçekleşme oranı sıfır yani yapılmamış sapma nedenindede vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bağlaraltı ve Gökdere Pazar alanı projelerine öncelik verilmesi olarak açıklanmış Başkanım vatan Mahallesi vatandaşlarıyla görüşüldü mü, soruldu mu?? Pazar sonraya ötelendi ihtiyaçları yok muydu

P.G .2.1.1.5 yapılacak dinlenme parkı çocuk parkı ve tematik Park sayısı stratejik planda, tematik Park ayrı ele alınmış yani  hedefte bir tane doğru olan bu  faaliyet raporunda çocuk parkında tematik parkına dahil olmuş hedef 1 ancak çocuk parkları da dahil olunca gerçekleşen 21  gerçekleşme oranı %100 denilmiş

Başkanın siz de çok iyi biliyorsunuz tematik park nedir. Yine de kısa bir deneyim Bir dahaki faaliyet raporuna koymaz arkadaşlar belki.

Tematik Park veya eğlence parkı belli bir temaya dayanan yaygın bir alanda açık ve kapalı alanlarda yer alan farklı eğlence tesislerinden eğlence merkezidir özelliklerini de çocuk etkinlik alanları, Su oyuncakları, eğlence alanları, kaydıraklar masal kahramanları, bilim araştırma merkezleri, gemiler  gibi birçok alanlardan oluşur. Böyle bir parkımız olmadığına göre faaliyet raporuna da yazıp kendimizi kandırmayalım.

Kentsel tasarım birimi ne baktığımda  amaç 3.2 kendi kültür mirasını korumak tanıtmak ve kültürel yaşamı zenginleştirmek deniliyor 700 bin nüfuslu Yıldırım ilçemizde sineması ile kafeteryası ile nikah salonuyla bir tane Barış Manço kültür merkezimiz var bir de , Duaçınarı Kültür Merkezi’nin projesi geldi Sevindik olması gereken yer açısından da uygundu hedeflenen %40 gerçekleşen yüzde yirmi ancak açıklama kısmında tahsis alınamadığından çalışmalar durdurulmuş Çınarönü gençlik merkezi olarak yeni proje yapılmakta biz şu anda buraya ile ilgili tapu kadastro onu yanına otopark olarak projesi olarak  değişti.

 Çınarönü gençlik projesi var diye bundan vazgeçmek doğru değildi Yıldırım’a bir değil birkaç Mahalle kültür merkezlerini ihtiyacı var selam tiyatrosu kütüphanesi çocuk oyun salonları gençlerimizin kadınlarımızın faydalanacağı kültür merkezlerine ihtiyacımız var Otopark projesinin üstüne düşünülebilir

Yine faaliyet raporunda dikkatimi çeken diğer bir konu performans göstergesi: 1.4.4 Yıldırım halkının psikolojik destek talebinde bulunanlara psikolojik destek hizmeti verilen kişi sayısı hedef 1400 gerçekleşen 2624 neredeyse iki katı 2.1.5 Yıldırım halkına psikolojik destek talebinde bulunanlara psikolojik destek hizmeti seansı hizmetlerinin verilmesi hedef 2000 gerçekleşen 2922 öncelikle bu hedefi performansının çok üstünde sağlayan birimi teşekkür ederiz başkanım bu duruma sevinelim mi üzülelim mi bilemedik. Ancak bir gerçek var ki ülke yönetimi vatandaşın psikolojisini yani hepimizin psikolojisini bozmuş.

Faaliyet  raporunda her şey var olanlar olmayanlar fotoğraflarla sergilenenmiş En önemli konular yok..   

ihalelerimizi kime verildiğini ne kadar ihale yapıldığını görmek isterdik belediyenin şirketleri var yeşil Yıldırım şirketi ve Kültür As. şirketlerimizin borçları var mı bilançolarını görmek isterdik Hani faaliyet raporunun başlangıcı da vizyondan misyon dan bahsetmek   şeffaflıktan bahsetmek lafta kalmamalı söylenecek çok şey var ancak bu faaliyet raporunda göz aldatıcı fotoğraflarla doldurulması şeffaf olmayışı, yıllık olmayışı, tam anlaşılır olmayışı, ve denetim komisyonu raporuna koymadığınız Cumhuriyet Halk Partisinin Şerh raporu ile bugün sınıfta kaldınız

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ