Demokrat Zafer

Bursa’da bu yol yer altına mı iniyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Osmangazi Meydanı’na kesintisiz ulaşım için gündeme gelen bir projeyi bugünkü köşesinde taşıdı…

Bursa’da bu yol yer altına mı iniyor? Büyükşehir’e önemli çağrı…

Önceki gün Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın dönemine damga vuracak projesi Osmangazi Meydanı’nda dolaşırken konuşuldu. Demiryolualtı ile şehrin tarihi dokusunun bulunduğu semtlere kesintisiz ulaşmanın yolu Merinos’taki Ankara-İzmir yolunu yeraltına indirmekten geçiyor.

Böyle bir projenin gerçekleşmesi öteden beri hep isteniyor. Bunu ancak Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirebilir. Yetki onda.

MHP’nin önceki dönem Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemil Aydın dün elektronik postamıza gönderdiği iletiyle, meydan projesine ilişkin makalemiz üzerine ‘Şimdi sıra Büyükşehir’de’ diyerek çağrısını yinelemiş.

Aydın, “Gelinen noktada yapılan meydan sayesinde ortaya çıkan işlevin bütünlük kazanması adına meydan ile Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi arasındaki doğu-batı trafik aksı Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yeraltına alınmalı ve de gerekli finansman ve proje çalışmalarına başlanmalıdır” diyor.

Aydın ayrıca, projenin gecikmesi ve gelecek yıllara ötelenmesinin şehir adına vakit kaybı olacağını da hatırlatıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ