Demokrat Zafer

Metaverse alanındaki yeni fırsatlar Pazarlama ve Marka Zirvesi’nde masaya yatırılıyor

Teknolojide Kadın Derneği Metaverse evreninde de fırsat eşitliğini destekliyor Teknoloji alanında fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalarını sürdüren Teknolojide Kadın Derneği, 16-17 Şubat tarihlerinde Türkiye’nin Metaverse ortamında gerçekleşecek ilk Pazarlama ve Marka Zirvesi’ne katılıyor. 16 Şubat tarihinde Teknolojide Kadın Derneği ‘Marketing Leaders in Metaverse’ panelini gerçekleştirdi.

Türkiye’nin Metaverse ortamında gerçekleşecek ilk Pazarlama ve Marka Zirvesi, 16-17 Şubat tarihlerinde düzenleniyor. Zirve kapsamında katılımcılar, kendi avatarıyla konferans salonlarını, fuaye alanlarını ve stantları gezebiliyorlar. Ayrıca diğer katılımcılarla fiziki ortamda olduğu gibi sesli sohbet edilebilirken, network kurma fırsatı da doğuyor. Bugünün ve geleceğin bütünleşik pazarlama ve marka stratejilerinin nasıl kurgulanması gerektiğini, yeni fırsatların ve iş kollarının neler olacağının detaylıca ele alınacağı Pazarlama ve Marka Zirvesi’nde birçok oturum ve panel de düzenleniyor.

Teknolojide fırsat eşitliğini sağlamak adına önemli projelere imza atan Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) de Pazarlama ve Marka Zirvesi’nde yer alıyor. ‘Marketing Leaders in Metaverse’ panelinde ise eLogo Genel Müdürü Başak Kural Uslu’nun moderatörlüğünde, Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, META Türkiye Ülke Direktörü İlke Çarkcı Toptaş ve Nike Türkiye Ülke Lideri Ahu Altuğ; pazarlama marka stratejileri özelinde yeni fırsatların, insan kaynaklarının, iş kollarının güncellenmesi ve güçlenmesi gereken alanları konuşuldu.

Zehra Öney: “Teknolojinin her iki evreninde de kadının destekçisi olmaya devam edeceğiz”

Toplum hayatı ve iş dünyasında çeşitli dönüşümlere neden olması beklenen Metaverse’ün, gelecek için planlanan stratejilerin değişimini beraberinde getirdiğini belirten Zehra Öney, şunları söyledi: “Metaverse markaların ve insanların dijital kimliklerinin gücünün artmasına sebep oldu. Dolayısıyla yaşanan gelişmeler toplumu da etkiledi ve bu etki, ilerleme katedildikçe artmaya devam edecektir. Fiziksel görünüşün geçmişe kıyasla önemini yitirdiği, dijital yaşamların daha çok önemseneceği bir çağdayız. Markalar da artık tüketicileri ile daha yakın bir bağ kurmayı hedefliyorlar. Bu süreci doğru yönetebilen şirketler artırılmış gerçeklik gibi teknolojilerin büyük rol oynadığı bu kültürel değişimden kesinlikle fayda göreceklerdir. Artık meta mühendislerinden, meta tasarımcılarına kadar farklı alanlarda yeni meslekler ortaya çıkmaya başladı. Teknolojide Kadın Derneği olarak özellikle kadınların bu alanda üretici olarak yer almalarını, işlerini, ürünlerini bu dünyaya taşırken kendi yetkinliklerini geliştirerek bireysel olarak bu evren içinde var olabilmelerini sağlayacak çalışmalarımızı ve desteklerimizi yürütmeye devam edeceğiz. Bu adım, bizim insana olan yatırımımız açısından büyük önem taşıyor. Teknolojide insan çeşitliliği Derneğimiz için önemli bir kriter. Örnek olması amacıyla yüzde 80’e – yüzde 20 kuralıyla hem kadınlara hem erkeklere destek veriyor ve çalışmalarımıza devam ederken yetenek odağından da uzaklaşmıyoruz. Kadınların ve kız çocukların bu evrende gerçek dünyada olduğu gibi mücadele vermek zorunda kalmadan özellikle Metaverse evrenine eşit fırsatlarla girmesi ve cam tavanların ortadan kalkması için var gücümüzle çalışacağız. Bu nedenle Türkiye’de markaların da yoğun ilgi gösterdiği Pazarlama ve Marka Zirvesinin ana destekçisiyiz.”

Metaverse’te tüketicilerin daha zengin deneyimlerle buluşabileceğini belirten META Türkiye Ülke Direktörü İlke Çarkcı Toptaş ise sözlerine şöyle devam etti: “Metaverse hâlihazırda, AR ve ürün denemeleri gibi ticaret alanındaki deneyimlere entegre edilmiş durumda. Mevcut teknolojilerin yaratıcı potansiyelini gerçekten benimsemek markalar açısından çok önemli. Bu erken dönem çıktılarıyla deneyler yapan ve içerik üreticilerle çalışmayı öğrenen markaların, müşterilerinin deneyimini geliştirmekle kalmayıp, geleceğin metaverse deneyimleri için de ön sıralarda yer bulacağına inanıyorum. Biz de Meta olarak sunacağımız teknolojilerle ekosistemler oluşturmaya yardımcı olarak milyonlarca insanın gelecekte bir payı olmasını hedefliyoruz. Bu doğrultuda, içerik üreticilerinin ve markaların tüketicileri de deneyimlere dahil edebileceği teknolojiler üzerinde çalışmayı sürdüreceğiz.”

Nike Turkiye Ülke Lideri Ahu Altuğ da “Metaverse hem kullanıcılar hem de markalar için hayatımıza yeni bir boyut açıyor. Oyun endüstrisinin öncü olduğu bu yeni dünyada tüketici deneyimi hiç olmadığı kadar zenginleşecek. Aynı şekilde önümüzdeki dönemde markaların stratejilerinde, yatırım ve yapılanmalarında da önemli dönüşümler kaçınılmaz olacak. Metaverse’te hızlı ve ilk olmaktan öte marka vaadinin iyi düşünülüp kurgulandığı, fiziksel ve dijitalin geçişken bir şekilde planlandığı, içerik olarak zengin kullanıcı deneyimlerinin ses getireceğini ve fark yaratacağını düşünüyorum.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ