Demokrat Zafer

Sendikalı Oldukları İçin Kapının Önüne Konulan İşçilere Birleşik Kamu İş’ten Destek!

Sendikalı oldukları için işten atılan Technomix işçilerine Birleşik Kamu-İş’ten tam destek. Birleşik Kamu-İş’e bağlı sendika şube başkanları fabrika önüne gelerek işçilerle dayanışma örneği vererek basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy okudu. Açıklamada;

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Karşılarken

Direnen Technomix İşçilerini Selamlıyoruz !

“Türkiye işçi sınıfına selam!

Meydanlarında hasretimizi haykıranlara,

toprağa, kitaba, işe hasretimizi,

hasretimizi, ay yıldızı esir bayrağımıza.

Düşmanı yenecek işçi sınıfımıza selam!

Paranın padişahlığını,

karanlığın, yobazın

ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selam!

Türkiye işçi sınıfına selam!

Selam yaratana!”

Selam Technomix Direnişine !

Sendikalı olduktan sonra çeşitli bahanelerle işten çıkarılan Technomix işçilerine Birleşik Kamu-İş Bursa Temsilciliği olarak dayanışma ziyareti gerçekleştirdik. İnsanlık var olduğundan beri emek varsa, emeği sömürenler de hep var olmuştur. Emeğinin, alın terinin hakkını savunmak için örgütlenenler de karşılarında hep türlü yalanlarla, bahanelerle örgütlülüğün önünü kesmek isteyen emek sömürücü patronları bulmuşlardır. İşten atmalar örgütlenenlere ceza olarak, kalanlara da sendikalı olmamaları için bir sopa gibi kullanılmıştır. Vahşi kapitalizmin daha fazla kâr hırsıyla emeği sömüren, sendikal örgütlenmeyi engellemek için türlü yalanlara başvuran bu kirli yöntemi, şimdi de Technomix işçilerine dayatılmaktadır. Türlü baskılarla sendikalı olmamaları için fabrika içinde ikna edilmeye çalışılan kadın işçiler, bu baskılara rağmen sendikalı olma kararlılığı gösterdiğinde de işten atılmaktadırlar.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşılarken sendikalı oldukları için işten atılan Technomix işçisi kadınlar mücadeleyi büyütürken, Birleşik Kamu-İş olarak bu onurlu mücadelenin yanında olmaya, direnen işçilerimizle omuz omuza mücadeleye kararlıyız.

Yaşasın Emek Mücadelesi

Yaşasın Technomix Direnişi” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ