Demokrat Zafer

Mümkün Dergi “Neşe” temalı ilk dijital sayısıyla yayında

Kedi gibi merak edip baykuş gibi şüphe duyan Mümkün Dergi ilk sayısıyla Dergilik’te yerini aldı. Farkındalıkla yaşamak, düşüncelerin gücünden yardım almak, enerjileri tanımak, astrolojinin ışığıyla bilinmezleri yorumlamak gibi kişisel gelişim, farkındalık ve wellbeing konularına odaklanan Mümkün, Dergilik uygulaması üzerinden ücretsiz olarak indirilerek okunabiliyor.

2021 mart ayında www.mumkundergi.com üzerinden yayın hayatına başlayan ve “Gerçek ancak mümkün olanı içerir” mottosuyla yola çıkan Mümkün kişisel gelişim, mindfulness, wellbeing, ezoterizm, farkındalık ve spiritüel uygulamalar alanında uzman yazarları ve editör kadrosuyla hayatı, duyguları, insanı ve varoluşu inceliyor; insanın anlam arayışına farklı pencerelerden sıra dışı nedensellikler sunuyor.

“İnsan hayatını nasıl yaşamalıdır?”

Mümkün dergi sıra dışı röportajlarıyla yaşamın renklerini okuyucuya sunarken varoluş temelinde de hayatı sorguluyor. Bir yandan spiritüel alanı merak edenlere disiplinler arası bir kapı aralarken bir yandan da kişisel gelişim dünyasının nabzını tutuyor. Konuları ele alış biçimi, özgün içeriği ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla Mümkün hem kişisel gelişime meraklı okuyucuya hitap ediyor hem de bu dünyaya uzaktan bakana.

Mümkün derginin kurucu ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Yaprak Çetinkaya, “Hepimizin bildiği gibi kişisel gelişim alanı son on yıldır büyük bir ilerleme kaydetti. Bu alanda yazılan kitaplar, eski ve yeni bilgileri alanın meraklısı okur için üretmeye devam ediyor. Ancak kişisel gelişim ve spiritüel alandaki üretim ve tüketim hızı, doğru ile yanlışın, bilgi ile deneyimin, gerçek ile yorumun karıştırılmasına da sebep olabiliyor. Biz Mümkün’de öncelikle bu olguları birbirinden ayırmayı hedefledik. Zira sorumlu yayıncılık anlayışımız da bunu gerektiriyor. Üretilen ya da yeniden yorumlanan bilgiler, insanların kullanımına açılırken ‘kullanım hatalarına yol açmasın’ diye çok büyük bir özen ve çaba gösteriyoruz. Bu açıdan Mümkün’ün alanın sadece nabzını tutmadığını, metabolizmasını da düzenlemeyi hedeflediğini söyleyebiliriz,” sözleriyle anlatıyor Mümkün derginin yayıncılık anlayışını.

Mümkün Dergi’de bulabileceğiniz içerikler…

Aristo’nun Etik’te sorduğu ‘İnsan hayatını nasıl yaşamalıdır?’ sorusunun yanıtını günümüzün düşünce ve duygu sistemlerine bağlı bir bakış açısıyla ve yepyeni yan sorular sorarak masaya yatıran Mümkün, içeriğini de soruların çeşitliliğiyle şekillendiriyor.

Kişisel gelişim, wellbeing, mindfulness, spiriütalite, ezoterizm, popüler bilim, astroloji gibi başlıklar altında isimlerinden sıkça söz ettiğimiz kişilerle röportajlar; ilişkiler, arketipler, eril/dişil enerjiler, meditasyon vb. konularında özgün içerikler, Mümkün’ün temel yapısını oluşturuyor.

Dolu dolu içeriğiyle keyifli bir okuma deneyimi

Mümkün Dergi’nin 161 sayfalık ilk dijital sayısında Çetin Çetintaş, Mor Alev, Juno Yıldız Gözlemcisi, Feride Gürsoy, Defne Suman, Şebnem Ekşib, Şebnem Toker, Elif Ezgi Uzmansel, Pınar Gogulan, Satya Antar gibi isimler yer alıyor.

Neşe temalı ilk sayı, mumkundergi.com ile paralellik göstermesi üzere tasarlandı. Yeni bir felsefe ve derinleşme alanı olmayı hedefleyen Mümkün bu konuda da sorumlu davranmayı bilerek bilimsel olması gerekeni bilim, felsefi olması gerekeni de felsefe penceresinden ele alıyor.

“Sanat ise sanat, inanç ise inanç. Belki hepsi hikâye belki hepsi gerçek… Ama bakması pek güzel!”

Dergi hakkında konuşan Yaprak Çetinkaya, “Kişisel gelişim ve farkındalık dergisi Mümkün, çok sesli ve açık görüşlü bir yayıncılık anlayışının ürünü. Biz de bilginin, inancın, düşüncenin ve deneyiminin izlerini takip ediyoruz. Alanında uzman kişilere derin kavrayışı hedefleyen sorular soruyor; bilgiyi herkese iyi gelmesi niyetiyle okuyucuya sunuyoruz. Bilimse bilim, sanatsa sanat, felsefeyse felsefe… Belki hepsi gerçek belki hepsi hikâye… Mümkün, yolu da yolculuğu da çok seviyor. İyi yaşamın bazı incelikleri içerdiğini biliyoruz ve okuyucuyu aydınlatırken aynı zamanda da hafifletmeyi amaçlıyoruz,” diyor.

Düşlerin gerçeğe dönüştüğü dijital bir platform

Gazeteci Yaprak Çetinkaya ve Editör Serda Kranda Kapucuoğlu’nun beraber düşleyip projelendirdikleri Mümkün geçtiğimiz yıl www.mumkundergi.com adresinde yayın hayatına başladı. Mümkün Dergi şimdi de dijital dergi platformlarında ve Dergilik uygulamasında. Mümkün’ü https://open.dergilik.com.tr/magazineDetail/68586 linkini tıklayarak iOS ve android cihazlar için ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editöre Not

Değerli meslektaşımız, derginin içeriğinden örnek başlıklarımız şu şekilde:

Uygulamalar

Grabovoi Sayıları | Röportaj:Sayıların gücüyle evrenin matematiğiyle temas kurmak

Makro ve Mikro İnsan | Röportaj:  “Dünya öyle güzel ilahi bir nizam içindedir ki bizim kısıtlı algı ve inançlarımız bu nizamı anlamayabilir. Ancak bu kabiliyet elbette her birimizin içinde var.”

Röportaj: “Enerji dünya ile ilgilidir, frekans kişisel yolculuğunuzdur, titreşim ise her şeyin üzerine çıkıp seyretme halidir.”

Aile Dizimi | Röportaj: Hayatımızda, atalarımızdan hangi izler var?

Farkındalık

Mor Alev | Röportaj: “İnsan elektromanyetik kimyasal bir varlıktır”

Mikroagresyon | Röportaj: “Mikrosaldırı, mikroaşağılama ve mikroyoksayma”

Haber: Aydınlanma Rehberi, “Evrenin işleyişiyle ilgili farkındalık arttıkça hayatın etkileşimleri de daha görünür olur.”

Haber: Uyanışın Konuşulmayan Hali: Kundalini Sendromu

Kitap

Hayvanlar ve Elementler | Röportaj: Çetin Çetintaş anlatıyor, “Hayvanlardan Destek Almanın Gizemli Sanatı”

Okuma Listesi

Bilim

Röportaj: Psikolog ve Yazar Şeyda Betül Kılıç ile Öz Şefkat, “Neye İhtiyacın Olduğunu Biliyor musun?”

Arketipler | Röportaj: Yaprak Çetinkaya sordu Jungien Koçluk Ekolünün Kurucusu Avi Goren Bar Cevapladı, “Arketipler aşk gibidir, ne zaman ortaya çıkacağı belli olmaz.”

Astroloji

Juno | Röportaj: “Neyle uğraştığın önemli değil, nasıl yaptığın önemli. Mükemmel değiliz ama samimi olabiliriz.”

Ruh Eşleri | Röportaj: “Çoğumuz ruh eşi adı altında karmik ilişkiler yaşarız. Karmik ilişkiler daha önceki ruh planlarından bizim bugünkü dünyasal realitemize sirayet eden ve tamamlanması gereken duygu deneyimleriyle ruh bilgilerini almamıza yardımcı olan ilişkilerdir ve çok değerlidirler.”

Mümkün Dergi Kurucu Ortağı Yaprak Çetinkaya Hakkında:

Gazetecilik eğitimini Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde aldı. Bilinçli bir seçimle tercih ettiği mesleğine İzmir Yeni Asır Gazetesi’nde henüz öğrenciyken başladı. Muhabirlikten editörlüğe, haber müdürlüğünden yayın yönetmenliğine farklı görevlerde daima mesleğine aşık bir hal ile çalıştı. Doğan Dergi Burda Grubu’nda Formsante Dergisi editörlüğü, haber müdürlüğü, Bebeğimle Elele Dergisi yazı işleri müdürlüğü, Pozitif Dergisi yayın yönetmenliği yaptı. Türkiye’nin önde gelen sağlık kurumlarının dergilerinde editör ve yayın yönetmeni olarak yer aldı. Bu süreçte gazeteciliği en çok wellbeing, kişisel gelişim, psikoloji, ezoterizm, mitoloji gibi aslında hayatın her alanında var olan ama daha az konuşulan konular üzerinden yapmayı sevdiğini fark etti. Aynı dönemde bu alanlarda değerli çalışmalar yapan uzmanların kitap editörlüklerini yaptı.

2019 yılında eşi Üzeyir Çetinkaya ile birlikte kurduğu Yuka Ajans çatısı altında önce dünyanın dört bir yanından gelen mistik ürünlerin yer aldığı Yuka Dükkan’ı hem e-ticaret sitesi hem Kadıköy Moda’da fiziksel dükkân olarak hizmete soktu. 2020 yılında ortağı Serda Kranda Kapucuoğlu ile Mümkün Dergi’yi ve Yuka Editörlük Ajansı’nı kurdu. Bu süreçte özellikle dergi okuyucusuna en doğru bilgiyi aktarma misyonu ile çok değerli eğitmenlerden Kuantum Koçluk, Kristal Geometri, Recall Healing, Tarot, sembol okuma, rüya analizi, ezoterizm gibi konularda eğitimler aldı.

Mümkün Dergi Kurucu Ortağı Serda Kranda Kapucuoğlu Hakkında:

Yaprak Çetinkaya ile birlikte kurdukları Yuka Editörlük Ajansı bünyesinde kitap projeleri ve yayın danışmanlığı yapıyor. Kurucusu olduğu Bi’ Oda Atölye ile kişisel gelişim ve yazarlık atölyeleri düzenliyor, 21 Gün Okuyanları adlı okuma kulübünü sürdürüyor.  Birdenbire adlı ilk romanı önümüzdeki günlerde Sander Yayınları etiketiyle yayımlanacak. Onedio/yazio platformunda köşe yazarlığı, yazar koçluğu ve geliştirici editörlük yapmaya devam ediyor.

2001 yılına kadar bankacılık sektöründe çalıştı. Bankadaki görevinden ayrıldıktan sonra uzun yıllar boyunca metin yazarlığı, kitap ve dergi editörlüğü yaptı. Pek çok dergi ve gazetede yazı ve röportajları yayımlandı. Bugüne dek 3.Göz Dergisi, Social Club Magazine, Cadde Dergisi, Phantaso Çanakkale, Aktivist dergilerini çıkardı. Doğan Burda grubu dergilerinden Pozitif’te editörlük yaptı. Birçok kurum için kurumsal dergiler yaptı. Pek çok dergi ve gazetede haberleri yayımlandı. Sayısız kitap projesi yürüttü ve geliştirici editörlüğünü yaptığı birçok kitap bestseller ve longseller olarak raflarda yerini aldı. Edebiyat, felsefe, mitoloji ve psikolojiyle ilgileniyor. 1979 İstanbul doğumlu, evli ve iki çocuk annesi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ