Demokrat Zafer

“Tekstil Sektöründe Yurt Dışı İhracatı Umut Verici”

İş insanı Muhammet Cüneyt Kılıç, başta Fransa olmak üzere Avrupa ve Arap ülkelerine 2021 yılında tekstil ihracatının koronavirüs salgını ve küresel durgunluğa rağmen sorunsuz devam ettiğini söyledi.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre genel ticaret sisteminde ihracat rakamları yılın ilk altı ayında %34,9 arttı ve 121 milyar 325 milyon dolar olarak gerçekleşti. Tekstil ve giyim sektörünün ise bu pastada büyük payı olduğu biliniyor.

Türkiye’nin Arap ülkelerine ve Avrupa ülkelerine takım elbise konusunda ciddi satışları olduğunu söyleyen iş insanı Muhammet Cüneyt Kılıç yatırımlarda Arap ülkelerinin etkili olduğunu belirtti. Ünlü isimlerin moda tasarımcılığını da üstlenen Kılıç, Arap dünyasında Türk tekstil ve kumaş kalitesinin benimsendiğini, kaliteye önem veren Arapların artık daha fazla ürün satın aldığını söyledi.

2022 yılında giyim sektöründe ihracat ve büyüme katlanacak

Tekstil ve giyim üreticileri alanında İstanbul başı çekiyor. Megakent olmasının yanında tüm dünyaya ürün satışı konusunda ise giderek merkez haline gelen İstanbul’da giyim ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren çok fazla iş insanı bulunuyor. Avrupalıların ve Arapların ana kazanç kapısı olduğunu söyleyen iş insanı Muhammet Cüneyt Kılıç ise bu sektörde önemli yatırımlarıyla hem binlerce kişiye istihdam sağladıklarını hem de 2022 yılında tesisleri büyüterek ürün ihracatını 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. İş insanı açıklamalarında “Biz bir aile şirketi olarak yaklaşık 40 yıldır bu sektördeyiz. Merter bizim can damarımız ve buradan tüm dünyaya satışlar gerçekleştiriyoruz. Ünlü isimlerle çalışıyoruz ve kalite bizim vazgeçilmez konumuz. Bu yüzden hem Avrupalılar hem Arap dünyası bizim ürünlerimize bayılıyor. Böyle devam ederek ülkemizin ihracatına da her zaman katkı sağlayacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ