Demokrat Zafer

Bursa için ‘tatlı tatlı muhalefet’

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu’nun TBMM’deki konuşmasının dikkat çeken bölümlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Cumhur İttifakı’nda ilk! Bursa için ‘tatlı tatlı muhalefet’

Anladık ki… Seçim sath-ı mailine girildi. Bu da, özellikle ittifaklar için hem birlikte ilerleme zemininin korunması, hem seçmene mesaj için kritik bir süreç demek.

Nitekim…

TBMM Genel Kurulu’ndaki 5 dakikalık konuşmalar bölümünde söz alan MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu bunun sinyalini verirken, Cumhur İttifakı ortağı AK Parti’yi incitmeden, tatlı tatlı muhalefet yaptı.

Örneğin…

2023 hedefleri için Bursa’nın birçok projesinin hızla bitmesi gerektiğini vurgulayıp, öncelikle ulaşıma dikkat çekti:

“Planlanan takvimin çok gerisinde kalan Hızlı Tren Projesi’nin Bilecik-Yenişehir, Yenişehir-Bursa, Bursa-Bandırma etaplarının süratle tamamlanıp Bursa halkının hizmetine sunulması gerekiyor.”

Devam etti:

“İlçe bağlantı yolları gibi, Bursa-Orhaneli Yolu Doğancı Tüneli inşaatı ve Gemlik-Mudanya sahil yolunun bir an önce bitirilmesi, Yenişehir-Bilecik bölünmüş yolunun acil olarak tamamlanması hayati önem taşıyor.”

Sağlığa dikkat çekti:

“Bursa Şehir Hastanesi verdiği hizmetle hepimizin gurur kaynağı oldu. Yeniden inşa edilmesi gereken Devlet Hastanesi projesi gibi Ali Osman Sönmez Hastanesi inşaatındaki gecikmeyse, Bursa Şehir Hastanesi ile Çekirge ve Yüksek İhtisas Hastaneleri iş yükünü arttırıyor.”

Şu çağrıyı yaptı:

“Şehir merkezindeki bu hastanelerimiz bir an önce tamamlanmalı.”

Ardından…

Depreme dayanıksız oldukları gerekçesiyle yıkılan 40 okulun yerinde kısa sürede yeniden inşa edilmesini isteyen Vahapoğlu, deprem kuşağında  aktif 3 fay hattına sahip Bursa’nın yapı stoğunun güçlendirilmesi için kentsel dönüşüme hız verilmesi çağrısı yaptı.

Pandemi nedeniyle sıkıntılı süreçten geçen Bursa turizmi için de Bakanlık katılımıyla çalıştay önerdi, Uludağ’da çok başlılığı ortadan kaldıracak Uludağ Alan Başkanlığı yasasının bir an önce çıkarılmasını istedi.

Kısacası…

İyi çalışılmış metinle, Cumhur İttifakı’nda bir ilk yaşandı.

Vahapoğlu’nun kent için ulaşım röntgeni

Bursa için tatlı tatlı muhalefet yapan MHP Bursa Milletvekili M. Hidayet Vahapoğlu, kent içi ulaşıma da önerilerde bulundu:

“Büyükşehir Belediyemizin planladığı Botanik Köprülü Kavşağı, Üniversite-Görükle ve Çalı-Gürsu metro hatları, Hürriyet–Yunuseli Köprülü Kavşağı, Beşyol Kavşağı, Uludağ Kapalı Katlı Otopark ve Spor Tesisi, Ata Bulvarı Durmazlar Alt Geçidi, Ata Bulvarı Sarı Cadde Altgeçidi, Soğanlı Köprülü Kavşağı ve köprülerin bitirilmesi için merkezi bütçe desteği verilmeli.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ