Demokrat Zafer

GESYAD’dan Erol Erkılıç ‘a Teşekkür Açıklaması

Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Şükrü Deviren, 6. Uluslararasi Gemlik Zeytin Festivali kapsamında, “Dersim Küba Hattı Dudaktan Fışkıran Kan “, “Sürgün Çocuk ” ve “Gemlik’teki Dersimliler ” isimli kitaplarını Gemlikli Lösemili Çocuklar yararına imzalayan yazar Erol Erkılıç ‘a Teşekkür etti. GESYAD olarak sosyal sorumluluk ve farkındalığı artırmaya yönelik projelere büyük önem verdiklerini hatırlayan Şükrü Deviren, Erol Erkılıç’ın da örnek bir projeye imza attığını açıkladı.
Şükrü Deviren, açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Bir çok kişi Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneğini yardımlaşma derneği olarak görüyor. Oysa GESYAD’ın (Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği) misyonu insanların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme beceri ve cesaretini kazandırmaktır. Bu hayatın her alanında kısaca çevre sorunlarından, sokak hayvanları, kimsesiz ve devlet korumasında ki çocuklarımız, ceza evleri, köy projeleri, kültür, sanat ve spor ile sayfamızı incelediğinizde hayatın her alanına dokunmaya çalıştığımızı göreceksiniz. Gemlik’i geleceğe hazırlanırken toplumsal faydayı gözeten sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi ve katılım sağlanması gerektiğine inanıyor ve bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal fayda sağlayan ve 10-12 Eylül arasında gerçekleşen 6. Uluslararası Gemlik Zeytin festivali bir çok etkinlik ve program ile pandemi sonrası Gemlik’e için iyi bir moral olduğunu söyleyebiliriz. Festival alanı iyi tasarlanmış ve içerisinde bir çok çadır ve satış noktası vardı. Fakat öyle bir çadır vardı ki bizi yukarıda bahsettiğim toplumsal fayda ve farkındalıkla kendine çekti.
Tüm Satış Geliri Lösemili Çocuklara Bağışlanacak Olan Yazar Erol Erkılıç Cadırı
Erol Erkılıç ile yaptığımız sohbet de seksenli yıllarda yaşadıklarını ve etkilerini hala üzerinde taşıdığını bunun bedelini binlerce insanla birlikte ödediğini söyledi .Ayrıca toplumsal farkındalik yaratılması ve bu konuda herkesin ve her düşüncenin ortak hareket etmesi gerektiğinin önemini vurguladı.
Ne kadar önemli değil mi…
İşte tam da varmak istediğimiz nokta.
Farklılıklarımız olacak, konuşacağız tartışacağız ama kavga etmeden toplumu barış ve huzur ortamı ile nasıl ileriye taşıyabilirizin mücadelesinde içerisinde olacağız.
Formül bu başka bir şey aramaya gerek yok
Erol Erkılıç’da tam da bunu yapıyor ve Gemlik’de bir ilke imza atıyor. Hiç tanımadığı, bilmediği ama lösemili çocuklarımızın acılarını yüreğinde hissederek üç gün boyunca gece yarılarına kadar çadırında sattığı kitaplar ile tedavi gören çocuklarımıza can suyu olmaya çalışıyordu.
Daha değerli bir şey olabilir mi?
GESYAD olarak sosyal duyarlılığı yüksek üye ve dernek yönetimimizle birlikte çorba da tuzumuz olduysa ne mutlu…
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ