Demokrat Zafer

Van’ın Güzelliklerini Bursa’ya Taşıdılar!

“Van Güzel Sanatlar Birliği Derneği tarafından düzenlenen Renklerin Dili Tuşba Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Tüm hemşehrilerimizi Bursa’mızdan, doğunun incisi Van’a bir gönül köprüsü kuracak bu güzel sergiye bekliyorum.” sözler açılışı gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ait. Aktaş; Ressam Mustafa Akbaş ve Ressam Mustafa Çalağan tarafından hazırlanan 80 civarı yağlıboya tablodan oluşan Teyyare Kültür Merkezi’nde de 1 hafta süresince sergilenecek olan eserlerin açılışında sarf etti bu sözleri.

Aktaş; “benim için Van’ın ayrı bir önemi var. Var Erciş’te yaptım askerlik vazifemi. Bu vesile ile Vanımızı Bursamıza taşınmasına öncülük edilmesinde emek sarf edenlere teşekkür ederim.” dedi.

Ressam Mustafa Akbaş; “Pandeminin kırcı etkilerinin en şiddetli bir döneminde sanat ve sanatçıya önem veren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Alinur Aktaş’a, Polisan Boya firmamıza, Bursa Vanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanımız sayın Asker Karataş’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Sayın Mustafa Çalağan ile biz 50’den fazla karma sergi yaptık. Vanımızın kültürel ve sosyal değerlerini işlediğimiz tablolarımızı Bursalılarla buluşturduk, tüm Bursalıları sergimize bekliyoruz. ” dedi.

MUSTAFA ÇAĞLAYAN KİMDİR? 

Kadim adı Mejigır olan Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Ağaşıkaymaz köyünde doğdu. Liseyi bitirdiğinde aklına resim bölümü okumak vardı. Bulunduğu ilde resim bölümü olmadığından başka illerde sınavlara katıldı. Van Yüzüncü Yıl üniversitesinde resim bölümü açılınca girdiği ilk sınavda bölüme girdi ve başarıyla bitirdi. Ülkenin çeşitli yerlerinde öğretmenlik yaptı. Halen Van’da görev yapmakta ve Van’da yaşamaktadır.

MUSTAFA AKBAŞ KİMDİR?

Makina bölümünü okuyan Mustafa Akbaş, ortaokul ikinci sınıfta resim öğretmeni tarafından yağlı boya dersleri aldı ve ilk sergisinde bu yıllarda öğretmeni ile beraber açtı. Birçok ünlü ressam ve eğitimci ile istişare ve çalışmalar yapan ressam Akbaş çalışmalarını halen kendi atölyesinde devam ettiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ