ATSO SEÇİMLERİNDE MİLYONLUK KAMPANYA İDDİASI: “BU KOLTUK NEDEN BU KADAR KIYMETLİ?”
ATSB Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk’tan ATSO seçimleri öncesi dikkat çeken sorular
ANTALYA – ATSB Antalya Ticaret ve Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Selçuk, yaklaşan ATSO – Antalya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesinde seçim kampanyalarının maliyeti ve adayların projeleri üzerinden dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Seçim dönemlerinde bazı kampanyaların oldukça yüksek bütçelere ulaşabildiğini ifade eden Selçuk, seçim çalışmalarındaki harcamaların ve adayların ortaya koyduğu projelerin kamuoyu tarafından sorgulanması gerektiğini söyledi.
Selçuk, “Bazı seçim kampanyalarına bakıyorsunuz, sanki Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılıyor. Ekipler kuruluyor, ilanlar veriliyor, ziyaretler planlanıyor ve ciddi miktarlarda para harcanıyor” dedi.
“EKİP VAR, AFİŞ VAR… PEKİ PROJE NEREDE?”
Seçim sürecinde adayların yalnızca kampanya faaliyetleriyle değil, üyeler için ortaya koyacakları somut projelerle de gündeme gelmesi gerektiğini belirten Selçuk, dikkat çeken sorular yöneltti.
Selçuk, “Ekip var, afiş var, ziyaret var, kampanya var… Peki proje nerede? Vaat nerede? İcraat nerede?” ifadelerini kullandı.
Seçimlerin bir güç veya koltuk mücadelesine dönüşmemesi gerektiğini belirten Selçuk, oda yönetimlerinin temel amacının üyelerine ve kentin ekonomik hayatına hizmet etmek olması gerektiğini vurguladı.
“MİLYONLARCA LİRA NEDEN HARCANIYOR?”
ATSO gibi Antalya’nın ticari ve ekonomik hayatında önemli bir yere sahip olan bir kurumda seçim yarışının neden yüksek maliyetlere ulaşabildiğinin sorgulanması gerektiğini dile getiren Selçuk, şu ifadeleri kullandı:
“Hepsi tüccar, sanayici ve iş insanı. Bir kuruşun hesabını yapan insanlar, maaşı bile olmayan bir görev için neden milyonlarca lirayı gözden çıkarıyor?”
Selçuk, ardından seçim sürecine ilişkin temel sorusunu şöyle dile getirdi:
“Şehrin ticaretine hizmet etmek için mi? Üyelerin sorunlarını çözmek için mi? Yoksa bu koltuğun başka bir değeri mi var?”
“NORMALDE KOLTUKTAN PARA KAZANILIR!”
Açıklamasında dikkat çeken bir espri de yapan Selçuk, seçimlerdeki yüksek harcama iddialarına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Normalde insan koltuktan para kazanır. Burada bazı insanlar koltuğa oturmak için para harcıyor. O zaman insan ister istemez soruyor: Bu koltuk neden bu kadar kıymetli?”
Selçuk, açıklamalarının herhangi bir kişiyi veya adayı hedef almadığının altını çizerek, amacının seçim sürecine ilişkin kamuoyunda bir tartışma ve sorgulama ortamı oluşturmak olduğunu ifade etti.
“CEVABI BEN VERMEYEYİM, SİZ VERİN”
ATSO seçimlerinin Antalya ekonomisi açısından önemli olduğunu belirten Köksal Selçuk, seçimlerin şeffaf, demokratik ve mevzuata uygun şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
Selçuk sözlerini şöyle tamamladı:
“Ben kimseyi suçlamıyorum. Sadece soru soruyorum. Milyonlarca liralık kampanya harcamalarının amacı nedir? Hizmet mi, temsil mi, başka hesaplar mı? Cevabı ben vermeyeyim… Buyurun, siz verin.”
Selçuk’un açıklamaları, ATSO seçimleri öncesinde seçim kampanyalarının maliyeti, adayların projeleri ve oda yönetimlerinin temel amacı konusunda yeni bir tartışma başlattı.
