Veteriner Hekimlik, sıradan bir meslek değildir, her canlının sağlığı söz konusudur!
Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı içerisinde diploma almaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi.
BUÜ Görükle Yerleşkesi’ndeki Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen törene Bursa Veteriner Hekimler Odası’nı temsilen BVHO Sayman Üyesi Muhammed Erol Kaplan ve Yönetim Kurulu Üyesi Melike Baysal katıldı. Yine yönetim kurulu üyesi olan ve aynı zamanda BUÜ Veteriner Fakültesi öğretim üyesi olan Prof.Dr.Ebru Yalçın da törende hazır bulundu.
Dönem birincisi Veteriner Hekim Mevlüt Yaşar, ikincisi Veteriner Hekim Kübra Nur Yıldırım, üçüncüsü Veteriner Hekim Nurçin Yılmaz’a oda adına plaket ve nöbet önlüğü hediye eden Veteriner Hekim Melike Baysal, genç meslektaşlarımıza ‘’mesleğe hoşgeldiniz’’ diyerek başarı dileklerini iletti.
Oda Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Melike Baysal, mezuniyet töreni vesilesiyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de bilimsel anlamda veteriner hekimlik eğitiminin 180. Yılının kutlanacağını belirterek, “Bu kadim ve onurlu meslek, genç veteriner hekimlerle gençleşecek, güçlenecek, büyüyecek. Ülkenin en köklü, Uludağ Üniversitesi’nin de en başarılı fakültelerinden biri olan Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun olan genç veteriner hekimler, aldıkları nitelikli eğitimin ayrıcalığını her zaman hissedeceklerdir” dedi.
Bu yıl üniversite sınavına girecek olanlara da çağrı yapan Melike Baysal, “Bu anlamda, bu sene üniversite sınavına giren, tercih yapacak gençlere fakülte seçimlerinde mutlaka çok iyi araştırmalarını; yeterli sayıda öğretim üyesi, laboratuvarı, kliniği/hastanesi, çiftlik olanağı olan veteriner fakültelerini tercih etmelerini öneriyoruz” diye konuştu.
Baysal son olarak şunları söyledi:
“Veteriner hekimlik mesleğinin, hayvan sağlığının, refahının ve halk sağlığının nitelikli eğitim almış, teorik ve pratiğin birleştiği fakültelerde yetişmiş, güçlü ve yeterli akademik kadroların eğitiminden geçmiş veteriner hekimlere ihtiyacı var. Hekimlik, sıradan bir meslek değildir, canlının sağlığı söz konusudur. Plansızca açılan veteriner fakültelerinin sayısının çoğaldığı bu dönemde hem hayvan hem insan hem de çevre sağlığı için mücadele eden bu mesleğin mensuplarının niteliklerinin çok yüksek olması; aynı zamanda kanunlarda yapılacak düzenlemelerle özlük haklarının, çalışma koşullarının düzenlenmesinin sağlanması gerekmektedir. ”