Demokrat Zafer

Toplumsal kalkınma kadın erkek birlikte gerçekleşebilir

Yerli ve Milli Parti Kadın ve Aile Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı; Tarih 8 Mart… 8 martlar dünya emekçi kadınların haklarını elde etmek uğruna canlarını verdikleri direnişin günüdür. O nedenle de 8 martlar bir kutlama günü değil kadınların hak direnişini anma, ayrımcılık ve şiddete karşı çıkma günüdür.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınların taleplerini birlikte daha güçlü haykırdıkları, kadını sömüren, aşağılayan, yok sayan sistem ve düşüncelere karşı birlik içinde direndikleri gündür.
Her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadınların sosyal ve çalışma hayatları inceleniyor. Siyasette, kamu yönetiminde ve karar mekanizmaların da sınırlı sayıda yer aldıkları vurgulanıyor ve gündem kapatılıyor. Kadınlarımız elbetteki ekonomik, sosyal ve iş hayatında varlar , ancak sorunlarıyla, dertleriyle, çıkmazlarıyla varlar.

Unutulmaması gerekir ki kadın haklarıyla vardır. Kadınların hakları elinden alındığında veya yok sayıldığında toplumsal yozlaşma , çürüme başlar. Ülkeler kadının emeği, katkısı olmadan demokratikleşemezler, gelişemezler ve kalkınamazlar.

O nedenle de Yerli ve Milli Parti olarak güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak Gazı Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Toplumsal kalkınma kadın erkek birlikte gerçekleşebilir. Kadınlarını geri bırakan toplumlar geri kalmaya mahkumdurlar.” sözünden de aldığımız feyz ile tüm toplumu güçlendirmek, haklı taleplerini gerçekleştirmek zorunda olduğumuza inanıyoruz.
Bu özel günde Cumhuriyetimizin kadınlarımıza sağladığı kazanımları sonuna kadar koruyup geliştirmek inancıyla tüm kadınlarımızın günü kutlu olsun..”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ