Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi kuruluyor.
Livaneli Vakfı ve Edebiyat Atölyesi Dergisi etkinliği olarak, Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi kuruluyor.
Online yürütülecek bu ücretsiz atölyeyle ilgili basın bildirisinde şu görüşlere yer verildi :
Dostlarımıza, Değerli Okurlarımıza;
Yüzyıllardır, birbirinden ayrı düşen sevdalıların destanları, hikâyeleri anlatılır. Gecenin karanlığında başını gökyüzüne kaldırırlar, belirledikleri yıldızı bulurlar. O aydınlık noktada gözleri buluşur onların.
BÖYLEDİR BİZİM SEVDAMIZ
Bir sevdamız da edebiyattır bizim. Nazım’ın “o, bir müthiş bahtiyarlık” dediği, hayatı anlamanın bir yoludur edebiyat. Farklı yerlerden gelip avuçiçinde birleşen parmaklar gibidir, sımsıkı yumruk misalidir, daha güzel bir dünya yolunda dostlarla buluşmamız.
Memleketin dört bir yanındaki dostlarımızla, gözlerimiz aynı sayfalarda buluşsun diye, Sevdalım Hayat Okuma Atölyesi kuruyoruz. Birlikte okuyalım, düşünelim, anlayalım istiyoruz. Dilimizde, Livaneli’nin aynı isimli şarkısı:
Karanlıktan güçlüydü hep aydınlık
Uzakta parlayan sımsıcak ışık
Bir okuma programı hazırlayalım diye düşündük. Planladığımız haftalarda, o kitapları eşzamanlı okuyalım. Okurken notlar alalım, yüreğimize düşen sözleri birbirimizle paylaşalım. Belirlediğimiz günlerde, her kitapla ilgili “okuma kartlarını” dolduralım. Yazışalım, tartışalım, online buluşmalar gerçekleştirelim.
BELKİ DE…
Yedi aylık bu program boyunca, birkaç kez de salonlarda, parklarda bir araya geleceğiz. Örneğin, Aralık ayı içinde, atölye katılımcılarımızı, listemizdeki yazarlardan Zülfü Livaneli ile buluşturmayı ve Livaneli Sanatı ve Dünya Görüşü semineri düzenlemeyi planlıyoruz. Böyle başka etkinliklerimiz de olacak. Belki gelecek yaz mevsimine çok güzel haberlerle gireriz. Bir piknikte buluşur, uçurtmalar uçururuz.
Bazı atölye katılımcılarımız, belki inisiyatif kullanır, öneriler geliştirir, görevler üstlenir; bazı şehirlerde, kendi aralarında düzenli toplanan birer Sevdalım Hayat okuma grubu oluşturulur. Başka fikirler de ortaya atılabilir. Belki dünyayı güzellik kurtarır.
Daha fazla bilgi ve iletişim için, Edebiyat Atölyesi Dergisi’nin Sevdalım Hayat sekmesine bekliyoruz.
Livaneli Vakfı ve Edebiyat Atölyesi Dergisi adına;
Zafer Köse, Barış İnce