Demokrat Zafer

MEMUR VE EMEKLİLER 2025 YILINI ENFLASYONA EZİLEREK GEÇİRECEK

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, enflasyon rakamlarını değerlendirerek, “Gerek memurlarımız gerekse emeklilerimiz için 2025 yılı son derece zor geçmektedir” dedi.

TÜİK’e göre, Şubat ayında enflasyon aylık yüzde 2,27, yıllık ise yüzde 39,05 oldu.

ENAG ise enflasyonu aylık yüzde 3,37, yıllık yüzde 79,51 olarak hesapladı.

Gerek memurlarımız gerekse emeklilerimiz için 2025 yılı son derece zor geçmektedir. Daha yılın ikinci ayında yüzde 1,42 oranında enflasyon farkı oluştu. Buna göre, bırakın ENAG enflasyonunu, TÜİK’e göre bile 2025 yılının ilk 6 ayı için verilen yüzde 6’lık zam buhar olup uçtu.

Bilindiği üzere, Sayın Mehmet Şimşek, “Hedeflenen enflasyon kadar zam yapacağız.” demişti. Ancak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2025 yılı için enflasyon tahminini yüzde 24 olarak açıklamış olmasına rağmen, memur ve emeklilere verilen zam oranı bunun çok altında kalmıştır. 2025 yılı için belirlenen yüzde 6+5=11’lik zam, hedeflenen enflasyonun bile 13 puan gerisinde kalmaktadır. Üstelik bugüne kadar hedeflenen enflasyon oranlarının hiçbir zaman tutmadığı dikkate alındığında, memurlar ve emeklilerin alım gücünün daha da düşeceği açıktır. Buna rağmen, iktidar ek zam yapılması gerektiğini dahi gündemine almamakta ve bu ekonomik kaybı görmezden gelmektedir.

Hür-Sen olarak ısrarla vurguladığımız gibi, refah payı ödemesi olmaksızın hesaplanan enflasyon, alım gücü zaten düşmüş olan memur ve emekliyi daha da ezecektir. Hal böyleyken, iktidarın seyretmekten başka bir şey yapmaması akıl ve vicdan dışıdır.

Yandaş sendikalar da iktidarın bu kayıtsızlığının ortağı durumundadır. Bugün gelinen noktada en az iktidar kadar sorumludurlar. Göstermelik açıklamalar yapmak ve timsah gözyaşları dökmekten başka bir tepkileri söz konusu bile değildir.

Hür-Sen olarak sendikal alanda beklenen ve artık şart olan bir dönüşümün bir an önce gerçekleşmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, bu fasit daireden el birliğiyle çıkılabileceğine yürekten inanıyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ