MMO Bursa Şubesi Yeni Mezun Ve Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimler Başladı
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından yeni mezun ve çalışmayan üyelerine yönelik 28 farklı konuda ücretsiz eğitimin verildiği program başladı. 05 Ekim 2022’de başlayan eğitimler, 21 Aralık 2022’de sona erecek.
HABER OSMAN ÇETİN
“ISO 9001:2018 / IATF16949:2016 Otomotiv Kalite Sistemi, Strateji ve Performans Yönetimi, Temel Problem Çözme Teknikleri, Mekanik Tesisat Proje Üretim Süreçleri, Kestirimci Bakımda Vibrasyon Analizi, Endüstri 4.0, Teknik Bina Yönetimi, Tedarikçi Geliştirme Uzmanlığı, CV Hazırlama – İşe Alım ve Mülakat Teknikleri, Temel İş Güvenliği Eğitimi, Kariyerin Önündeki Engeller, CE İşaretleme, İş Hukuku, Isı Pompaları, ISO 45001, Poke & Yoke, NDT Tahribatsız Muayene Teknikleri, Risk Analizi, FMEA, 6 Sigma, Tahribatlı Muayene Yöntemleri, EFQM, Yalın Üretim, Kaizen, Boyutlandırma Ve Toleranslandırma, Yenilenebilir Enerji (Güneş Enerjisi), Yenilenebilir Enerji (Güneş Enerjisi ve/veya Atık Isılardan Elektrik Üretimi İklimlendirme Sis.) ve APQP ve PPAP” eğitimlerinin verileceği program Makina Mühendisi Üyemiz Erkin Güler tarafından verilen “ISO 9001:2018 / IATF16949:2016 Otomotiv Kalite Sistemi” eğitimi ile başladı.
İlk eğitime katılan Üyelerle bir araya gelen TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel ve MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Güzel genç meslektaşları ile birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek; Makina Mühendisleri Odası’nın bir eğitim kurumu olduğunu ve meslektaşlarının yetkinliklerini arttırmaya yönelik olarak eğitimler, seminerler, kurslar düzenlediklerini söylediler.
Taşkınsel, yeni mezun ve çalışmayan üyelere yönelik eğitim programında mesleki teknik gelişimin yanı sıra kişisel gelişimleri de göz önüne aldıklarını belirtti.
Mesleki eğitim, sosyal sorumluluk ve bilgi güncellemenin önemine vurgu yapan Taşkınsel, “Yeni Mezun ve Çalışmayan Üyelere Yönelik Eğitimler kapsamında katılımcıların, bilgi birikimlerinin artırılması yanı sıra iş bulmada kolaylık sağlayacak sertifikalara sahip olmaları hedefleniyor” dedi.
Eğitimcilerin çoğunluğunun sanayide çalışan, deneyimli ve uygulayıcı düzeydeki kişiler olduğunu belirten Taşkınsel, “Böylece katılımcılar sanayideki uygulamaları, bizzat uygulayıcılardan öğrenmekte ve bilgi sadece teoride kalmamaktadır.” diye konuştu.