Demokrat Zafer

USKD’den Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar Projesi

Uluslararası Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Derneği’nin (USKD), yaşama geçirdiği “Sürdürülebilir Kalkınma İçin Kültürel Mirasına Sahip Çıkan Genç Kadınlar” projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı.

USKD Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan ve yönetim kurulu üyeleri İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Turgay Esen ile görüştü; protokol imzalanarak yürürlüğe girdi.

Başkan Ayla Alkan, bu projeyle eğitimde ve istihdamda yer almayan (NEET) genç kadınların hem kültürel mirasa sahip çıkmasını hem de sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunmasını amaçladıklarını söyledi.

KADIN İSTİHDAMI İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Kadın işgücünün ekonomiye kazandırılması için hazırladıkları proje hakkında bilgi veren Alkan, “Bu projeyle eğitimde ve istihdamda yer almayan genç kadınların sosyal ve ekonomik anlamda güçlenmesi için yaratıcı sektörlerde meslek edinmesini amaçlıyoruz. Projenin hedef kitlesi 21-29 yaş arası 15 genç kadın ve 25-35 yaş arası 5 USKD üyesi genç kadından oluşuyor. İzmir’in kültürel mirasını dijital platformlarda tanıtarak genç kadınların sanat tarihi, dijital fotoğrafçılık, yaratıcı yazarlık, dijital içerik üretimi ve sosyal medya yönetimi gibi alanlarda eğitim almalarını sağlayacağız. Katılımcılar eğitimlerin ardından İzmir’in tarihi ve kültürel mirasına dair içerikler üretecek ve bu içerikler bir yarışma ile değerledirilecektir. Proje sonunda başarılı içerikler ulusal ve uluslararası düzeyde paylaşılacak ve sürdürülebilirlik sağlanarak genç kadınların yaratıcı sektörlerde iş bulmalarına destek olunacaktır. Projemiz yerel yönetimler, üniversiteler ve STK’larla işbirliği, toplumsal farkındalık ve uzun vadeli etki yaratmayı da hedeflemektedir” diye konuştu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER HEDEFLERİNİ DE KAPSIYOR

Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Alkan son olarak şunları söyledi: “ Birleşmiş Milletler Üyesi 193 ülke tarafından kabul edilen ve 17 başlıktan oluşan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını benimsedik. Bu doğrultuda herkes için kapsayıcı ve hakkaniyetli eğitimi sağlamak ve herkese yaşam boyu eğitim imkanlarını teşvik etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadınların ve kız çocuklarının toplumsal konumlarını güçlendirmek, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomik kalkınmayı sağlamak, tam ve üretken istihdamı ve insan onuruna yakışır işleri yaygınlaştırmak, uygulama araçlarını güçlendirmek ve sürdürülebilir kalkınma için küresel işbirliğine canlılık kazandırmak amaçları için ortaklıklar kurarak bu projeyi hayata geçireceğiz”

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ