Demokrat Zafer

KILIS ADSM ILE KAPASITE YUZDE 150 ARTTI

Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası arasında imzalanan anlaşma ile Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için AB Mali Yardım Programı (FRİT) kapsamında 50 milyon Avro hibe ile inşa edilen sağlık kompleksinin ilk hizmete giren birimi Kilis ADSM oldu. En son teknolojinin kullanıldığı ADSM’de kanal tedavisinden, diş çekimine, hareketli protezden sabit proteze, diş eti tedavisinden koruyucu diş hekimliği hizmetleri ve çocuklar için yer tutucu uygulamalarına kadar pek çok tedavi olanağı sunuluyor. ADSM’nin tam kapasiteye ulaşmasıyla 50 diş hekimi ve 80 sağlık personeli olmak üzere toplam 250 sağlık çalışanı görev yapabilecek.

Kapasite Yüzde 150 Arttı

Yaklaşık 6 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni ADSM’de toplam 50 ünite ile hizmet veriliyor. Böylece, kapasite yüzde 150 artmış oldu. Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, yeni ADSM’nin kendi alanında sağlık ihtiyaçlarını en yüksek standartta karşılayacağını ifade etti. Son teknolojiye sahip cihazlarla hizmet verilmeye başlandığını vurgulayan Arık, “Gerek hastane gerekse ADSM’de kullandığımız ileri teknoloji ekipman ve görev yapan uzman kadrolarımızla etkili tedaviler sunabileceğiz” dedi. Kilis ADSM Başhekimi Diş Hekimi Abdullah Eraslan ise, nitelikli sağlık personeliyle birlikte bölgede yaşayanlara en yüksek standartta hizmet sunulduğunu söyledi. Eraslan, “Modern teknik altyapımız ve tecrübeli diş hekimlerimiz sayesinde ADSM’de Kilis ve bölge halkımıza en üst seviyede diş sağlığı hizmetleri veriyoruz. Randevu alma sürecinde de kolaylık yaşanıyor ” dedi.

Hastane Projesi Hakkında

Kilis Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi için AB tarafından Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRiT) yoluyla 50 milyon avro finansman sağlanmaktadır. Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (CEB), proje kapsamında AB fonunu yönetirken, hastane inşaatı ve teçhizatın denetimden de sorumludur. Hastane projesinin uygulaması ise Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

Avrupa Birliği Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRiT)

AB’nin toplamda 6 milyar avro fon ayırdığı program; Türkiye’deki mültecilerin ve bölge halkının ihtiyaçlarının kapsamlı ve koordineli bir şekilde ele alınması

hedefiyle tasarlanmış ortak bir koordinasyon mekanizması içermektedir. Mali yardım programı; insani yardım, eğitim, sağlık, belediyelerin altyapılarının iyileştirilmesi ve sosyo-ekonomik destek konularına odaklanmaktadır.

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’nın Göçmen ve Mültecilere Desteği

Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, İkinci Dünya Savaşı sonrasında o dönemde Avrupa’da yaşayan yüz binlerce yerinden edilmiş ve sığınmacı için yeterli çözümü bulmaya yardım etmek amacını ilke edinerek kurulmuştur. O tarihten bu yana, banka 4.5 milyar avrodan fazla onaylanmış finansmanıyla üye ülkelere desteğini göçmen ve sığınmacıların acil konaklama ve/veya entegrasyon

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ