Demokrat Zafer

Saadet Partisi’den Uyuşturucuyla Mücadele Derneğine (BUUMUD) ziyaret

Saadet Partisi  Sosyal İşlerden Sorumlu Bursa İl başkan yardımcılarımız Hamza Banuşoğlu ve Yunus Aydın Bursa Uyuşturucuyla Mücadele Dernek Başkanı (BUUMUD) Suat Kızılhan’ı ziyaret etti.

Saadet Partisinin ziyaretlerinden dolayı memnun kaldığını dile getiren Dernek başkanı Kızılhan, uyuşturucu bağımlısı yedi yüz’ün üzerinde geçlerle yüz yüze görüştüklerini söyledi.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan saadet partililer, derneğin yeni binası için hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Kızılhan, gençlerin ortak sesi “Gençler biz yandık başkaları yanmasın” toplum bilinçlensin, yoksa bu millet yıkıma doğru gidiyor, dur denilmez ise bu felaketten bizi kimse kurtaramaz dedi.

Ebeveynlere de seslenen Kızılhan, çocuğunuz ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz? diyerek şu açıklamalarda bulundu;

NASİHAT VERMEDEN KONUŞMAYA DİKKAT EDİLMELİ:

Kişilerle iletişim kurarken nasihat verir tarzda konuşmak iletişim sürecini olumsuz etkileyebilir. “Ben senin yaşındayken ne doğru dürüst oyuncağım ne de bilgisayarım vardı. Hiç kıymet bilmiyorsun, hiç…” şeklinde konuşmalar örnek gösterilebilir.

TEHDİT EDİCİ KONUŞMAMAYA DİKKAT EDİLMELİ:

Tehdit kısa bir süre için çocuğunuzu korkutmaya yarar; ancak uzun vadede etkili olmayacaktır. Söylediğiniz şeyleri gerçekleştirmediğinizde yaptığınız her türlü uyarının zamanla ciddiye alınma olasılığı düşer. İsteğinizi ve bunu neden istediğinizi ona anlatır ve beklentilerinizi onun potansiyeline göre belirlerseniz çocuğunuzun bunları yerine getirme olasılığı artacaktır.

SORGULAMADAN KONUŞMAYA DİKKAT EDİLMELİ:

Hayatı hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Arkadaşları kim; nerelere gider, neler yaparlar? Ancak bunları öğrenmek için onu sorgulamamalısınız. Unutmayın niyetiniz “paylaşmak”. Eğer o anda size cevap vermiyorsa “şu anda konuşmaya çok hazır değilsin; ama istediğin zaman ben seni dinlemeye hazırım” şeklinde karşılık vermeniz kendisiyle ilgilendiğinizi anlamasını sağlayacaktır.

AHLAK DERSİ VERMEDEN KONUŞMAYA DİKKAT EDİLMELİ:

Yapılmaması gereken bir şeyi yapmış olsa bile bunu ahlak dersi verir tarzda değil; yaptığının ne gibi olumsuz sonuçlara yol açabileceğini ve ne gibi duygular uyandırdığını dile getirerek anlatmanız daha etkili olacaktır.

YARGILAMADAN KONUŞMAYA DİKKAT EDİLMELİ:

İstediğiniz gibi davranmadığında öfkelenebilirsiniz ve buna engel olamadığınızda da aklınıza gelen şeyleri söylemeye başlar ve farkında olmadan onu yargılayabilirsiniz. Öfkenizi kontrol ederseniz olayın birden fazla sebebi olabileceğini görebilirsiniz. Bu sayede siz yaptığınızdan dolayı pişmanlık duymazsınız, çocuğunuz da “bunu haketmedim” hissini yaşamayacaktır” uyarılarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ